Élmények a világ körül

Keresés

Magassági élmény New Yorkban

New York - The Summit One Vanderbilt | OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt

2021 októberében nyitotta meg kapuit New York új nevezetessége. A Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Ami nem véletlen, hiszen az innovatív kilátó, ahogy az alkotók fogalmaztak, több érzékszervre kiterjedő élményt nyújt. A "Summit célja a New York City-ről eddig kialakított látványkép megújítása. Olyan művet hoztunk létre, amely innovatív történetmesélést hoz New York legjobb kilátásához" - olvasható a projektet gondozó Kenzo Digital honlapján.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt - OTP Travel Utazási Iroda
A One Vanderbilt kilátó azonban nem a tériszonyosoknak való, a kilátó egyik eleme az Ascent (Felemelkedés), az az üveg felvonó páros, amely az épület külső falán halad és 369 méter magasra viszi fel a látogatókat.
A másik attrakció a Levitation (Lebegés) nevet kapta, amely tulajdonképpen nem más, mint üveg fülkék (sky-box) sora 324 méteres magasságban, a Madison Avenue felett. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen New Yorkra.
A felhőkarcoló 57-59. emeletén egy hagyományos kilátó is helyet kapott, amely egyébként New York negyedik legmagasabb kilátópontja a One World Trade Center (381 m), az Edge (335 m) és az Empire State Building (320 m) után. A felhőkarcoló büszkélkedhet a város és egyben a világ legmagasabban fekvő városi rétjével is.
A Summit One Vanderbilt üzemeltetői egyetlen dologra kérik a látogatókat, lehetőség szerint ne szoknyában érkezzenek a helyszínre. Ahogy ők fogalmaztak: a kínos Instagram fotókat jobb elkerülni. Az üzemeltető képviselője azonban azt is elmondta, senkit nem utasítanak el akkor sem, ha szoknyában kíván az üvegkalitkákban nézelődni. De a helyszínen a látogatás idejére a feledékeny vendégeknek akár fekete (!) nadrágokat is tudnak biztosítani - csak kérni kell.
Cím: 45 E 42nd St, New York, NY 10017

Kapcsolódó inspirációk:


Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
659 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
889 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő

HILTON HAWAIIAN VILLAGE WAIKIKI BEACH RESORT

Usa
1 152 000 Ft-tól/fő