Élmények a világ körül

Keresés

Magassági élmény New Yorkban

New York - The Summit One Vanderbilt | OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt

2021 októberében nyitotta meg kapuit New York új nevezetessége. A Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Ami nem véletlen, hiszen az innovatív kilátó, ahogy az alkotók fogalmaztak, több érzékszervre kiterjedő élményt nyújt. A "Summit célja a New York City-ről eddig kialakított látványkép megújítása. Olyan művet hoztunk létre, amely innovatív történetmesélést hoz New York legjobb kilátásához" - olvasható a projektet gondozó Kenzo Digital honlapján.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt - OTP Travel Utazási Iroda
A One Vanderbilt kilátó azonban nem a tériszonyosoknak való, a kilátó egyik eleme az Ascent (Felemelkedés), az az üveg felvonó páros, amely az épület külső falán halad és 369 méter magasra viszi fel a látogatókat.
A másik attrakció a Levitation (Lebegés) nevet kapta, amely tulajdonképpen nem más, mint üveg fülkék (sky-box) sora 324 méteres magasságban, a Madison Avenue felett. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen New Yorkra.
A felhőkarcoló 57-59. emeletén egy hagyományos kilátó is helyet kapott, amely egyébként New York negyedik legmagasabb kilátópontja a One World Trade Center (381 m), az Edge (335 m) és az Empire State Building (320 m) után. A felhőkarcoló büszkélkedhet a város és egyben a világ legmagasabban fekvő városi rétjével is.
A Summit One Vanderbilt üzemeltetői egyetlen dologra kérik a látogatókat, lehetőség szerint ne szoknyában érkezzenek a helyszínre. Ahogy ők fogalmaztak: a kínos Instagram fotókat jobb elkerülni. Az üzemeltető képviselője azonban azt is elmondta, senkit nem utasítanak el akkor sem, ha szoknyában kíván az üvegkalitkákban nézelődni. De a helyszínen a látogatás idejére a feledékeny vendégeknek akár fekete (!) nadrágokat is tudnak biztosítani - csak kérni kell.
Cím: 45 E 42nd St, New York, NY 10017

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: