Élmények a világ körül

Keresés

Siena – Toszkána „fővárosa”

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Siena gazdag történelmi múltjáról, gyönyörű építészetéről és impozáns főteréről ismert. Fedezze fel velünk a régió fővárosát!

Siena – Toszkána „fővárosa”

 
Siena jól ismert gazdag történelmi múltjáról, gyönyörű építészetéről és impozáns főteréről, Toszkána tartományának fővárosának számít. Siena történelmi belvárosát az UNESCO világörökség részévé nyilvánította. Siena emellett a legendás Palio lóversenyről is ismert, amelyet évente kétszer rendeznek meg, és amely több száz nézőt vonz.
 

A többi toszkánai városhoz hasonlóan Sienát is etruszk törzsek telepítették be, majd Augustus császár római uralkodása alatt vált várossá. Mivel a város nem feküdt nagy utak közelében, a római korban nem virágzott, a longobárdok idején azonban a város fejlődött, és végül a több száz évig tartó, nagyhatalmú Sienai Köztársaság lett belőle. Napjainkban elsősorban a turizmusra és a mezőgazdaságra támaszkodik.

Santa Maria Assunta székesegyház

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A sienai székesegyház a gótikus építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása egész Olaszországban. Az eredetileg a XIII. században épült katedrális több száz éve a város ikonjaként áll, és a történelmi városközpontban, a Piazza del Duomo téren található. A katedrális homlokzata és külseje csodálatos, és fehér kőből és márványból készült rengeteg díszítőelemmel, valamint számos fenséges freskóval rendelkezik.

Piazza del Campo

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A Piazza del Campo Siena főtere, ahol mindig pezseg a helyi élet és a turizmus. A téren található nevezetes épületek közé tartozik a gigantikus Torre del Mangia, a gyönyörű Palazzo Pubblico és a Gaia-kút. Sokan éppen innen kezdik sienai városnézésüket, és számos kávézó, étterem és üzlet is található itt.

Palazzo Pubblico és a Torre del Mangia

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A Piazza del Campo téren található Palazzo Pubblico Siena egyik leghíresebb épülete, amely lenyűgöző építészetével és az uralkodó toronnyal, a Torre del Mangiával tűnik ki. Ez a középkori építmény a XIII. században jött létre, és a sienai köztársasági kormány házaként szolgált. A palota belsejében vezetett túrákra van lehetőség, és a Torre del Mangia tetejére is fel lehet mászni, igaz ehhez 200 lépcsőfokot kell megtenni.

Piccolomini Könyvtár

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A sienai székesegyház önmagában is egy csoda, de a lenyűgöző épület falai között egy rejtett kincs bújik meg. A Piccolomini-könyvtár az egész országban híres, és joggal - ebben a kis teremben található Toszkána egyik leglenyűgözőbb freskója. A falakat, boltíveket és a mennyezetet ez a Pinturicchio és műhelyének csapata által készített, rendkívül részletes festmény borítja. Itt 10 különböző jelenetet ábrázolnak - ezek mindegyike II. Pius pápa életével és pályafutásával kapcsolatos.

San Domenico templom

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A San Domenico-templom a történelmi városközpont nyugati részén található, és a különböző stílusok keveréke jellemzi. Az évek során ezt a templomot is megváltoztatták és hozzáépítették, ezért hatalmas mérete és a stílusok furcsa keveréke. Bár a külseje nem olyan pazar, mint a sienai székesegyházé, a belseje gyönyörű díszítéssel rendelkezik, mint például a Santa Caterina kápolna. Ebben a kápolnában gyönyörű vallásos freskók és márványszobrok találhatók.

Piazza Salimbeni

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A Piazza Salimbeni egy kicsi, de érdekes tér a történelmi városközpont szívében. A tér három oldalán három teljesen különböző palota található: a Palazzo Tantucci, a Palazzo Salimbeni és a Palazzo Spannocchi. A tér közepén eredetileg a Salimbeni palota kertje volt, de ma gyönyörű mintás csempék és egy díszes márványszobor található.

Porta Pispini

Érintetlen Borneo - OTP Travel Utazási Iroda
A középkorban Siena hatalmas város volt, és kiterjedt védelmi hálózattal rendelkezett, amely a városközpont nagy részét körülvette. A Porta Pispini - vagy más néven a vízcsobogók kapuja - ennek a történelmi hálózatnak az egyik megmaradt kapuja, amely Siena keleti részén található. A kapunak egy kettős, kőből készült ajtaja van - mindkettőnek lenyűgöző boltívei vannak, a belső kapunak pedig még mindig megvan a fából készült kerete és ajtaja.

Medicea erőd

A Medicea erőd az Artemio Franchi Stadiontól balra található Siena nyugati részén. Ezt az erődöt Cosimo herceg hozta létre a XVI-XVII. században, és azért emelték, hogy megakadályozzák a firenzei uralommal elégedetlen sienai polgárok esetleges felkeléseit. Az erődnek négy háromszög alakú védőtornya és egy nagy központi fallal körülvett területe van - az egész erődöt gyönyörű kertek veszik körül, mely kellemes hely egy sétához.

Kapcsolódó inspirációk:


Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik ékszerdoboza Pisa. Fedezze fel különleges látnivalót velünk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartomány fővárosa, Bologna nagyjából félúton fekszik Firenze és Milánó között. Fedezze fel velünk!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Olaszország régióinak jellegzetes ízei és különlegességei vannak. Ezúttal a toszkán finomságokat vesszük sorra.

Nagy szépségek nyomában Rómában - OTP Travel Utazási Iroda
5 különleges római látnivaló, mely felfedezésre vár!

Puglia, Olaszország legkeletibb gyöngyszeme - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszországi hosszú hétvége? Két órás repülőúttal könnyen elérhetjük az „olasz csizma sarkát”

Ízes Itália - OTP TRAVEL utazási iroda
La dolce vita – édes élet. Egy ország, ahol az élvezetes étkezés az élet elválaszthatatlan részét képezi.

Etna túra - OTP TRAVEL utazási iroda
Hasznos tippek a csúcstámadáshoz.

Édes Itália  - OTP TRAVEL utazási iroda
Olaszország többet nyújt mint gondolta. Mesés célpontok az olasz csizma minden szegletében.

Kultúrtripp Toszkánában - OTP TRAVEL utazási iroda
Reneszánsz romantika, mesebeli tájak, lankás borvidékek.

Kapcsolódó ajánlatok:


CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

RÓMA - VÁROSLÁTOGATÁS DEBRECENBŐL

Olaszország
319 000 Ft-tól/fő

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN PILLANATOK

Olaszország
559 000 Ft-tól/fő

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
579 000 Ft-tól/fő

AZ ISMERETLEN SZICÍLIA

Olaszország
599 000 Ft-tól/fő

SZICÍLIA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Olaszország
635 000 Ft-tól/fő

AZ AMALFI-PART KINCSEI

Olaszország
639 000 Ft-tól/fő