Élmények a világ körül

Keresés

Argentin szenvedély – a tangó

Argentin tangó - OTP Travel Utazási Iroda
A tangó Buenos Airesben nem tánc, hanem életstílus és az emberek mindennapjainak része. A tangó egyet jelent az érzékiséggel és a szenvedéllyel, kevés ennél beszédesebb táncfajta létezik.

Argentin szenvedély – a tangó

A tangó egyet jelent az érzékiséggel és a szenvedéllyel, kevés ennél beszédesebb táncfajta létezik.
 

A tangó egyszerre tánc és zenei műfaj. Leghíresebb Argentínában és Uruguayban. Ez a rendkívüli tánc a vibráló, szenvedélyes és intenzív mozdulatokon, valamint a gazdag kifejezésmódon és improvizáción alapul.

Történelme

Tangó - OTP Travel Utazási Iroda
Argentína híres tánca Buenos Aires szegénynegyedeiben terjedt el a XIX. század végén, de főleg kubai és spanyol zenei gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak. A XX. század elejére a kikötők, bordélyok és bérházak kapuin kilépve már szélesebb körben is ismert lett a tüzes tánc, Európai ismertségét pedig a Párizsban élő argentin „szépfiúknak” köszöneti, kik a pezsgő arisztokrata estek egyikén megmutatták tangótudományukat. Innentől nem volt megállás: a tangó hurrikánként söpört végig Európán, gyökeresen megváltoztatva és „felszabadítva” a divatot is. A spanyol telepesek voltak az elsők, akik a tangót bevezették az Újvilágba. A báli tangó a munkásosztálybeli Buenos Airesből indult, és a tánc gyorsan elterjedt az 1900-as években Európában és az Egyesült Államokban is. A tangó 1910-ben kezdett népszerűvé válni New Yorkban.

Zenéket és filmeket inspirált

Tangó - OTP Travel Utazási Iroda
A korai tangóstílusok nagyban befolyásolták a mai táncstílusokat, és a tangózene az egyik legnagyobb zenei műfajjá vált világszerte. A tangó az utóbbi években nagyon népszerűvé vált, amit a tánc köré készült különböző filmek is megerősítenek. Számos film mutatja be a tangót, például az Egy asszony illata, a Vezet a ritmus, a Mr. és Mrs. Smith, a Két tűz között, a Hölgyválasz és a Frida. Mint említettük, a tangó egyben zenei műfaj is; míg a tangót lehet hallgatni tánc nélkül, tangót táncolni a zene nélkül nem lehet. A leghíresebb énekesek és zeneszerzők közé tartozik Carlos Gardel, Carlos Acuña és Ástor Piazzolla.

A tangó életstílus

Tangó - OTP Travel Utazási Iroda
Aki ellátogat Buenos Airesbe, az elkerülhetetlenül találkozik ezzel a fantasztikus tánccal: a La Boca és San Telmo negyedek utcáin lejtő párok látványa hozzátartozik a városképhez. A különböző tangó-estek látványos műsorain a tánc története mellett az alaplépéseket is elsajátíthatják a vállalkozó kedvűek. Akik autentikusabb élményre vágynak, látogassanak el egy milongába azaz helyi táncházba, és csodálják meg testközelből a tangó varázsát. A tangó ugyanis Buenos Airesben nem tánc, hanem életstílus és az emberek mindennapjainak része.
Tangó - OTP Travel Utazási Iroda
A tangó táncosok általában előkelően öltözködnek, feltűnő és elegáns ruhadarabokat viselnek, élénk és színes ruhákat, szűk öltönyöket, hosszú szoknyákat, sőt tollakat is. A nők ráadásul magas sarkú cipőt hordanak a tánchoz. A tangónak különböző stílusai vannak: Argentin tangó, Tango Nuevo, Maxixe vagy brazil tangó.

Kapcsolódó inspirációk:


Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

FAIRMONT MAYAKOBA *****

Mexikó
939 000 Ft-tól/fő