Élmények a világ körül


Nagy Brittánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol mindig talál egy újabb élményt!

Nagy-Britannia

Úti célok Nagy-Britanniában
 

Nagy-Britannia szigetországa olyan, akár egy mesebirodalom. Ködbe vesző kastélyok, takaros falvacskák, álomszép virágoskertek, széles legelők, lélegzetelállító tengerpartok, misztikus, ősi emlékek, emeletes buszok, bumfordi taxik, szövevényes történelemmel átszőtt múlt, a királyi család izgalmas élete, a Beatles és Harry Potter – ez mind megtalálható ebben a semmihez sem hasonlítható országban.  Anglia, Skócia és Wales tájai több utazás során sem járhatók be, oly gazdag itt a látnivalók sokasága. Érdemes hát felkerekedni egy jó túrabakanccsal és esőkabáttal felszerelkezve, és mielőbb nekilátni Nagy-Britannia bebarangolásának.
Nagy-Britanniában tavasztól őszig a legideálisabb az utazás, esőre és partvidéki szélre mindig számítani kell. Budapestről számos közvetlen repülőjárat közlekedik a nagyvárosokba. Budapest – London repülési ideje kb. 2 óra 35 perc közvetlen járattal.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


SKÓCIA - LEGENDÁK FÖLDJÉN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Egyesült Királyság
469 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Nagy-Britannia

  Főváros és legnagyobb város : London
  Nyelv: angol
  Vallás: anglikán
  Államforma: parlamentáris monarchia
  Terület: 242,495 km2
  Népesség: 64 511 000 (2014-es becslés)
  Népsűrűség: 255,6/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 44,118 (2015-ös becslés)
  Hivatalos pénznem: font sterling (£) (GBP)
  Időeltérés: -1 óra (UTC 0)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: G (D és M szintén előfordul régi épületekben és speciális eszközökhöz)
  Országhívószám: +44
  Internet TLD: .uk

  Magyar állampolgárok vízummentesen, a hazautazás napjáig érvényes magyar útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak az Egyesült Királyságba.

  Az Egyesült Királyságba történő beutazáshoz bármilyen típusú, és ideiglenes személyi igazolvánnyal is be lehet utazni, nem javasolt azonban a régi típusú (könyv formátumú) személyi igazolvány használatát, mert egyes légitársaságok nem veszik fel a fedélzetre a személyi igazolvánnyal rendelkező utasokat. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium továbbra is javasolja az útlevél használatát.
   
  A Brexittel kapcsolatos információk a londoni magyar nagykövetség és a Konzuli Szolgálat tájékoztatása alapján:
  Az Európai Unióból való brit kilépés, azaz a „Brexit” 2020. január 31-én megtörtént.  Az Európai Unió és az Egyesült Királyság a kilépési megállapodásban megegyeztek abban, hogy a várhatóan 2020. december 31-ig tartó „átmeneti időszakban” a jelenlegi szabályok maradnak érvényben. Ebben az időszakban tehát változatlanok maradnak a beutazás, tartózkodás feltételei. 2020. december 31. után (várhatóan) megszűnik az uniós polgárok szabad mozgása.
  Brit tájékoztatás szerint 2020. december 31. napjáig a brit hatóságok elfogadják az Európai Unió országai által kiállított, utazásra jogosító okmányokat, tehát a magyar személyazonosító igazolványt is, úti okmányként. Mivel az elektronikus beléptető kapuk csak útlevéllel használhatók, az utazás legegyszerűbb módja az Egyesült Királyság kilépését követően is az útlevél marad. Az Egyesült Királyságba történő beutazás feltételeiről és azok változásáról, így a beutazásra használható úti okmányok köréről naprakész tájékoztatást az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége, mint az utazási célország beutazási szabályai tekintetében illetékes képviselet tud adni.
  A Brexittel kapcsolatos aktuális információkért, kérjük, látogassanak el a londoni magyar nagykövetség honlapjára: https://london.mfa.gov.hu/page/gyakran-ismetlodo-kerdesek  
  Az úti okmányai érvényességének a figyelemmel kísérése mindenkinek a saját felelőssége. 
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Itt tartózkodásuk során megfontoltan, körültekintően viselkedjenek, kellő elővigyázatossággal közlekedjenek, különösképpen Londonban a nagyobb forgalmú helyeken (pályaudvarokon, metróban). Sehol ne hagyják őrizetlenül értékeiket. A tömegközlekedési eszközök bekamerázása óta a késő este előforduló garázdaság és rablás mértéke csökkent, de az este való közlekedéskor is elővigyázatosság szükséges.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  A közegészségügyi helyzet jó, azonban az egészségügyi ellátás színvonala rendkívül változó, abban nagyon nagy minőségi eltérések tapasztalhatók.A rövid időre kiutazó magyar állampolgárok az Európai Egészségbiztosítási Kártya bemutatásával (angolul: EHIC), a huzamosabb időt itt töltők a lakóhelyük szerinti körzeti orvosi rendelőbe (GP surgery) bejelentkezve juthatnak ingyenes orvosi ellátáshoz. Ajánlott az Európai Biztosítási Kártya kiváltása, valamint a mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.
 • Térkép

Inspirációk

Charles Dickens és London - OTP Travel Utazási Iroda
Charles Dickens fordulatos élete és rendkívüli munkássága London kulisszáitól elválaszthatatlan.

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Bevállalna egy éjszakát ezekben a börtönszállodákban?

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Múzeum-mustra
2019. őszén csodás múzeumok nyílnak a nagyvilágban

Ilyen nincs, és mégis van - OTP Travel
furcsa státuszú országok

Városi strandok - OTP Travel
ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!