Élmények a világ körül

Keresés

Kanada városai II.

Kanada városai II. - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

Kanada városai II.

A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

St. John's

Kanada St. John's - OTP Travel Utazási Iroda
St. John's két okból is híres. Egyrészről, ez Észak-Amerika legrégebbi városa, másrészről, itt található Észak-Amerika legkeletibb pontja. De St. John's, számos más okból is az egyik legjobb helynek számít Kanadában: a partjainál lévő vizek nagyszámú bálna populációnak adnak otthont, köztük minke-, púpos- és kék bálnáknak. St. John's-ban járva, mindenképpen keressük fel bájos Quidi Vidi negyedet, amely egykoron egy tipikus kanadai halászfalu volt.

Saskatoon

Kanada Saskatoon - OTP Travel Utazási Iroda
A természet szerelmeseinek, Saskatoon sok mindent kínál, számos szebbnél-szebb parkot és a híres Beaver Creek természetvédelmi területet, amely egyike a tartományban megmaradt rövid füvű prérinek. A helyiek egyik kedvenc időtöltése a folyami csónakázás a South Saskatchewan folyón a Meewasin-völgyön keresztül, érdemes kipróbálni. Szereti a művészetet? Akkor látogasson el a Mendel Art Gallerybe, amely számos jelentős műalkotásnak ad otthont, és amely Kanada 16. legnagyobb nyilvános művészeti galériája. Saskatoon a Saskatchewani Egyetem otthona és Saskatchewan tartomány legnagyobb városa.

London

Kanada London - OTP Travel Utazási Iroda
Az angliai névadójához hasonlóan az ontariói London is a Temze folyó mentén fekszik. A város felfedezésének legjobb módja, ha felpattanunk egy emeletes hajóra, amely egy kétórás túra során végig visz a település történelmi helyszínein. Londonban járva érdemes megnézni a Fanshawe Pioneer Village-et, ami egy szabadtéri múzeum, amely1820 és 1920 közötti londoni életet varázsolja testközelbe.

Halifax

Kanada Halifax - OTP Travel Utazási Iroda
Ha olyan várost keresnénk, melynek lakó igazán értenek a szórakozáshoz, akkor az Új-Skóciában található Halifax tökéletes célpont. A városban sokkal több kocsma és klub található, mint bármely másik kanadai városban. De Halifax nem csak a kocsmákról szól. Számos érdekes látnivalónak is otthont ad, például Fisherman's Cove-nak, egy 200 éves, felújított halászfalunak és az Atlanti-óceáni Tengerészeti Múzeumnak. Halifax közel van a Fundy-öbölhöz is, amelyet Észak-Amerika hét természeti csodájának egyikeként tartanak számon, és amely a Föld legmagasabb ár-apály jelenségével büszkélkedhet.

Montreal

Kanada Montreal - OTP Travel Utazási Iroda
A Québec-i Montrealban keveredik a régi az újjal és a francia az angollal. A festői szépségű Old Montreal negyedében, amely az egyik legrégebbi városi negyed egész Észak-Amerikában, macskaköves utcák kanyarognak. Montreal egyúttal a felhőkarcolók városa is, élénk éjszakai élettel. A város alatt komoly földalatti rendszer rejtőzik, amely a kemény telek során praktikusan köti össze a felhőkarcolókat.

Winnipeg

Kanada Winnipeg - OTP Travel Utazási Iroda
Manitoba fővárosa igazi multikulturális város, ahol több mint 100 különböző nyelvet beszélnek. A tartomány legnagyobb városa. Winnipeg büszke pezsgő művészeti életére, "Kanada kulturális bölcsőjeként" is emlegetik. A város ad otthont a Winnipegi Királyi Balettnek is. Winnipegben mindenképpen látogassunk el a The Forksba, amely a város népszerű bevásárló- és szórakozónegyede.

Vancouver

Kanada Vancouver - OTP Travel Utazási Iroda
Vancouver Kanada egyik multikulturális központja. A kultúrák színes keveredése hozzájárult, hogy Vancouver kulináris csodaországgá is válhasson. Különleges gasztronómia kalandokban lehet itt részünk! A vibráló várost a New York Times egyszer "Manhattan hegyekkel"-ként jellemezte. Vancouver tengeri kikötő, de a partjainál nyolc nyilvános strand is működik.

Quebec City

Kanada Quebec City - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1608 alapítású város, Québec tartomány fővárosa. A település csodálatos óvárossal büszkélkedhet, ahol macskaköves utcákon sétálhatunk a szépen megőrzött XVII. és XVIII. századi épületek között. Old Quebec érdekessége továbbá, hogy Mexikótól északra ez az egyetlen fallal körülvett település. Quebec City ad otthont a Citadelle of Quebecnek is, amely jelenleg múzeumként funkcionál. A Citadelle Észak-Amerika legnagyobb brit erődítménye.

Kapcsolódó inspirációk:


Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Kanada városai I. - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai számtalan csodát rejtenek.

Kanada szíve: Toronto - OTP Travel Utazási Iroda
Toronto több mint 2,9 millió lakosával Kanada legnagyobb városa, egyúttal Ontario tartomány fővárosa. Rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok:


USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 199 000 Ft-tól/fő