Élmények a világ körül

Keresés

USA nyugati parti csodák

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
Az USA nyugati partján megszámlálhatatlan csoda várja az utazót.

USA - nyugati parti csodák

 
Az USA nyugati partjának csillogó nagyvárosai – Los Angeles, Las Vegas, San Francisco egyedi atmoszférával rendelkeznek.
 

Los Angeles angyali hírneve kontrasztos ellentétben áll Las Vegas bűnös városával. A valóságban azonban sokkal árnyaltabb és izgalmasabb képet festenek. A nagyvárosok között elterülő területeken pedig természeti kuriózumok egész tárháza csalogat. A Grand Canyon vagy a Yosemite nemzeti park neve ismerősen csenghet minden természetszerető számára. Összegyűjtöttük a legszebb helyeket a nyugati parton.

San Francisco

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
Sok csillogás és csodabogarak mindenfelé: ez San Francisco, ahol a háztetők viktoria-korabeliek, a fákat a szél formázza a köd pedig megállás nélkül hömpölyög a Golden Gate-hídon át. Az USA nyugati partjának egyik jelentős gyöngyszeme San Francisco, ahol a 43 hegy tetején állandóan felhők ülnek, a helyi jellegzetes villamosokon (cable cars) könnyedén el lehet kirándulni a Russian vagy a Nob Hillsre, a Coit Towerbe tett hegymeneti caplatás jutalma pedig a városra táruló fantasztikus panoráma. Az igazi csodák azonban a Telegraph Hill kertekkel övezett lépcsőit megmászva várják az erre kirándulót.

Yosemite Nemzeti Park

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A 761 000 hektáron elterülő Yosemite Nemzeti Park látnivalói között óriás vízesések és kristálytiszta patakok, gránit sziklák és a vadvilág egyaránt kihagyhatatlan élményt nyújtanak. Az Egyesült Államok 59 nemzeti parkja közül az USA nyugati partján, Kaliforniában, San Franciscótól kb. 322 km-re keletre található Yosemite 1890 óta védett terület. A parkkal kapcsolatos népszerű aktivitások napjainkban (Maci Laci keresésén kívül :-)) a túrázás, a vadvízi evezés, a horgászat és a vadles. A Yosemite Nemzeti Parkba az egész év során bármikor érdemes ellátogatni: bár nyáron sokszor zsúfolt, télen viszont csendes hófödte paradicsom.

Death Valley

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
Az elrettentő nevű természetvédelmi terület nem csak az USA nyugati partjának, de az egész Egyesült Államoknak legforróbb, legalacsonyabban fekvő és legszárazabb vidéke. Az először Death Valley-be látogató turista sokszor megdöbben a sivatag élénk színeitől. A Halál völgyében színes kanyonok váltakoznak sivár vidékekkel, száraz homokdűnék több mint 1000-féle növényfajt felvonultató burjánzó élővilágú hegyekkel. Több ezer évig a Timbisha-törzs élt itt, évszakról-évszakra vándorolva a kopár völgy és a termékeny hegyek között. Death Valley a nevét 1849-ben kapta egy csapat aranyásótól, akik közül volt, aki tényleg meghalt, miközben megpróbált átkelni a kietlen tájon.

Las Vegas

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
"Ami Vegasban történik, az ott is marad" tartja a mondás. Az USA nyugati partjának ékkövét, a kaszinók 1905-ben alapított fővárosát szokás a világ legnagyobb felnőtt játszótereként is emlegetni. A világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari központjában egybefolyik a nappal és az éjszaka: az itt egymás hegyén-hátán megtalálható kaszinók, hotelek, plázák, színházak és minden más a felnőttek totális kikapcsolódását és szórakozását garantálják. Az Egyesült Államok 28. legnépesebb városa és vonzáskörzete az űrből nézve a világ legfényesebb környéke, mert a Las Vegas mindig ki van világítva.

Grand Canyon

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Grand Canyon már a méretével elkápráztatja az ide látogatót: a hatalmas Colorado-folyó által kettéválasztott földrajzi táj 446 km hosszú és 6,4-29 km széles, legmélyebb pontja 1 829 m. Az USA nyugati partján található Arizona állambeli csodás völgyszurdok egyike az Egyesült Államok első nemzeti parkjainak (1919). A park az Északi vagy a Déli Peremen (North Rim, South Rim) keresztül közelíthető meg, nyugati oldalához, ahol a varázslatos Havasupai vízesés és Supai városa található, a Hualapai Indián Rezervátumon keresztül vezet az út. Gyalog, kerékpárral, autóval vagy akár a helyiek által szervezett repülős vagy helikopteres kirándulásokkal egyaránt kihagyhatatlan élményt jelent a 17 millió éves Grand Canyon, világ hét természetes csodáinak egyike.

Los Angeles

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
L.A. az Egyesült Államok 2. legnagyobb városa, a világ szórakoztatóiparának, kiemelten a filmgyártásnak egyik központja, ahol a turista könnyen filmsztárokba vagy híres zenészekbe botolhat egy-egy utcasarkon. Hollywood, Beverly Hills, Rodeo Drive, Walk of Fame, Venice Beach vagy Santa Monica mólója mind ismerősek lehetnek a filmekből, videóklippekből, de az igazi élményt ezen helyek bejárása jelenti! Az 1850-ben alapított Angyalok Városa az USA nyugati partjának fővárosa, Kalifornia központja az etnikai és kultúrális sokszínűség megtestesítője.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.