Élmények a világ körül

Keresés

Londoni kalandozások gyerekekkel

Tavaszváró  - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba szedtük a legnépszerűbb gyerekbarát londoni helyszíneket és látnivalókat.

Londoni kalandozások gyerekekkel

 
Londonban minden korosztály megtalálja a legjobb programokat.
 

A felnőttek is gyerekként örülnek, miközben csemetéikkel felfedezhetik a fantasztikus múzeumok, kiállítások, családbarát vezetett túrák, parkok izgalmait. A nagyobb gyerekek számára a londoni Harry Potter-kötődésű helyszínek töretlen népszerűségnek örvendnek, de rengeteg más kiállítás és előadás is várja a nagyobbakat és kiskamaszokat London nyüzsgő nagyvárosában. Az egyik legnagyszerűbb dolog a városnézésben, hogy számos múzeum és művészeti galéria állandó gyűjteménye ingyenesen látogatható és gyakran kínálnak idegenvezetést vagy kifejezetten a családoknak szóló élményt is. Csokorba szedtük a legnépszerűbb gyerekbarát londoni helyszíneket és látnivalókat.

The Tower of London

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
London egyik legikonikusabb helyszíne gyerekekkel igazán izgalmas program. A látogatás közben a történelem sötét részletei, a börtön- és kísértethistóriák kellő borzongani valóval szolgálnak, míg számtalan érdekességet, páncélokat, fegyvergyűjteményt, kincset is láthatunk, melyek közül kétség kívül a legkiemelkedőbbek a káprázatos brit koronaékszerek. Ha módunk van rá, csatlakozzunk egy Yeoman Warder (másnéven Beefeater), vagyis a híres királyi testőrség tagja által vezetett túrához, hogy bennfentes történetekkel gazdagodjunk. A séta közben találkozhatunk a Tower hét híres hollójával is. A Tower legrégebbi épületét, a Fehér Tornyot még Hódító Vilmos építtette a XI. században, ma is áll és megcsodálható. A kulcsok ceremóniáján megtekinthető, hogyan zárják be az őrök éjszakára a tornyot immár 700 éve.

HMS Belfast

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Towerben járunk, érdemes egy közeli, a turisták által kevésbé látogatott különleges múzeumhajónak is figyelmet szentelni. A HMS Belfast haditengerészeti könnyűcirkálójának izgalmas belső terein és lenyűgöző gépészetén kívül második világháborúban játszott szerepe is megismerhető a látogatás során.

A South Bank

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
A londoni South Bank végtelen számú családi szórakozást kínál. A London Eye magasból nyílik kilátás a folyóra, a Big Benre és azon túlra, a Sea Life London Aquarium pedig cápaalagúttal és pingvin részleggel különösen népszerű a kisebb gyerekek körében. A Shrek's Adventure egy 90 perces élménypark, amelynek középpontjában a Shrek-filmek meséi állnak. A borzongást kedvelő kamaszok és tizenévesek a London Dungeonban véres történelmi események kreatív bemutatását „élvezhetik” szüleikkel.

The Science Museum (Tudományos Múzeum)

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
A Kensingtonban található The Science Museum olyan témákat elevenít meg, mint az űr, a repülés és az éghajlatváltozás, egy sor gyakorlati kiállítással és virtuális bemutatóval. Lépjünk közel egy űrmodulhoz, kövessük nyomon a repülés történetét, és ismerjük meg az antarktiszi jég jelentőségét. A három és hat év közötti fiatalabb gyerekek a pincében található The Garden (A kert) című tárlatot kereshetik fel, ahol ingyenes interaktív galéria lehetővé teszi az építést építőkockákkal és darukkal, valamint az érzékszervi felfedezést hangokkal, tapintással és vizes játékkal. A hatévesnél idősebb korosztályt a legfelső emeleten található Wonderlab különböző zónáiban található folyadékok, mágnesek, füst és fény fogja lenyűgözni őket.

London parkjai és játszóterei

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
London meglepően zöld város, rengeteg nagy szabad területtel. A Regent's Park a legnagyobb és legjobban kiépített a London központjában található számos királyi park közül. Híres látnivalói között megtalálható a londoni állatkert, a Regent's Canal, ahol tó és sportpályák várják a sportolás szerelmeseit. A Kensington Gardensben található Diana, Wales hercegnője emlékjátszótéren a gyerekeket hatalmas kalózhajó, a vízi játékok és a homokozók várják.

Londoni Állatkert

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
Ha a Regent's Parkban járunk, érdemes időt szentelni az itt található, a világ legrégebbi, 1828-ban alapított állatkertjének. Manapság a hangsúly a természetvédelemre, a tenyésztésre és az oktatásra helyeződik, kevesebb állattal és nagyobb kifutókkal és férőhelyekkel. A legfontosabb látnivalók közé tartozik az Oroszlánok földje, a Gorilla Királyság, az Éjszakai élet, a Pingvinpart és az In with the Lemurs, azaz Séta a lemúrokkal. Rendszeresen tartanak látványetetéseket és előadásokat; különböző élményeket kínálnak, például a Keeper for a Day azaz Gondozó egy napra programot. Aki valami igazán különlegesre vágyik, az éjszakát a kilenc Gir Lion Lodge kabin egyikében is eltöltheti.

Natural History Museum (Természettudományi Múzeum)

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
A Természettudományi Múzeum egy kolosszális és csodálatos épület, amelyben a természet világából az emberi testtől kezdve a ritka kövületekig páratlanul gazdag gyűjtemény kerül bemutatásra. A múzeum központjában található Hintze Hallban egy kék bálna csontváza lóg a mennyezetről. A Dinoszaurusz Galéria a családok egyik kedvence, tele érdekes dínó-információkkal és csontvázakkal. Az abszolút csúcspont a robotmozgású T-rex, amely a Jurassic Parkhoz hasonlóan üvölt az összegyűlt kíváncsiskodókra. 

Madame Tussauds

A Madame Tussauds garantált szórakozást nyújt az egész családnak megannyi híresség viaszszobrával - a királyi családtagoktól a sportolókig. A zenekedvelő tinik szívesen fotózkodnak majd a jelenlegi énekesekkel, köztük Lady Gagával, Beyoncéval, Ed Sheerannel, Rihannával és a One Directionnel, sőt olyan halhatatlan legendákkal is, mint Bob Marley és Freddie Mercury. A fiatal mozirajongók a Star Wars hőseivel és gonosztevőivel szeretnének találkozni, vagy E.T.-t közelről megnézni.

British Museum

Londoni kalandozások gyerekekkel - OTP Travel Utazási Iroda
A British Museum kiállításai minden korosztály képzeletét megmozgatják, az egyiptomi múmiák, az angolszász időkből származó elásott kincsek és a szamuráj páncélok bemutatásával. A múzeumban különböző témaköröket felölelő, kifejezetten a fiatal látogatók számára tervezett feladatlapok, tevékenységek és tanösvények állnak rendelkezésre. Kövessük a tizenkét tárgy névre keresztelt útvonalat melynek során a gyerekekkel együtt tekinthetjük meg a legfontosabb kiállítási tárgyakat.

Warner Bros Studio Tour London – a Harry Potter filmek díszletei között

Minden Harry Potter rajongó álma válik valóra a Warner Bros Studio Tour Londonban, ahol az eredeti díszletek között fedezhetik fel a varázslatos speciális effektek mögött rejlő mágiát és a híres filmek kulisszatitkait. Álljunk az ikonikus Roxfort Nagyterem közepén és fedezzük fel a Tiltott erdőt, mielőtt a 9 ¾-es peronon felszállnánk az eredeti Roxfort Expresszre, vagy végig sétálnánk az Abszol úton. A stúdiótúra azokban az eredeti stúdiókban vezet végig, ahol mind a nyolc film készült, és bemutatja a brit tehetséget, képzelőerőt és művészetet, amely a varázslatot valósággá váltotta a filmvásznon.

Kapcsolódó inspirációk:


Bristol, az átváltozóművész - OTP Travel Utazási Iroda
Egykori dohos dokkjai kulturális intézmények formájában keltek újra életre.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Ilyen nincs, és mégis van - OTP Travel Utazási Iroda
Nem mesebeli vagy filmes helyszínekről van szó, hanem a valóságban is létező, furcsa vagy vitatott státuszú országokról.

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
II. Erzsébet királynő rengeteget utazott uralkodása alatt, az Egyesült Királyságban azonban mindig otthonra és megnyugvásra lelt. Megmutatjuk a kedvenc helyeit Skóciától Angliáig!

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Kapcsolódó ajánlatok:


LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

CAVO MARIS BEACH HOTEL**** - PROTARAS

Ciprus
369 000 Ft-tól/fő

CROWNE PLAZA**** - LIMASSOL

Ciprus
389 000 Ft-tól/fő

ADAMS BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
409 000 Ft-tól/fő

ASTERIAS BEACH HOTEL **** - AYIA NAPA

Ciprus
419 000 Ft-tól/fő

NISSIBLU BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
459 000 Ft-tól/fő

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

RÓMA - VÁROSLÁTOGATÁS DEBRECENBŐL

Olaszország
319 000 Ft-tól/fő

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő