Élmények a világ körül

Keresés

Glasgow legszebb látnivalói

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Glasgow Skócia kulturális szívének számít, ahol számtalan izgalmas program közül válogathatunk. Fedezze fel velünk 7 kedvenc helyünket.

Glasgow legszebb látnivalói

Glasgow egy kivételesen élénk és gyönyörű kozmopolita város Skóciában.
 

A Clyde folyó mellett megbúvó város Skócia kulturális célpontja, gazdag örökségével, történelmével, festői szépségével, lenyűgöző építészetével, szórakozásával és kulturális sokszínűségével csalogat. A korábban ipari városnak számító Glasgow kulturális központtá vált, csodálatos fesztiválokkal, koncerthelyszínekkel, múzeumokkal és művészeti galériákkal várja az ide érkezőket. Legyen szó családi nyaralásról vagy kalandtúráról, Glasgow-ban számos híres turisztikai látnivalót találhatunk. Akár éjszakai baglyok vagyunk, akár a kalandok szerelmesei, Glasgow a legjobb lehetőségeket nyújtja, beleértve az éjszakai életet, a kalandokat, a városnézést és a kulináris élvezeteket. Összegyűjtöttük azt a 7 legszebb helyet, melyet véleményünk szerint érdemes bakancslistánkra tűzni.

Glasgow-i katedrális
(Szent Mungó-székesegyház)

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A pompás XII. századi glasgow-i katedrális a legjelentősebb és legősibb történelmi épület a városban. A High Kirk of Glasgow-nak és Szent Mungo székesegyháznak is nevezett templom minden bizonnyal az egyik legérdekesebb hely, melyet Glasgowban érdemes meglátogatni. A glasgow-i katedrális azon a területen épült, ahol Szent Mungo, az első püspök temetkezett i. sz. 612-ben, és többek között Glasgow városának születési helyét jelöli. A glasgow-i katedrális az egyetlen olyan ősi épület, amely túlélte az 1560-as évek reformációját, ami még különlegesebbé teszi. Csodálatra méltóak a mellékhajó mennyezetén található kőbe vésett művészeti alkotások és az ólomüveg ablakok, melyek a legszebbnek számítanak Nagy-Britanniában.

Kelvingrove Művészeti Galéria és Múzeum

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Az Egyesült Királyság egyik legtöbb látogatót vonzó múzeuma a skóciai Glasgow városának West End negyedében található, a híres egyetem szomszédságában, a Kelvin folyó partján. Talán nem is gondolnánk, hogy Európa egyik legszínesebb gyűjteményét találjuk meg itt. A festménygyűjtemény jelentős része Archibald McLellan hagyatékából származik. A francia XIX. századi festmények fontos gyűjteménye Monet, Gauguin és Renoir alkotásait tartalmazza.

Glasgow Botanikus Kert

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelvin folyó mellett fekvő Glasgow-i Botanikus Kert kétségkívül az egyik legszebb hely a városban. Az egész évben nyitva tartó kert különböző üvegházakkal rendelkezik, melyek közül a Kibble palota a leghíresebb. A John Kibble által tervezett Kibble palota egy üvegház, melyben ausztrál és új-zélandi fa páfrányok különleges gyűjteménye található. A pálmaházban a trópusi esőerdők növényei mellett egy teázó is van, ahol elmélyedhetünk a hely atmoszférájában.
A Glasgow-i Botanikus Kertet 1817-ben hozták létre, a sokáig zárt kapukat 2003-ban nyitották meg a nagyközönség előtt. A városközponthoz közel fekvő kertek festői szépséget kínálnak, ahol a látogatók megcsodálhatják a növénygyűjteményeket és frissítő sétát tehetnek a folyóparton.

Glasgow Science Center

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Glasgow Science Center egy csodálatos családi látványosság Glasgowban, mely inspiráló és egyedülálló módon mutatja be a tudományt és a technológiát. A 2001-ben II. Erzsébet királynő által megnyitott Glasgow Science Center három fő épületből áll: a Science Mall-ból, a Glasgow Tower-ből a és a planetáriumból. A közel két hektárnyi területen előadások, workshopok, interaktív kiállítások, tevékenységek és egy IMAX mozi kaptak helyet.

Pollok Country Park

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Pollok Country Park, valamint kiterjedt erdőterületei és kertjei évente mintegy 2 millió látogatót vonzanak, miközben csendes menedéket nyújtanak a látogatók és a vadon élő állatok számára egyaránt. A park az évek során több rangos elismerést is kiérdemelt, 2007-ben elnyerte Nagy-Britannia legjobb parkja díjat, a következő évben pedig Európa legjobb parkja címet. A családok, a gyalogosok és a kerékpárosok körében népszerű helyen közel 50 felföldi szarvasmarhát csodálhatunk meg, akik a környező mezők festői tájain legelnek. Itt található a világhírű Burrell Collection, valamint a Pollok-ház, melyet a National Trust for Scotland kezel. A Stirling-Maxwell-család otthona 1752-ben épült és olyan híres spanyol művészek festményeit találjuk itt, mint El Greco, Goya, Murillo vagy Velázquez.

Street art túra

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Glasgow belvárosában hatalmas műalkotások díszítik a város néhány épületét, amelyek a City Centre Mural Trail - városi falfestmény ösvény - nevet viselik. Az utcai falfestmények segítenek az utcák megfiatalításában és a kissé ósdinak tűnő épületek és üres területek újjáélesztésében, és a köztéri művészet gyönyörű darabjaivá varázsolják őket. Az első műalkotás 2008-ban készült el, és azóta az elkészült művek portfóliója egyre bővült. A falfestmények a városközpontra is nagy hatást gyakorolnak azáltal, hogy olyan színfoltokat hoznak létre, amelyek feldobják az utcákat. Ezáltal a helyiek és a turisták számára egyaránt vonzóbbá válnak. Glasgow egy falfestmény-útvonalat hozott létre, mely a városközponttól gyalogosan is könnyen megközelíthető művészeti alkotások sokszínűségét mutatja be.

Glasgow Egyetem

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Glasgow-i Egyetem kerengőjét mindenképpen meg kell nézni, ha a West Endre látogatunk. A boltíves mennyezet lenyűgöző építészete az évek során számos filmkészítő figyelmét felkeltette, és olyan filmekben szerepelt, mint a Felhőatlasz és a Sherlock Holmes. A keleti és nyugati szárnyat összekötő kerengő a Bute Hallba vezet, amelyet a diplomaosztó ünnepségekre használnak.

Kapcsolódó inspirációk:

 

Skócia top 10 - Amit Skóciában látni kell! - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia jóval több kincset rejteget, mint azt gondolnánk! A skóciai célpontok top 10-es listáját a The Telegraph utazás mellékletének szakértői szedték csokorba.

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia lenyűgöző tájak otthona. Csokorba gyűjtöttük azokat a helyszíneket, melyek a skót vidék esszenciáját adják. Fedezze fel velünk Nagy-Britannia különleges szegletét!

Glasgow legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Skócia festői tájain rengeteg képeslapra illő vár és kastély vár felfedezésre. Kalandozzon velünk a legszebbekben!

A Loch Ness-i szörny legendája - OTP Travel Utazási Iroda
A Loch Ness-i tóban élő titokzatos állat mítosza évszázadok óta lázban tartja az embereket. Ismerje meg a Skót-felvidék méltán híres környékét és történetét.

5 különleges európai panoráma-vonatút - OTP Travel Utazási Iroda
Olyan különleges vonatutakra invitáljuk, ahol mesés panoráma koronázza meg a nem mindennapi utazást.

Kapcsolódó ajánlatok:


SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő