Élmények a világ körül

Keresés

Magassági élmény New Yorkban

New York - The Summit One Vanderbilt | OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt

2021 októberében nyitotta meg kapuit New York új nevezetessége. A Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Ami nem véletlen, hiszen az innovatív kilátó, ahogy az alkotók fogalmaztak, több érzékszervre kiterjedő élményt nyújt. A "Summit célja a New York City-ről eddig kialakított látványkép megújítása. Olyan művet hoztunk létre, amely innovatív történetmesélést hoz New York legjobb kilátásához" - olvasható a projektet gondozó Kenzo Digital honlapján.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt - OTP Travel Utazási Iroda
A One Vanderbilt kilátó azonban nem a tériszonyosoknak való, a kilátó egyik eleme az Ascent (Felemelkedés), az az üveg felvonó páros, amely az épület külső falán halad és 369 méter magasra viszi fel a látogatókat.
A másik attrakció a Levitation (Lebegés) nevet kapta, amely tulajdonképpen nem más, mint üveg fülkék (sky-box) sora 324 méteres magasságban, a Madison Avenue felett. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen New Yorkra.
A felhőkarcoló 57-59. emeletén egy hagyományos kilátó is helyet kapott, amely egyébként New York negyedik legmagasabb kilátópontja a One World Trade Center (381 m), az Edge (335 m) és az Empire State Building (320 m) után. A felhőkarcoló büszkélkedhet a város és egyben a világ legmagasabban fekvő városi rétjével is.
A Summit One Vanderbilt üzemeltetői egyetlen dologra kérik a látogatókat, lehetőség szerint ne szoknyában érkezzenek a helyszínre. Ahogy ők fogalmaztak: a kínos Instagram fotókat jobb elkerülni. Az üzemeltető képviselője azonban azt is elmondta, senkit nem utasítanak el akkor sem, ha szoknyában kíván az üvegkalitkákban nézelődni. De a helyszínen a látogatás idejére a feledékeny vendégeknek akár fekete (!) nadrágokat is tudnak biztosítani - csak kérni kell.
Cím: 45 E 42nd St, New York, NY 10017

Kapcsolódó inspirációk:


New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
299 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
589 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő