Élmények a világ körül

Keresés

A királynő kedvencei

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
II. Erzsébet királynő rengeteget utazott uralkodása alatt, az Egyesült Királyságban azonban mindig otthonra és megnyugvásra lelt. Megmutatjuk a kedvenc helyeit Skóciától Angliáig!

A királynő kedvencei

 
A világtörténelem egyik legkiemelkedőbb női alakja II. Erzsébet királynő, aki 70 évig és 214 napig uralkodott, ezzel Nagy-Britannia leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodójává vált.
 

Nem mindennapi életének köszönhetően az egész világot beutazta, kedvenc helyei azonban az Egyesült Királysághoz kötötték. Összegyűjtöttük azokat a varázslatos helyszíneket, melyeket Őfelsége köztudottan a legszebbnek ítélt és legközelebb állt a szívéhez.

Holyroodhouse-palota, Skócia

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia volt a királynő kedvenc országa, és az Edinburgban található Holyroodhouse-palota volt a hivatalos rezidenciája az országban. Uralkodása során a királynő minden nyár elején egy hetet töltött ebben a rezidenciában. A palota a nagyközönség számára is nyitva áll.

Balmoral, Skócia

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
A királynő Aberdeenshireban található magánbirtoka köztudottan a kedvenc helye volt Skócián belül. Az 50 000 hektáros skót felföldön fekvő birtok 1852 óta a királyi család tagjainak kedvence, Albert herceg feleségének, Viktória királynőnek a nevében vásárolta meg. A Cairngorms Nemzeti Parkban található birtok mai napig saját gazdálkodást folytat, és a Dee folyó völgyétől a nyílt hegyekig a legkülönfélébb tájakat foglalja magában. Balmoral április és augusztus között tart nyitva. A bálterem - az egyetlen látogatható terem -, valamint a kertek és a park megtekinthetők vezetett túra keretében.

Sandringham House, Norfolk, Skócia

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
Az angliai Norfolkban található Sandringham House sok éven át II. Erzsébet királynő és a királyi család kedvenc karácsonyi célpontja volt. Őfelsége állítólag minden évben szinte az egész telet is a 600 hektáros birtokon töltötte. A XIX. századi birtok mindig is királyi rezidencia volt, mivel Albert Edward walesi herceg 1862-ben vásárolta meg először. A rezidencián belül található egy patinás szalon, ahol a királyi család tagjai pihennek, valamint egy étkező, amelyben egy nyitott kandalló található. A birtokon egy 60 hektáros kert és egy múzeum is található, amely a királynőnek számos állami látogatása alkalmával adott ajándékok gyűjteményének ad otthont és ahol megismerkedhetünk a királyi család életmódjával és a királyi család történelmével is. A Sandringham House Őfelsége 1977-es ezüstjubileuma óta látogatható. Egykori lakója VII. Edward, aki nagyon szeretett vadászni, egyszer elrendelte, hogy az órákat fél órával korábbra kell állítani, hogy több napfényes óra álljon rendelkezésre a vadászathoz. Ez a "sandringhami idő" néven vált ismertté, és 1901-től 1936-ig tartották be, amikor utódja VIII. Edward visszaállította az órákat a greenwichi középidőre.

Buckingham-palota, London

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
A királynőnek számos rezidenciája volt az Egyesült Királyságban és a világban egyaránt, de otthonának az elegáns Buckingham-palota számított, amely a brit főváros szívében, Londonban található. Károly herceg (III. Károly király) és András herceg is itt született. Amellett, hogy a Buckingham-palota Őfelsége otthonául szolgált, ahol élete nagy részét töltötte, a brit uralkodók igazgatási központja is. Annak ellenére, hogy ilyen fontos hely, bizonyos részei nyitva állnak a nagyközönség előtt. Számos fontos eseménynek adott helyet a Buckingham palota erkélye, a különböző születésnapok és esküvők ceremóniáinak szerves része.

Windsori kastély, Anglia

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
A windsori kastély a királynő számos rezidenciájának egyike, amelyet a királynő az év bizonyos időszakaiban látogat. Ez a világ legrégebbi és legnagyobb lakott kastélya, és egyben a királynő három hivatalos rezidenciájának egyike. Őfelsége minden évben a húsvéti ünnepek idején egy hónapig tartózkodott ebben a kastélyban, mely számos rendezvénynek adott otthont. A világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy megnézzék a királyi kastély lenyűgöző építészetét, és tanúi legyenek a királyi őrség érdekes tevékenységének.

A királynő gyermekkora óta sok időt töltött itt, a kastély falait a családtagok bekeretezett fotói tarkítják. Erzsébet hercegnő a háborús évek nagy részét a windsori kastélyban töltötte, dús gyepjein a szükség idején még zöldségeket is termesztettek. Szintén a parkban található az Y Bwthyn Bach azaz "A kis ház", egy miniatűr nádfedeles házikó, folyóvízzel, elektromos világítással és kézzel készített bútorokkal, amelyet Erzsébet hercegnő 6. születésnapjára kapott a walesi néptől. A kis ház a nagyközönség előtt zárva tart, napjainkban is a királyi család legfiatalabb tagjai játszhatnak benne, ha a birtokon tartózkodnak.

Ascot lóversenypálya, Berkshire, Anglia

A királynő kedvenc helyei az Egyesült Királyságban - OTP Travel Utazási Iroda
A királynő köztudottan szerette a lovakat és a Royal Ascot volt a kedvenc eseménye, ahol ezt a szeretetét és szenvedélyét megmutathatta. Támogatta a lóversenyeket, minden évben tiszteletét tette az év legfontosabb lóversenyén. A Royal Ascot-ot a berkshire-i Ascourt versenypályán rendezik meg minden év júniusában.

Kapcsolódó inspirációk:


Bristol, az átváltozóművész - OTP Travel Utazási Iroda
Egykori dohos dokkjai kulturális intézmények formájában keltek újra életre.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Ilyen nincs, és mégis van - OTP Travel Utazási Iroda
Nem mesebeli vagy filmes helyszínekről van szó, hanem a valóságban is létező, furcsa vagy vitatott státuszú országokról.

Tavaszváró  - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba szedtük a legnépszerűbb gyerekbarát londoni helyszíneket és látnivalókat.

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Kapcsolódó ajánlatok:


LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő