Élmények a világ körül

Keresés

Malajzia 12 nevezetessége

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Malajzia 12 nevezetessége

 
Ha az országokat a sokszínűségéért díjaznák, Malajzia az első helyek valamelyikén végezne. Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett. De az ország földrajza is épp ilyen változatos, a nagy szigetcsoportoktól kezdve a hegyeken át a termékeny felföldekig és a trópusi esőerdőkig minden megtalálható. Ráadásul Malajzia egyedülálló ország, mivel két fő szárazföldi területen fekszik. Nyugat-Malajzia a Thaifölddel közös félsziget déli felét foglalja el, míg a Dél-kínai-tengeren túl Borneó szigetén terül el Kelet-Malajzia.

Kota Bharu

Malajzia nevezetességek | Kota Bharu - OTP Travel Utazási Iroda
A gyönyörű Perhentian-szigetekre látogató utazók gyakran használják megállóként. A thaiföldi határ közelében található Kota Bharu Kelantan állam fővárosa. Kota Bharu jól ismert számos múzeumáról, amelyek Kelantan történelmét, kultúráját és örökségét mutatják be. Az egyik legnépszerűbb múzeum a Királyi Múzeum, amely számos fényképen és pazar műtárgyakon keresztül nyújt betekintést a királyi családok történetébe. A királyi hagyományok és szertartások múzeumát már csak azért is érdemes meglátogatni, hogy megnézzük az itt található egyedülálló fa palotát.
Kota Bharu életének nagy része a város nyüzsgő piacterei körül forog, amelyek közül a központi piac a legnagyobb. A kávézókkal és régi riksákkal tarkított, forgalmas utcákkal körülvett központi piac tele van helyi különlegességeket kínáló árusokkal.

Sipadan

Malajzia nevezetességek | Sipadan - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia egyetlen óceáni szigete, Sipadan Borneó keleti partjainál fekszik és a Celebesz-tenger trópusi vizei veszik körül. Az évezredek során élő korallzátonyokból kialakult sziget ma a búvárok mekkája, a világ egyik leggazdagabb tengeri élőhelye.
A látogatók káprázatosan sokféle merülés közül választhatnak; egyesek hangulatos víz alatti alagutakon és barlangokon keresztül vezetnek, mások meredek korallfalak hatalmas halrajok mellett. A sziget körül mindenféle tengeri élőlény megfordul, tengeri teknősöket, pörölycápákat és manta rájákat is látni.
Mivel a szigetet 2004 óta zárva tartják csak hajóval lehet megközelíteni a közelben fekvő Mabulból és Kapalaiból.

Melaka

Malajzia nevezetességek | Melaka - OTP Travel Utazási Iroda
Az India és Kína közötti forgalmas tengeri útvonalon, Nyugat-Malajzia délnyugati partjainál fekvő Melaka évszázadokon át az indiai, a portugál, a brit és a holland vetélkedés színtere volt. Ennek eredményeképpen a város gazdag örökséget tudhat magáénak kulturálisan építészetileg és gasztronómiájában.
A kulturális olvasztótégelyként ismert Melaka több kerületet foglal magában, amelyek mindegyike egyedi látnivalókkal rendelkezik. A portugál településrészen hangulatos villák, történelmi templomok és egy régi erőd maradványai jelentik a vonzerőt. A kínai negyedben található Malajzia legrégebbi kínai szentélye, a Cheng Hoon Teng templom, valamint az egyik legnagyobb, Kínán kívüli kínai temető. A holland negyedben a holland gyarmati építészetének legszebb darabjai állnak.

Cameron-fennsík

Malajzia nevezetességek | Cameron-fennsík - OTP Travel Utazási Iroda
A Titiwangsa-hegységben található Cameron-fennsík Malajzia egyik legrégebbi turisztikai célpontja. A gyönyörű fennsík buja tájjal, színes virágfarmokkal, teaültetvényekkel, erdőkkel, tavakkal és hihetetlenül gazdag állatvilágával csábít.
Malajzia fő tea- és virágtermelőjeként a Cameron-fennsík bővelkedik kiterjedt teaültetvényekben és virágoskertekben, valamint zöldség- és gyümölcsöskertekben, pillangókertekben és méhészetekben. Sok nyitva is áll a nagyközönség előtt. A golfozók számára több festői golfpálya is rendelkezésre áll. A Malajzia legmagasabb pontjára, a Brinchang-hegyre vezető festői autózás látványos kilátást nyújt, míg a mohás erdőben érintetlen fák és növények között vezető sétányon különleges madarak, hüllők és rovarok figyelhetők meg. A területen jól jelzett ösvények vezetik a kirándulókat gyönyörű vízesésekhez és panorámás kilátókhoz.

Kota Kinabalu

Malajzia nevezetességek | Kota Kinabalu - OTP Travel Utazási Iroda
Borneóban található Sabah állam fővárosa Kota Kinabalu, ami a trópusi szigetek közelsége, az itt található esőerdők, vadrezervátumok, nemzeti parkok és Malajzia legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Kinabalu közelsége miatt kedvelt úti cél.
A helyiek által KK-nak nevezett Kota Kinabalu számos nevezetességgel büszkélkedhet, a közelében található a Lok Kawi Vadaspark, a Kota Kinabalu Wetland Centre és a Kinabalu Nemzeti Park is, ahol olyan vadon élő állatok, mint az orrszarvú majmok, a tigrisek, az orángutánok és az elefántok láthatóak természetes közegükben.
A várostól mindössze néhány percre található Tunku Abdul Rahman Park öt kis szigetet foglal magába, amelyek ideálisak búvárkodásra, úszásra és vitorlázásra. A Monsopiad kulturális faluba való látogatás szintén kötelező program, ha meg akarjuk ismerni az őslakosok kultúráját.

Perhentian-szigetek

Malajzia nevezetességek | Perhentian-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Perhentian-szigetek gyönyörű, korallokkal szegélyezett szigetcsoport Malajzia északkeleti partjainál, nem messze a thaiföldi határtól. A két fő sziget a Perhentian Besar ("Nagy Perhentian") és a Perhentian Kecil ("Kis Perhentian"). Kecil több utazót vonz, mivel itt olcsóbbak a szállások, míg Besar egy kicsit drágább, és inkább a családos utazók kedvelt célpontja.
A szigetek remek búvárkodási lehetőségeket kínálnak. A korallok és a halak mellett a Perhentián-szigeteken tengeri teknősök és több cápafaj is él.
A Perhentian-szigeteken luxus szállás nemigen található, a csúcsot a légkondicionált faházak jelentik. A szezonon kívül általában alkuképesek az árak, de a jobb szálláshelyek gyorsan elkelnek, különösen hétvégén és ünnepnapokon.

Kuching

Malajzia nevezetességek | Kuching - OTP Travel Utazási Iroda
Borneó szigetének legnagyobb városa, népszerű kiindulópontja a Borneó esőerdeinek és Sarawak állam felfedezésére induló utazóknak. Kuching ugyanakkor rengeteg látnivalót kínál.
Kuching egyedülálló hangulatú a felhőkarcolóival és modern építészetével, amelyet buja dzsungel vesz körül. A város a Sarawak-folyó partján fekszik, gyönyörűen parkosított területekkel, ahonnan olyan történelmi nevezetességekre nyílik kilátás, mint a Margherita erőd és az Astana palota. A forgalmas vízparton ételárusok sokaságát, zenélő szökőkutakat, szabadtéri színházat és számos sétahajó állomást találhatunk.
Kuching legrégebbi utcáján, a Main Bazaaron sétálva kínai templomokat, piacokat, valamint számos antik és kézműves boltot találunk. Az esernyő alakú tetőszerkezetéről ismert Kuching Civic Centerben planetárium és egy kilátóterasz található. A festői kertek és a közeli nemzeti parkok pedig a természetbe csábítják az utazót.

Penang

Malajzia nevezetességek | Penang - OTP Travel Utazási Iroda
A Nyugat-Malajzia északnyugati partjainál, a Malakkai-szorosban található Penang-sziget a történelmi George Town miatt népszerű célpont.
Akár autóval, akár tömegközlekedési eszközökkel, Penang szigetét érdemes felfedezni! Botanikus kertek, madárházak, pillangóparkok és az északi part mentén fekvő Batu Ferringhi fehér homokos strandjai csábítják az utazókat. Számos templom található a szigeten, köztük a kihagyhatatlan Kígyó Templom és a hatalmas Legfelsőbb Boldogság Temploma. A Penang délkeleti csücskében fekvő Jerejak-sziget, amely korábban lepratelep és börtön volt, ma trópusi paradicsom, amely szabadtéri kalandokat, valamint gyógyfürdő- és kényeztető szolgáltatásokat kínál.
Egyetlen penangi látogatás sem lenne teljes a sziget fővárosában, George Townban tett riksa-kirándulás nélkül, amely során megtekinthetjük a brit gyarmati építészet emlékeit, a történelmi időkből maradt kínai és indiai templomokat. De George Town tele van piacokkal, éttermekkel és bárokkal is. Szintén kihagyhatatlan a Little India, az illatos fűszerekkel és élénk bollywoodi zenével teli negyed.

Kuala Lumpur

Malajzia nevezetességek | Kuala Lumpur - OTP Travel Utazási Iroda
Kevesebb mint 200 évvel ezelőtt Kuala Lumpur még csak egy csendes bányásztelep volt Nyugat-Malajziában. Ma ugyanez az álmos falu az ország szövetségi fővárosa és legnagyobb metropolisza. A helyiek által csak KL-nek nevezett, vibráló város kulturális olvasztótégely, amely lenyűgöző felhőkarcolóiról és a vásárlás, az étkezés és az éjszakai élet nyüzsgő színtereiről ismert. A világ más nagyvárosaival összehasonlítva KL az egyik legolcsóbb mind közül.
Mint sok más nagyváros, Kuala Lumpur is szenved a nagy forgalomtól, ezért a közlekedés kissé nehézkes. A történelmi nevezetességek sora vár itt ránk, a brit gyarmati épületek felfedezésétől az ikonikus Petronas ikertornyok meglátogatásán át, a kínai negyed színes utcai bódéinak böngészéséig számos élményben lehet részünk.

Taman Negara

Malajzia nevezetességek | Taman Negara - OTP Travel Utazási Iroda
A Nyugat-Malajzia északi részén három államot magába foglaló Taman Negara állítólag a világ legrégebbi trópusi esőerdeje. Ez a nemzeti park, amely népszerű ökoturisztikai célpont, hemzseg a ritka növényektől és olyan az egzotikus és ritka állatok lakóhelye, mint a maláj tigris, az ázsiai elefánt és a szumátrai orrszarvú.
A legtöbb látogató Kuala Tahan városán keresztül jut el Taman Negarába, amely a folyó túloldalán található a nemzeti park központjával szemben. A látogatóközpontból dzsungeltúrákat indítanak.
Vezetett éjszakai szafarira is benevezhetünk, amelyeken éjszaka virágzó növényeket, sötétben világító gombákat figyelhetünk meg. A Teresek-hegy megmászása is lehetőséget nyújt ritka vadállatok megfigyelésére. Érdemes meglátogatni az őslakos csoportok, az Orang Asli-k településeit is. Ha pedig különleges helyen szeretnénk étkezni, a Kula Tahan folyó partján található úszó éttermeket nem szabad kihagyni!

Langkawi

Malajzia nevezetességek | Langkawi - OTP Travel Utazási Iroda
A Malajzia északnyugati partjainál, az Andamán-tengerben található Langkawi egy 99 szigetből álló szigetcsoport, festői strandokkal, esőerdővel, mangroveerdőkkel és erdőkkel borított hegyekkel. Az elmúlt években szállodák, éttermek és egyéb turisztikai létesítmények épültek Langkawin, lehetőséget nyújtva a látogatóknak, hogy megismerjék a szigetcsoport kivételes természeti szépségét.
A szigetek közül messze a legnagyobb a névadó Pulau Langkawi, ahol mintegy 65 000 lakos él, az egyetlen másik lakott sziget a közeli Pulau Tuba. A strandok csodálatosak, hófehér homok és kristálytiszta víz várja a látogatókat. A legnépszerűbb strand a Pantai Cenang, ami kiváló éttermekkel és bárokkal is jól fel van szerelve.

Gunung Mulu Nemzeti Park

Malajzia nevezetességek | Gunung Mulu Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
A rendkívüli mészkő karsztformációiról és fenomenális barlangrendszereiről híres Gunung Mulu Nemzeti Park egész Délkelet-Ázsia egyik legfélelmetesebb természeti látványossága. A malajziai Borneóban, Sarawak államban elterülő nemzeti park a világ legnagyobb és leghosszabb barlangrendszereit rejti. Ezek között található a világ legnagyobb barlang kamrája, a Sarawak Chamber, amely becslések szerint 40 Boeing 747-es repülőgép befogadására lenne képes.
A park számos vadon élő állatfajnak is otthont ad, szarvasbogaraknak, denevéreknek, gibbonoknak, szarvasoknak és szakállas disznóknak. A barlangtúrák és a túrázás mellett érdemes a világ leghosszabb lombkorona sétányán is végigmenni.

Kapcsolódó inspirációk:


Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia - Ázsia felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Válogasson kedvére a maláj érdekességek között, majd győződjön meg róluk a saját szemével!

Kapcsolódó ajánlatok:


BORNEÓI KALANDOK

Malajzia
1 969 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
933 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő