Élmények a világ körül

Keresés

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szerelemhez a világ minden táján számos legenda kötődik, nincs ez másként Cipruson sem. Fedezze fel velünk a sziget legromantikusabb helyszíneit.

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson

Ciprus kedvelt úti cél azok között is, akik lánykérést, esküvőt vagy nászutat terveznek.
 

Összegyűjtöttünk néhány romantikus helyszínt azok számára, akik meghitt kikapcsolódásra vágynak ezen a gyönyörű mediterrán szigeten.

A szerelem istennőjének otthona - Aphrodité sziklája

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson - OTP Travel Utazási Iroda
Aphrodité mitikus szülőhelye, a Petra tou Romiou egy érdekes, hatalmas sziklákból álló geológiai képződmény a sziget egyik legszebb tengerpartja mentén. Napjainkban ezek a híres sziklák a látogatók és a lakosok körében egyaránt népszerű látványosságnak számítanak, mivel nagyon jellegzetes hangulatot árasztanak - különösen akkor, amikor a horizonton felkelő nap fényében a halászhajók megrakott hálóval térnek vissza a kikötőbe. A helyi legenda szerint annak a nőnek, aki örök fiatalsággal szeretné megáldani magát, ki kell úsznia a legtávolabbi sziklához, meg kell kerülnie azt az óramutató járásával ellentétes irányban, majd vissza kell térnie a partra.

Amathus tengerparti sétaút Limassolban

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson - OTP Travel Utazási Iroda
Cipruson sok gyönyörű tengerparton sétálhatunk a szerelmünkkel. A limassoli Mole, a larnacai Foinikoudes és a paphosi várvidék csak néhány ezek közül. Az összes közül azonban az Amathus tengerparti ösvény a legromantikusabb a szigeten. Az út egyik oldalán a tenger, a másik oldalon pedig Amathounta régészeti lelőhelye található. Az éjszakai fények még romantikusabbá teszik a sétát. Kézen fogva sétálhatunk élvezve a tengeri szellőt és az illatokat, valamint Amathounta ókori városának szépségét is.

Naplemente nézés a Kourion Beach-en

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson - OTP Travel Utazási Iroda
A Limassolban, az Episkopi-öböl partján fekvő Kourion a sziget egyik leghíresebb régészeti lelőhelye. Mindemellett a táj lélegzetelállító szépsége is ideális naplemente helyszínné teszi Kouriont. Az igazán romantikus élményhez egy rögtönzött pikniket is szervezhetünk a ciprusi finomságok széles tárházából.

Vitorlázás az Akamas körül

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson - OTP Travel Utazási Iroda
Ciprust a kék összes színében pompázó Földközi-tenger veszi körbe. Az évi 330 napos napsütésnek köszönhetően itt mindig van rá lehetőség, hogy maximálisan kiélvezzük adottságait. Az egyik legjobb hajókirándulás minden reggel az északi parton található Latchi kikötőjéből indul nyugat felé, a part mentén haladva, az Arnaouti-foknál lévő csúcs felé. A sziget ezen részének partvidéke gyönyörű, meredek sziklákkal, kis eldugott öblökkel és a gyönyörű kék lagúnával tarkított, amely tökéletes hely a kristálytiszta vízben való fürdőzésre. A víz az év nagy részében kellemesen meleg, gyönyörű tiszta vizében ezüstös halrajokat láthatunk a lábunk körül.

Agios Giorgios temploma és a szerelemről szóló legenda

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson - OTP Travel Utazási Iroda
Paphostól északra fekszik Agios Giorgios apró települése, egy nyugodt kis halászfalu. Agios Giorgios-on a szikla tetején áll egy kis kápolna, amelyet a helyiek a szerelmesek templomának neveznek. Ez a XVIII. századi kis kőkápolna népszerű a szerelmesek körében szerte Cipruson. A helyi legenda szerint azoknak, akik tudni akarják, hogy szerelmük igaz-e, meg kell látogatniuk a kápolnát. A legenda szerint, ha meggyújtunk a gyertyát, lefelé mutatva hangosan és tisztán, háromszor ki kell mondani a szerettünk nevét. Ha a gyertya továbbra is erős lángon ég, akkor igaz szerelem.

Troodos-hegység

5+1 romantikus hely és élmény Cipruson - OTP Travel Utazási Iroda
A Troodos-hegység az év bármely időszakában romantikus hely. Tavasszal a friss fenyőfák csodálatos illata és a meleg tavaszi napsütésben szelíden nyíló vadvirágok sokasága várja a látogatókat. Nyáron a hegyi levegő hűvös és friss marad, és csodálatos kontrasztot képez a forró tengerparti üdülőhelyekkel szemben. A rövid téli hónapokban a látképet teljesen átalakítja a hó, és mindenki a sípályák felé veszi az irányt. Fedezzük fel a hegyeket nyugodt tempóban, a természetjáró ösvények egyikén az UNESCO tíz bizánci festett templomának vagy kolostorának egyikéhez túrázhatunk, élvezve a tiszta hegyi levegőt, a vadon termő gyógynövények és a friss fenyő illatát. Barangoljunk végig a festői hegyi falvak, például Kakopetria, Kalopanayiotis és Phini macskaköves utcáin, ahol az építészeti stílusok és kézműves műhelyek gazdagsága tárul fel. A településeken vörös agyagedényeket, hímzéseket, rózsavizet és rongyszőnyegeket készítenek, illetve olyan ételkülönlegességeket kóstolhatunk, mint a soujouko, a glyko és a finom hegyi méz.

Kapcsolódó inspirációk:


Ciprus hűsítő szeglete a Troodos-hegység | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Bár Ciprusra forró nyaralási desztinációként gondolunk, a Troodos-hegységben frissítő kirándulást tehetünk.

5 érdekesség Nicosiáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus fővárosa Nicosia történelmi és kulturális értelemben egyaránt különleges város. Ismerje meg velünk a kettéosztott ciprusi fővárost.

7 ókori emlék Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Merüljön el velünk Ciprus gazdag történelmi múltjába és helyszíneibe.

Ciprus vad arca | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus érintetlen természeti kincseit nemzeti parkok sokasága őrzi. Fedezze fel velünk a sziget vad szépségét!

Ciprusi strandmustra | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csendes, védett területektől kezdve az igazi buliközpontokig csokorba szedtük Ciprus legnépszerűbb tengerpartjait. Ezt a 8 strandot Önnek is látnia kell!

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Cipruson | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ciprus jól ismert kellemesen meleg időjárásáról és festői strandjairól, de a sziget ennél jóval többet kínál.

Tengerparton Ciprus
A szerelem gyönyörű szigete nem csak nászútra és romantikázásra, de egy kiadós családi nyaralásra is tökéletes választás!

Ciprus utazás
Ciprus,a szerelem szigete, ahol a gazdag múlt emlékei, 8 nemzeti park, csodás strandok és isteni étkek várják az utazót!

25 érdekesség a Szerelem szigeteként ismert mediterrán Ciprusról.

Kapcsolódó ajánlatok:


CAVO MARIS BEACH HOTEL**** - PROTARAS

Ciprus
369 000 Ft-tól/fő

CROWNE PLAZA**** - LIMASSOL

Ciprus
389 000 Ft-tól/fő

ADAMS BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
409 000 Ft-tól/fő

ASTERIAS BEACH HOTEL **** - AYIA NAPA

Ciprus
419 000 Ft-tól/fő

NISSIBLU BEACH HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
459 000 Ft-tól/fő

GRAND RESORT***** - LIMASSOL

Ciprus
499 000 Ft-tól/fő

MEDITERRANEAN BEACH HOTEL**** - LIMASSOL

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

GRECIAN BAY HOTEL***** - AYIA NAPA

Ciprus
529 000 Ft-tól/fő

HOTEL ELYSIUM***** - PAPHOS

Ciprus
669 000 Ft-tól/fő

FOUR SEASONS HOTEL***** - LIMASSOL

Ciprus
749 000 Ft-tól/fő