Élmények a világ körül

Keresés

Riói tengerpart-kalauz

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A Copacabana és az Ipanema neve az egész világon legendás. Tartson velünk és ismerje meg Rio de Jainero legjobb tengerpartjait.

Riói tengerpart-kalauz

 
Rio de Janeiro legjobb strandjai közé tartozik a város két híres strandja, a Copacabana és az Ipanema.
 

Egyetlen látogatás sem lehet teljes a tengerparti lüktető életérzésének megtapasztalása vagy egy naplementés séta nélkül. Csokorba szedtük Rió legjobb tengerpartjait.

Copacabana

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A Copacabana Rio de Janeiro legjobb strandjainak listáján az első helyen áll. Ide érkezik a legtöbb látogató, aki a dél-amerikai trópusok melegét szeretné élvezni, strand- és vízi sportot űzni, és naplemente után bulizni. A Copacabana körülbelül 4 kilométer hosszú, és több szakaszra oszlik.

Vermelha

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A háttérben a Cukorsüveg a Morro da Urca heggyel ez a strand bájt és természetes szépséget áraszt, rengeteg buja pálmával és más egzotikus növényzettel a közelben. Ez a színes strand kicsi és kompakt, mégsem válik soha túlzsúfolttá. Az öböl nyugodt vize ideális a SUP-ozásra és kenuzásra.

Ipanema

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Rio egyik legikonikusabb strandja, az Ipanema. A part mentén párhuzamosan futó utca és sétány általában zsúfolásig tele van brazil helyiekkel és turistákkal egyaránt, akik sétálnak, görkorcsolyáznak és kerékpároznak. Lent a fehér homokos szakaszon még több szórakozás vár. Strandröplabda- és teniszhálók, valamint napernyővel árnyékolt napozóágyak sorakoznak az enyhén ívelt öbölben.

Arpoador

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Az Arpoador az Ipanema Beach túlsó végén található, tökéletes a kezdő és a tapasztalt szörfösök számára egyaránt. Számos strandkioszk kínál szörfleckéket, az oktatók többsége angolul beszél, és igazán vedégszeretők, türelmesek és barátságosak. A szörflecke tökéletes módja annak, hogy kicsit belekóstoljunk a cariocai életstílusba. Ez a strand a látványos naplementéiről híres, ezért még időben foglaljunk helyet a többi strandoló között az Arpoador-sziklán, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Dois Irmãos (Két testvér) csipkézett csúcsaira.

Leblon

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Annak ellenére, hogy a Praia do Leblon a trendi Ipanemával szomszédos, inkább a sportos közönséget vonzza, mint a bikiniben pózolókat. Leblon jellemzően tele van röplabdázó és strandfocizó emberekkel, valamint szörfösökkel. A központi strandok közül is ez az egyik legcsaládbarátabb.

Praia do Pepe

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A Barra de Tijuca északi végén található a Praia do Pepê. Rio de Janeiro egyik legtrendibb strandjaként tartják számon, és különösen a hétvégén tele van szebbnél szebb helyiekkel. Pepê volt a környék leghíresebb sárkányrepülője és a szörfözés egyik úttörője Brazíliában. Számos versenyt nyert és a strandot róla nevezték el. Egy sárkányrepülő balesetben vesztette életét, miközben másodszor próbálkozott a tokiói bajnokságon, 1981-ben. A part szeptembertől decemberig a szörfösök fellegvára, elsősegélynyújtás is biztosított a parton.

Barra da Tijuca

Riói tengerpart-kalauz - OTP Travel Utazási Iroda
A közelmúltban kialakított Barra da Tijuca tengerparti üdülőövezet a Copacabana és az Ipanema délnyugati részén nagyszerű alternatívát kínál hosszú és gyönyörű, több mint 17 km hosszan elnyúló fehér homokos strandjával. Barra egy félórás metróútra van Rio belvárosától. Mivel Rio leghosszabb strandja itt minden megtalálható a vízi sportoktól kezdve a szörfözésen át a strandfociig.

Kapcsolódó inspirációk:


Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Kapcsolódó ajánlatok:


RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő