Élmények a világ körül

Keresés

Dél-Thaiföld egzotikus csodái

Dél-Thaiföld egzotikus csodái  | OTP Travel Utazási Iroda
Thaiföld természeti szépségei és látványosságai kimeríthetetlenek. Kalandozzon velünk Bankoktól délre!

Dél-Thaiföld egzotikus csodái

Thaiföld egzotikuma magával ragadja a mosolyok országába érkezőket. Bankok nyüzsgése után érdemes a délre eső kulturális és természeti sokszínűségét felfedezni. Tartományai és nemzeti parkjai képeslapra illő helyszíneket tartogatnak, csokorba gyűjtöttük a legszebbeket.

Kanchanaburi

Dél-Thaiföld egzotikus csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Kanchanaburi első számú látványossága egy vashíd, amelyet a Híd a Kwai folyón című film népszerűsített, bár a jelenlegi hídból nagyon kevés eredeti. Még az alatta lévő folyó sem a Kwai folyó volt - hanem a Mae Klong -, amíg át nem nevezték a turisták kedvéért, akik kifejezetten a "Kwai folyó hídját" keresték. Az 1957-es film Pierre Boulle francia regényén alapul, amely a burmai vasútvonal építésében való közreműködésre kényszerített szövetséges hadifoglyok életét mutatta be. A Thaiföld és Burma közötti burmai vasútvonalat a japánok építették a második világháború alatt. A Kanchanaburitól északra található híd, nem az eredeti híd, mert annak csak a külső végei maradtak meg; a többit 1945-ben a szövetségesek lebombázták. Népszerű program, hogy a vasúttal Nam Tokba utaznak, mely átkel a Wang Po viadukton, melyet rekordidő alatt, 17 nap alatt építettek az egykori hadifoglyok.

Dél-Thaiföld egzotikus csodái - OTP Travel Utazási Iroda
A térség másik népszerű turistacélpontja az Erawan-vízesés, Thaiföld egyik legszebb, több lépcsőzetes vízesése. Kristálytiszta vizében olyan különleges halak élnek, amiket sok szépségszalonban is bevetnek a talpak ápolt bőrének érdekében. Ha bedugjuk a lábunkat és csiklandozó érzésünk van, akkor a szorgos kis halak dolgoznak bőrünk szépségén.

Petchaburi

Dél-Thaiföld egzotikus csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a különleges tartomány hegyeiről és gyönyörű strandjairól ismert. Petchaburi a Thai-öböl északnyugati partján fekszik, nyugaton pedig a burmai Mianmarral határos, ahol a Tanaosri-hegység sűrű dzsungelcsúcsai természetes választóvonalként szolgálnak Thaiföld és Mianmar között. Petchaburi tartomány jól ismert csodálatos történelmi parkjáról, ősi templomairól, csodálatos strandjairól és barlangjairól, valamint a helyi ételek és friss tengeri herkentyűk nagy választékáról. Egyik legjelentősebb látványossága a sokak által csak Khao Wang-ként emlegetett palota. IV Rama király rendelte el ennek a Bangkoktól délre fekvő nyári palotának az építését, melyet 1858-ban fejeztek be. Ekkor hivatalosan a Phra Nakhon Khiri nevet kapta, bár sok helybéli Khao Wang (Palota-hegy) néven emlegeti, hiszen a domb tetejére épült, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Fénykorában ez egy virágzó, vallási épületekből, villákból és tróntermekből álló komplexum volt. IV. és V. Rama nyári palotaként és fontos vendégek fogadására használta Phra Nakhon Khirit.

Sam Roi Yot Nemzeti Park

Dél-Thaiföld egzotikus csodái  - OTP Travel Utazási Iroda
A mintegy 98 km² területű Khao Sam Roi Yot Nemzeti a népszerű üdülővárostól, Hua Hintől délre található. Itt található Thaiföld első tengeri nemzeti parkja. A Khao Sam Roi Yot jelentése "Háromszáz csúcsú hegy", és a Thai-öböl mentén fekvő mészkőhegyek sorozatára utal, amelyek közül a legmagasabb 605 méteres magasságban van. A hegység északnyugati sarkát Thung Sam Roi Yot-nak nevezik, és főként édesvízi mocsarak alkotják, amelyek a nemzeti park közel 37%-át teszik ki, ami Thaiföld legnagyobb vizes élőhelyévé teszi. A diverz élővilág rengeteg vándormadarat vonz, közel 355 madárfaj figyelhető meg itt. Khao Sam Roi Yot fő látnivalója a lenyűgözően nagy Phraya Nakhon-barlang és a benne lévő királyi pavilon. Ez a park és egyben a tartomány legikonikusabb látványossága.

Khao Sok Nemzeti Park

Dél-Thaiföld egzotikus csodái - OTP Travel Utazási Iroda
A Khao Sok igazi menedékhely, ahol elefántokkal találkozhatunk, dzsungeltúrázhatunk vagy kenuzhatunk a vadregényes tájakon. Az egyik legérdekesebb terület a lenyűgözően gyönyörű Cheow Larn tó a nemzeti park szívében, úszó tutajházaival és luxussátraival kihagyhatatlan látnivaló. A park egyike azon kevés nemzeti parkoknak az országban, melyek tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetők, így sok turista tesz kitérőt erre, miközben Phuketre vagy Ko Samui-ra tart. A park a Khlong Saeng - Khao Sok erdőkomplexum része, amely 12 védett területet foglal magába.

Ko Samui

Dél-Thaiföld egzotikus csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó napfényről, függőágyban szunyókálásról, világszínvonalú konyháról, tengerparti buliról vagy egy exkluzív gyógyfürdőben való wellness felfedezéséről, Ko Samui-n mindent megtalálunk. Egyik legnépszerűbb látványossága a sziget északi végén található Wat Phra Yai. Az 1972-ben emelt modern arany Buddha 15 méter magasan emelkedik a táj fölé. Csábító sziluettet alkot a trópusi égbolton és a tengeren, és nagyszerű fotótémát nyújt, különösen naplementekor.

Krabi

Dél-Thaiföld egzotikus csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Krabi a tökéletes célpont azok számára, akik idilli nyaralóhelyet keresnek Thaiföld déli részén. A Phang Nga és Trang között fekvő tartomány lenyűgöző tájakkal rendelkezik mind a szárazföldön, mind a tengeren. 150 kilométer hosszú partszakasz található itt, több mint 150 szigettel - amelyek közül sok fantasztikus fehérhomokos strandokkal és türkizkék vízzel büszkélkedhet. A dzsungelekkel borított belső területtel, a magasra törő mészkősziklákkal, barlangokkal, vízesésekkel és egzotikus vadon élő állatokkal Krabi természeti értékeinek nagyszerű választékát kínálja látogatóinak, és az egész család számára szabadidős tevékenységek széles skáláját sorakoztatja fel. Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

Kapcsolódó inspirációk:


Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Thaiföld gasztronómiája az egész világon népszerű. Tartson velünk egy felejthetetlen ízutazásra!

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
A háromnapos fesztivál a hagyományos thai újév kezdetét jelzi és a turisták egyik fő attrakciója.

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Melyiket válasszuk? Útmutató Thaiföld lenyűgöző tájaihoz és időjárásához.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával.

Kapcsolódó ajánlatok:


KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT KATA**** – PHUKET

Thaiföld
785 000 Ft-tól/fő

BANGKOK ÉS KOH CHANG

Thaiföld
939 000 Ft/fő

BEYOND KANDA BUURI**** – KOH SAMUI

Thaiföld
989 000 Ft-tól/fő

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
995 000 Ft-tól/fő

MELATI BEACH RESORT & SPA**** – KOH SAMUI

Thaiföld
1 029 000 Ft-tól/fő