Élmények a világ körül

Keresés

Ubud – a kreativitás és feltöltődés otthona

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud a kreativitás, a spiritualitás és a természeti szépség központja. Bali több mint egy úti cél, sokkal inkább egy életforma.

Ubud – a kreativitás és feltöltődés otthona

Ubud buja zöldjéről, rizsföldjeiről és trópusi erdeiről ismert. A várost hegyek és vulkánok veszik körül, amelyek lélegzetelállító hátteret biztosítanak a város vibráló művészeti és kulturális életének.
 

Ubud már régóta a művészek, írók és zenészek menedéke, akik inspirációt és megnyugvást keresve érkeznek ide. Összegyűjtöttük Ubud legnépszerűbb látványosságait.

Ubudi Majomerdő

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az Ubudi Majomerdő küldetésének tekinti, hogy az ide látogatók a Tri Hata Karana „Három út a lelki és fizikai jólét eléréséhez” hindu elvét megismerjék, amely az embereket abban kívánja segíteni, hogy harmonikusan éljenek életük során. A Tri Hata Karana tanítás szerinti ez a három út az ember és ember között, az ember és a természeti környezet között, valamint az ember és a legfelsőbb Isten között fennálló harmonikus kapcsolat. Ennek megfelelően a Majomerdő filozófiai célja, hogy békét és harmóniát teremtsen a világ minden tájáról érkező látogatók számára. Az ubudi majmok teljesen elvesztették az emberektől való félelmüket. Általában nem közelítik meg azokat az embereket, akikről úgy gondolják, hogy nem kínálnak élelmet, de megragadnak minden olyan táskát, melyről azt gondolják, hogy finomságokat rejthet. A sétánk során a templomokon kívül különböző szobrokat találhatunk az ösvények mentén, melyek az Indiana Jones filmek világába repítenek bennünket.

Tegalalang rizsteraszok

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az Ubudtól északra található Tegalalang faluban látható rizsföldek képeslapért kiáltanak. A rizsföldeket generációk óta hagyományozott módszerekkel művelik, ami gyönyörű és egyedülálló tájat eredményezett. A rizsteraszok több szintben helyezkednek el, melyek a dombok körvonalát követik, azáltal nem csak funkcióját tekintve, hanem vizuálisan is egyedülállóak. A rizsteraszokat csatornák bonyolult rendszere öntözi, ami biztosítja, hogy a rizsföldek nedvesen és egészségesen maradjanak. A rizsföldeken körbesétálva élvezhetjük a nyugodt légkört, a környéken pedig számos kávézó és étterem is található, amelyekből lenyűgöző kilátás nyílik a rizsteraszokra. A látogatók kipróbálhatják a rizstermesztést is, mivel egyes gazdák lehetővé teszik a turisták számára, hogy részt vegyenek a rizs ültetésében és betakarításában is. A látogatás legjobb ideje a száraz évszak - júniustól szeptemberig - hiszen a rizsföldek ekkor a legzöldebbek és legdúsabbak.

Goa Gajah

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Goa Gajah, más néven az Elefánt-barlang egy ősi hindu régészeti lelőhely Bedulu faluban, Ubud mellett. Úgy tartják, hogy a XI. században, Udayana balinéz király uralkodása idején épült. A Goa Gajah fő látványossága maga a barlang, melynek kőből faragott, démonszáj alakú bejárata van. A barlang belsejében számos kisebb kamra és oltár található, valamint Ganesha, a bölcsesség és a tudás hindu istenének szobra. A barlangot állítólag hindu papok és szerzetesek használták meditációra és spirituális gyakorlatokra. A barlangon kívül számos más építmény és jellegzetesség is felfedezhető a Goa Gajahban, köztük egy fürdőmedence, számos szobor és faragvány, valamint egy kis templom. A helyszínen gyönyörű kertek és festői sétányok is találhatók, amelyek a környező dzsungel buja zöldjében kanyarognak.

Campuhan Ridge sétány

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az ösvény körülbelül 2 kilométer hosszú és buja zöldövezeten, rizsföldeken és kis falvakon keresztül vezet. A Campuhan Ridge Walk lélegzetelállító kilátást nyújt a környező hegyekre és völgyekre, így a természetkedvelők és fotósok kedvelt célpontja. Az ösvény viszonylag könnyen járható és minden erőnléti szint számára alkalmas, útközben több helyen is meg lehet állni és pihenni. Az ösvény mentén a látogatók hagyományos balinéz házakat és kerteket, valamint számos kisebb templomot és szentélyt láthatnak. Az ösvény mentén több kávézó és étterem is található, ahol a látogatók megállhatnak egy italra vagy ebédre, miközben élvezhetik a lenyűgöző kilátást. A Campuhan Ridge sétányt a legjobb kora reggel vagy késő délután meglátogatni, amikor a hőmérséklet hűvösebb.

Pura Taman Saraswati templom

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A Pura Taman Saraswati egy gyönyörű hindu templom Ubud szívében, Balin. Saraswati istennőnek van szentelve, akit a hinduizmusban a tudás, a zene és a művészetek istennőjeként tisztelnek. A templomot a XX. század elején építtette Ubud királya, és lenyűgöző építészeti megoldásokkal és bonyolult faragványokkal rendelkezik, amelyek a balinéz templomok kialakítására jellemzőek. A templomot egy nagy vízi kert veszi körül, amely tele van lótuszvirágokkal. A Pura Taman Saraswati látogatói megcsodálhatják a templom gyönyörű építészetét, és felfedezhetik a területet, ahol számos kisebb szentély és oltár található. A templom a kulturális előadások, köztük a templom udvarán tartott hagyományos balinéz tánc- és zenei bemutatók népszerű célpontja is. Egyik fő látványossága a lótusztó, amely a templom elején található. A tó több száz lótuszvirággal van tele, amelyek egész évben virágoznak, lenyűgöző és nyugodt hátteret teremtve a templomnak.

Ubud palota

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az Ubud Palota, más néven Puri Saren Agung egykor Ubud uralkodó családjának otthona volt, ma pedig népszerű turisztikai célpont, amely a hagyományos balinéz építészetet és a régió kulturális örökségét mutatja be. A palotát gyönyörű kertek veszik körül, és bonyolult faragványok, lenyűgöző építészet és díszes dekorációk jellemzik. A palota nyitva áll a nagyközönség előtt, és a látogatók felfedezhetik a palota területét, valamint megcsodálhatják a gyönyörű építészeti és művészeti alkotásokat. A látogatók megtekinthetik a királyi család magántemplomát is, amely a palota területén található. A templomot a hindu Visnu istennek szentelték, míves faragványok és lélegzetelállító festmények díszítik.

Kapcsolódó inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Kapcsolódó ajánlatok:


BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
933 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
1 168 000 Ft-tól/fő