Élmények a világ körül

Keresés

Magassági élmény New Yorkban

New York - The Summit One Vanderbilt | OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt

2021 októberében nyitotta meg kapuit New York új nevezetessége. A Summit nevű kilátó komplexum a One Vanderbilt felhőkarcoló különleges attrakciója a megnyitása után röviddel a turisták kedvence lett.

Ami nem véletlen, hiszen az innovatív kilátó, ahogy az alkotók fogalmaztak, több érzékszervre kiterjedő élményt nyújt. A "Summit célja a New York City-ről eddig kialakított látványkép megújítása. Olyan művet hoztunk létre, amely innovatív történetmesélést hoz New York legjobb kilátásához" - olvasható a projektet gondozó Kenzo Digital honlapján.

Magassági élmény New Yorkban: The Summit One Vanderbilt - OTP Travel Utazási Iroda
A One Vanderbilt kilátó azonban nem a tériszonyosoknak való, a kilátó egyik eleme az Ascent (Felemelkedés), az az üveg felvonó páros, amely az épület külső falán halad és 369 méter magasra viszi fel a látogatókat.
A másik attrakció a Levitation (Lebegés) nevet kapta, amely tulajdonképpen nem más, mint üveg fülkék (sky-box) sora 324 méteres magasságban, a Madison Avenue felett. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen New Yorkra.
A felhőkarcoló 57-59. emeletén egy hagyományos kilátó is helyet kapott, amely egyébként New York negyedik legmagasabb kilátópontja a One World Trade Center (381 m), az Edge (335 m) és az Empire State Building (320 m) után. A felhőkarcoló büszkélkedhet a város és egyben a világ legmagasabban fekvő városi rétjével is.
A Summit One Vanderbilt üzemeltetői egyetlen dologra kérik a látogatókat, lehetőség szerint ne szoknyában érkezzenek a helyszínre. Ahogy ők fogalmaztak: a kínos Instagram fotókat jobb elkerülni. Az üzemeltető képviselője azonban azt is elmondta, senkit nem utasítanak el akkor sem, ha szoknyában kíván az üvegkalitkákban nézelődni. De a helyszínen a látogatás idejére a feledékeny vendégeknek akár fekete (!) nadrágokat is tudnak biztosítani - csak kérni kell.
Cím: 45 E 42nd St, New York, NY 10017

Kapcsolódó inspirációk:


 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

 Miami strandjai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Miami városa igazi metropolisz, ugyanakkor az Egyesült Államok legszebb strandjainak otthona is. Bemutatunk párat a legszebbek közül.

Washington: 9 nevezetesség | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Washington DC (District of Columbia) egyetlen amerikai államnak sem része, különálló, független város. Íme kilenc nevezetesség, amelyet Washingtonban látni kell!

New York - felhőkarcolók | OTP Travel Utazási Iroda
Útmutatónk azokat a gyakori hibákat gyűjti csokorba, amelyeket sokan elkövetnek, amikor először látogatnak el New Yorkba.

New York újdonsága: Little Island Park | OTP Travel Utazási Iroda
A Little Island Park New York legújabb látványossága, ami egy mesterséges sziget park a Hudson River Park szomszédságában.

Kapcsolódó ajánlatok:


KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
érdeklődésre

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Usa
érdeklődésre

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

KELETI PARTI EXPRESSZ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK - CSOPORTOS

Usa
499 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft/fő

USA - KELETI PART - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa, Kanada
899 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART ÉS A GRAND KANYON

Usa
949 000 Ft-tól/fő