Élmények a világ körül

Keresés

A Bledi-tó titkai

Szlovénia | Bledi-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Bledi-tó az egyik legromantikusabb hely Szlovéniában. Tippjeinkkel most fedezze fel rejtett titkait!

A Bledi-tó titkai

A Bledi-tó (Blejsko jezero) az egyik legromantikusabb hely Szlovéniában, sőt talán Európa szerte. Mindenesetre, aki egyszer meglátogatja, biztos lehet benne, hogy egy életre elrabolja a szívét. Tippjeinkkel most felfedezheti a Beldi-tó rejtett titkait is.

Kávé panorámával

Szlovénia, Bledi-tó, Kávé panorámával - OTP Travel Utazási Iroda
Ha nyáron keressük fel ezt a festői szépségű helyszínt feltétlenül érdemes meglátogatni a Cafe Belveder-ét! A hely csak a nyári hónapokban tart nyitva, így viszonylag kevesen ismerik. Hogy miért kihagyhatatlan ez a kávézó? A környékről innen nyílik az egyik legszebb kilátás Bled-szigetére. Különösen naplementekor gyönyörű a látvány.

Rövid túra festői látvánnyal

Szlovénia, Bledi-tó, Rövid túra festői látvánnyal - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan szeretnék életük legtökéletesebb felvételét elkészíteni erről a varázslatos tájról ezért a környező dombokra igyekeznek járatlan utakon felkapaszkodni. Pedig van egy kiépített túraútvonal, ami kifejezetten ezt a célt szolgálja. Ez a Mala Osojnica; 45 perc séta és feltárul a csoda. Az ígéret szerint innen nyílik a legjobb kilátás a Bledi-tóra. A naplemente itt igazán festői!

Szoba kilátással

Szlovénia, Bledi-tó, Szoba kilátással - OTP Travel Utazási Iroda
Ha a szállást magunknak intézzük és a pénztárcánk nem szab határokat a Vila Blednél jobb választásunk nem lehet. A legtöbb szoba a tóra néz, és közvetlen közelről teljes kilátás nyílik a Bled-szigetre. Ha a szoba árát túl magasnak találnánk, egy vacsorát mindenképpen érdemes elköltenünk a szálloda éttermében, páratlan látványban lesz részünk!

Királyi ebéd a kastélyban

Szlovénia, Bledi-tó, Királyi ebéd a kastélyban - OTP Travel Utazási Iroda
Ha fenséges ebédre vágynánk, mi a bledi kastély éttermét ajánljuk. A festő kilátás mellett különleges gasztronómiai élményekben lehet részünk. Az árak sem égbekiáltóan magasak, tekintettel a szemünk elé táruló látványra.

Krémes bledi módra

Szlovénia, Bledi-tó, Krémes bledi módra - OTP Travel Utazási Iroda
Bledi látogatásunk kihagyhatatlan színfoltja kell, hogy legyen a bledi torta kóstolása. Az általunk krémesként ismert sütemény itt Kremna rezina vagy Kremsnita néven keresendő. Bledben sajátjukként tartják számon, és ennek megfelelően fantasztikusan is csinálják. Nem szabad kihagyni!

Irány a sziget!

Szlovénia, Bledi-tó, Irány a sziget! - OTP Travel Utazási Iroda
A Bledi-tó közepén fekvő apró kis szigeten áll a Bledi-templom (Blejski otok). A Szűz Mária búcsújáró templom a XVII. században épült barokk stílusban. Tornya 52 méter magas és a tetejébe 98 lépcsőfok vezet. A legjobb, ha magunk bérlünk csónakot. Körülbelül 15 perc evezéssel elérhető a meseszép szigetecske. És ha megmásszuk a 98 lépcsőfokot is, még a harangot is megkongathtjuk.

Szurdok túra

Szlovénia, Bledi-tó, Szurdok túra - OTP Travel Utazási Iroda
Kötelező látnivaló Bled környékén a Vintgar-szurdok, amely Bledből mindössze 15 perc alatt elérhető. A nyári hónapokban a Vintgar-szurdok reggel 7 órakor nyit. Érdemes a nyitás előtt érkezni, így egyedül élvezhetjük ezt a meseszép természeti csodát! A szurdokot Szlovénia legnépszerűbb kirándulóhelyei között tartják számon. A kristálytiszta vizű Radovna folyó 1600 méter hosszan folyik át rajta, hogy a 16 méter magas Šum-vízeséssel hagyja el a szurdokot.

Kapcsolódó inspirációk:


Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia tálcán kínálja az aktív programlehetőségeket a családdal érkezőknek. Csokorba gyűjtöttük kedvenceinket.

Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Az extrém élmények szerelmeseit vízen, földön és levegőben is adrenalinforraló kalandok várják Szlovéniában. Fedezze fel velünk a legizgalmasabbakat!

 Ljubljana - Európa zöld kedvence | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Lubljana a fenntartható úti célok mintavárosa.

Szlovénia - OTP Travel Utazási Iroda
Ékszerdoboz szerű kisvárosok, alpesi falvak, várak, smaragdzöld tavak, virágzó mezők és csodálatos erdők - ez mind Szlovénia. Ismerje meg a meseszép országot!

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Kapcsolódó ajánlatok:


L. STILE GLAMPING - PORTOROZ

Szlovénia
119 000 Ft-tól/fő

SZLOVÉNIA - AUTÓBUSZOS CSILLAGTÚRA

Szlovénia
899 000 Ft-tól/fő