Élmények a világ körül

Keresés

Csábító családi úti cél: Portugália

Csábító családi úti cél: Portugália | Faro - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália családbarát úti cél. Ideális nyaralóhely a zajosabb gyerek társaságok és a nagyobb családok számára egyaránt. Ezúttal Faro városában és környékén kalandozunk.

Csábító családi úti cél: Portugália

Kijelenthetjük: Portugália családbarát úti cél. Ideális nyaralóhely a zajosabb gyerektársaságok és a nagyobb családok számára egyaránt. A portugálok barátságos és laza mentalitásukkal sok minden más mellett elnézőbbek a gyerekzsivajjal szemben is. Ezúttal Faro városában és környékén kalandozunk. Tartsanak velünk!

A Portugália déli részén fekvő Faro tengeri kikötőváros, egyúttal a történelmi Algarve tartomány központja. A Ria Formosa-öböl festői partján található, a Santa Maria-fok közelében. Faro ideális helyszíne lehet a családi nyaralásnak. Összeállításunkból kiderül, mivel tehetjük igazán tartalmassá farói pihenésünket.

Madárles Quinta do Lago-ban

Portugália családdal | Madárles Quinta do Lago-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Faro városától 15 percnyi autóútra található Quinta do Lago luxusnyaralóhelye. A vidék ugyanakkor természetvédelmi terület, tilos az itt élő őshonos fáknál magasabb épületeket építeni. Érintetlen fenyvesek, gondozott, tavakkal teli parkok, elegáns villák és első osztályú szállodák jellemzik a települést. A területen különleges madárfajok is élnek, amelyek rendszerint csak itt láthatóak Európában. Érdemes tehát a programunkba beiktatni a Quinta do Lago-i kirándulást. Ha tehetjük, távcsövet is vigyünk magunkkal, hogy még jobban megfigyelhessük a vidék szárnyas lakóit.

Séta Faro óvárosában

Portugália családdal | Séta Faro óvárosában - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália számos festői szépségű várossal, településsel büszkélkedhet. Faro óvárosa is ezek közé tartozik. Még a kisebbeknek is izgalmas kalandnak ígérkezik a belvárosi séta. A történelmi központ macskaköves utcáival és évszázados épületeivel a XVIII. századi Portugália egy gyönyörűen megőrzött szeglete. Az út során az eredeti szépségükben ragyogó, ódon épületek mellett számos különleges járműbe is belebotolhatunk. A faróiak ugyanis nagy gonddal tartják karban járműveiket, így sok régi, igazán különleges modellel találkozhatunk; ezek minden bizonnyal a kisebbek szívét is megdobogtatják majd. Az óváros az Arco da Vilán keresztül érhető el.

Kirándulás Quarteirában

Portugália családdal | Kirándulás Quarteirában - OTP Travel Utazási Iroda
Quarteira néhány kilométerre északra fekszik Faro központjától; az egykori kis halászfalu az elmúlt évtizedekben csodálatos üdülőhellyé nőtte ki magát. Quarteira híres a heti vásáráról, amely az egész környékről vonzza a látogatókat. Igazi látványosság a halpiac is, ahol gyakorlatilag mindig hozzájuthatunk friss halhoz és a tenger egyéb gyümölcseihez is. Quarteira fő attrakciója azonban nem ez, sokkal inkább az itt elterülő hatalmas, három kilométeres homokos strand. A strand mentén szuvenírboltok, kávézók és éttermek sorakoznak. Quarteira kedvelt célpontja a településen található ócenárium is, ahol a vízi világ különleges élőlényeivel ismerkedhetünk.

Ria Formosa Nemzeti Park

Portugália családdal | Ria Formosa Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
A park csatornák, szigetek, lagúnák és homokos partok labirintusa, amely 60 km-en keresztül húzódik az Algarve-part mentén, Garrão és Manta Rota strandjai között. A közelmúltban bekerült Portugália hét csodája közé is. A Ria Formosa nemzeti parkját tavasszal és nyár végén költöző madarak ezrei lepik el, de a madarak megfigyelése mellett a területén bepillantást nyerhetünk egy osztrigatelep és egy sólepárló működésébe is. A legizgalmasabb talán az, ha hajóra szállva, az óceán felől közelítjük meg a különösen változatos vidéket. Az sem ritka, hogy útitársnak delfinek is mellénk szegődnek, a kicsik legnagyobb örömére.

Kapcsolódó inspirációk:


Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Óceánba nyíló termálvizes öböl, trópusi erdő között megbúvó fürdő, egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Fátima – a portugál zarándokhely - OTP Travel Utazási Iroda
A fátimai zarándokhelyet sokszor a spanyol Santiago de Compostelával vetik össze. 1917 óta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye, amelyet évente több ezer zarándok látogat.

Braga – a portugál Róma - OTP Travel Utazási Iroda
Közel 30 templom ékesíti Portugália harmadik legnagyobb városát, melyet a helyiek emiatt csak a portugál Rómának becéznek. Ismerje meg ezt a különleges várost.

Kapcsolódó ajánlatok:


SZÍNPOMPÁS MADEIRA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
299 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

PÁRATLAN PORTÓ

489 000 Ft/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
489 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
630 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
729 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
760 000 Ft-tól/fő

AZORI-SZIGETEK – SAO MIGUEL ÉS TERCEIRA

Portugália
969 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN ÉLMÉNYEK LISSZABONBÓL

Portugália
1 039 000 Ft-tól/fő