Élmények a világ körül

Keresés

Csábító családi úti cél: Portugália

Csábító családi úti cél: Portugália | Faro - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália családbarát úti cél. Ideális nyaralóhely a zajosabb gyerek társaságok és a nagyobb családok számára egyaránt. Ezúttal Faro városában és környékén kalandozunk.

Csábító családi úti cél: Portugália

Kijelenthetjük: Portugália családbarát úti cél. Ideális nyaralóhely a zajosabb gyerektársaságok és a nagyobb családok számára egyaránt. A portugálok barátságos és laza mentalitásukkal sok minden más mellett elnézőbbek a gyerekzsivajjal szemben is. Ezúttal Faro városában és környékén kalandozunk. Tartsanak velünk!

A Portugália déli részén fekvő Faro tengeri kikötőváros, egyúttal a történelmi Algarve tartomány központja. A Ria Formosa-öböl festői partján található, a Santa Maria-fok közelében. Faro ideális helyszíne lehet a családi nyaralásnak. Összeállításunkból kiderül, mivel tehetjük igazán tartalmassá farói pihenésünket.

Madárles Quinta do Lago-ban

Portugália családdal | Madárles Quinta do Lago-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Faro városától 15 percnyi autóútra található Quinta do Lago luxusnyaralóhelye. A vidék ugyanakkor természetvédelmi terület, tilos az itt élő őshonos fáknál magasabb épületeket építeni. Érintetlen fenyvesek, gondozott, tavakkal teli parkok, elegáns villák és első osztályú szállodák jellemzik a települést. A területen különleges madárfajok is élnek, amelyek rendszerint csak itt láthatóak Európában. Érdemes tehát a programunkba beiktatni a Quinta do Lago-i kirándulást. Ha tehetjük, távcsövet is vigyünk magunkkal, hogy még jobban megfigyelhessük a vidék szárnyas lakóit.

Séta Faro óvárosában

Portugália családdal | Séta Faro óvárosában - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália számos festői szépségű várossal, településsel büszkélkedhet. Faro óvárosa is ezek közé tartozik. Még a kisebbeknek is izgalmas kalandnak ígérkezik a belvárosi séta. A történelmi központ macskaköves utcáival és évszázados épületeivel a XVIII. századi Portugália egy gyönyörűen megőrzött szeglete. Az út során az eredeti szépségükben ragyogó, ódon épületek mellett számos különleges járműbe is belebotolhatunk. A faróiak ugyanis nagy gonddal tartják karban járműveiket, így sok régi, igazán különleges modellel találkozhatunk; ezek minden bizonnyal a kisebbek szívét is megdobogtatják majd. Az óváros az Arco da Vilán keresztül érhető el.

Kirándulás Quarteirában

Portugália családdal | Kirándulás Quarteirában - OTP Travel Utazási Iroda
Quarteira néhány kilométerre északra fekszik Faro központjától; az egykori kis halászfalu az elmúlt évtizedekben csodálatos üdülőhellyé nőtte ki magát. Quarteira híres a heti vásáráról, amely az egész környékről vonzza a látogatókat. Igazi látványosság a halpiac is, ahol gyakorlatilag mindig hozzájuthatunk friss halhoz és a tenger egyéb gyümölcseihez is. Quarteira fő attrakciója azonban nem ez, sokkal inkább az itt elterülő hatalmas, három kilométeres homokos strand. A strand mentén szuvenírboltok, kávézók és éttermek sorakoznak. Quarteira kedvelt célpontja a településen található ócenárium is, ahol a vízi világ különleges élőlényeivel ismerkedhetünk.

Ria Formosa Nemzeti Park

Portugália családdal | Ria Formosa Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
A park csatornák, szigetek, lagúnák és homokos partok labirintusa, amely 60 km-en keresztül húzódik az Algarve-part mentén, Garrão és Manta Rota strandjai között. A közelmúltban bekerült Portugália hét csodája közé is. A Ria Formosa nemzeti parkját tavasszal és nyár végén költöző madarak ezrei lepik el, de a madarak megfigyelése mellett a területén bepillantást nyerhetünk egy osztrigatelep és egy sólepárló működésébe is. A legizgalmasabb talán az, ha hajóra szállva, az óceán felől közelítjük meg a különösen változatos vidéket. Az sem ritka, hogy útitársnak delfinek is mellénk szegődnek, a kicsik legnagyobb örömére.

Kapcsolódó inspirációk:


Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda
Coimbra mindössze 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól. A nyüzsgő egyetemváros számtalan felfedezni valóval csalogat!

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Sintra talán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulás Lisszabonból. Fedezze fel csodáit!

Lisszabon, a nagy felfedezők városa - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

A portugál zöld bor titka - OTP Travel Utazási Iroda
Mitől Vinho Verde a portugálok híres itala? Valóban zöld, ahogy neve is utal rá? Tartson velünk és tudja meg a kulisszatitkokat!

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Portugália, avagy a luzitán melankólia - OTP Travel Utazási Iroda
Portugáliában a fővároson kívül is számlatan pazar helyet nézhetünk meg vagy kaphatunk lencsevégre.

5 kihagyhatatlan hely Madeirán - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Porto – ahol mindig jó lenni! - OTP Travel Utazási Iroda
Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

Porto titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban lenni különleges élmény és a város titkos szegleteit megismerve pár nap után már igazi tripeirosnak – portói lakosnak – érezheti magát az ember.

Portugál bor és kultúra - OTP Travel Utazási Iroda
Portugália a világ 6. legnagyobb bortermelője.

Családi kalandok Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
Lisszabont az elmúlt években többször a legjobb városi úti céljának választották, tökéletes döntés gyerekekkel is. Irány Portugália legnagyobb városa családdal, gyerekekkel!

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjék meg Madeira jelenleg talán leghíresebb szülöttét, ikonikus látni- és kóstolni valóit, melyek nélkül nem lehet teljes a madeirai utazás.

Kapcsolódó ajánlatok:


KÖRUTAZÁS DÉL-PORTUGÁLIÁBAN

Portugália
érdeklődésre

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
549 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
658 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
742 000 Ft-tól/fő

REID’S PALACE, A BELMOND HOTEL***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
1 027 000 Ft-tól/fő