Élmények a világ körül

Keresés

Észtország legszebb látnivalói

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország festői szépségű tájak otthona, ahol számos érdekes látványosság várja az utazókat. Fedezze fel velünk a különleges ország látnivalóit. Ezek a mi kedvenceink!

Észtország legszebb látnivalói

Az Észak-Európában található Észtország egy sokak által kevéssé ismert gyöngyszem, mely középkori városokkal, festői tengerparttal és izgalmas történelemmel büszkélkedhet. Észtországot Oroszország, Lettország, a Finn-öböl és a Balti-tenger határolja, így sokkal könnyebben megközelíthető, mint azt sok utazó gondolná. Észtországban a legszebb látnivalók közé gyönyörű kastélyok, nemzeti parkok és kulturális központok tartoznak. A kétségkívül lenyűgöző Tallinn mellett még számos észt úti cél van, amelyet érdemes felfedezni.

Tallinn

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Észtország legnépszerűbb látnivalója Tallinn, a főváros és a középkori építészet központja. A város szíve a Toompea-domb, amely macskaköves utcáinak és XV. századi épületeinek köszönhetően megőrizte történelmi hangulatát. A terület elképesztően jó állapotban maradt fenn, és gyalogosan is megközelíthető. A Toompea-domb tetejéről az óváros nagy részére rálátni. Az óváros néhány kiemelkedő látnivalója a Viru utca nyüzsgő üzletei, a XIV. századi városháza és a XIX. századi Alekszandr Nyevszkij-székesegyház. 

Tartu

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Tartu városát az ország szellemi központjának tartják, köszönhetően a lenyűgöző és jól ismert Tartui Egyetemnek. Az egyetem és az a tény, hogy Tartu az ország legrégebbi városa, egyértelműen érdekes úti céllá emeli a várost. Szép belvárosát klasszikusan megtervezett XVIII. századi épületek szegélyezik, melyek közül sokat innovatív módon hasznosítottak. Tartu egyik legmenőbb látványossága a Supilinn azaz „leves” negyed. A leves negyedben minden utca olyan leves alapanyagokról van elnevezve, mint a burgonya, a bab és a borsó. Régi faházak sorakoznak ezekben az utcákban, amelyek közvetlenül az Emajõgi folyó mellett találhatók. Egykor a közeli sörgyár dolgozóinak megfizethető, mocsaras területen épült házak napjainkban jelentős turisztikai vonzerővel bírnak.

Lahemaa Nemzeti Park

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Észtország egyik legnépszerűbb nemzeti parkja a Lahemaa. Mivel a fővárostól mindössze egy órányi autóútra található, ideális kirándulási célpont. A Viru Raba, vagyis a Viru mocsár a park kihagyhatatlan része. A mocsaras talajból fák kandikálnak ki, melytől határozottan éteri jelleget kap a látkép. A Viru Bog felfedezésének megkönnyítése érdekében van egy 5 kilométeres sétány, melyen száraz lábbal sétálhatunk át a vízzel körbevett gyönyörű tájon. A park közepén található Sagadi Village, egy lenyűgöző hely, ahol bejárhatjuk a Sagadi Manor-t, és többet megtudhatunk a régió kultúrájáról és történelméről. 

Saaremaa

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A legnagyobb észt sziget neve Saaremaa és a Balti-tengerben található. A sziget 8000 éves múltra tekint vissza, és ez idő alatt dánok, svédek, németek és oroszok uralták. Ma a legtöbb látogató a sziget fővárosában, Kuressaaréban tölti idejét. Kuressaaréban felfedezhetjük a teljesen érintetlen középkori várat. Körbejárhatjuk a várat és a kastélyt, amely ma a Saaremaa Regionális Múzeumnak ad otthont. Ha a túrázás, a városnézés, a madármegfigyelés vagy a fényképezés érdekel minket, akkor a Saaremaa Sőrve-félsziget látványos festői szépségű tája lehet a leideálisabb célpont számunkra.

Parnu

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a Parnu folyó és a Rigai-öböl találkozik, ott található Parnu tengerparti üdülővárosa. Parnu a nyár fővárosaként ismert, mivel nagyon sok észt érkezik ide a nyári szabadsága eltöltésére. A legfőbb ok, amiért Parnuba érdemes jönni, a tengerpart, mely finom, fehér homokkal és gyönyörű dűnékkel büszkélkedhet. 

Narva kastély

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Narva városa az ország legkeletibb célpontja, valamint az egész Európai Unió keleti határa. A várost a második világháború alatt erősen lebombázták, de szerencsére a gyönyörű és történelmi Narva kastély még mindig áll. A Hermann-kastélyként is ismert várat a XIII. században építették, a dán király alkirályának rezidenciájaként. A kastélyon belül található a Narva Múzeum, valamint a kézműves műhelyek gyűjteménye, ahol megnézhetjük, sőt meg is tanulhatjuk a középkorban használt mesterségeket. A vár tornyából kilátás nyílik a folyó orosz oldalán lévő Ivangorod erődítményére is. 

Hiiumaa

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Amikor a legtöbb ember Észtországot vizionálja, akkor nem szigeteket képzel el. Hiiumaa azonban csak egy a számos sziget közül, amelyek a Balti-tenger partjainál és a Balti-tengerben találhatók. Hiiumaa-ra Tallinnból repülővel vagy a szárazföld több tengerparti városából komppal lehet eljutni. A szörfösök, vitorlázók és kirándulók által egyaránt kedvelt Hiiumaa remek hely a nyugalomra és csendre vágyók számára. A sziget számos érdekes világítótoronnyal is büszkélkedhet. A XIX. századi öntöttvas Tahkuna világítótorony a legmagasabb az országban. A XV. századból származó Kõpu pedig az egyik legrégebbi világítótorony a világon. 

Rakvere vár

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Észak-Észtországban található Rakvere városa, mely közel 1500 éves múltra tekint vissza. A város legnagyobb látnivalója a XVI. századi rakvere-i vár. A vár egyfajta középkori vidámparkká vált az évek során, hiszen a személyzet és a látogatók is középkori jelmezekbe bújhatnak. Megnézhetjük, ahogy a lovagok csiszolják a páncéljukat, felfedezhetjük az alkimista műhelyét és bejárhatjuk az ősi borospincét. A vár Shenkenberg Tavernájában klasszikus középkori ételeket is megkóstolhatunk. A vár meglátogatása felejthetetlen módon eleveníti fel a történelmet az egész család számára, így érdemes bakancslistánkra tűzni.

Soomaa Nemzeti Park

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Soomaa Nemzeti Park lenyűgöző úti cél. A több mint 10 000 évvel ezelőtti gleccserolvadás eredményeként kialakult tőzeglápot több gyönyörű folyó szeli át. A Soomaa felfedezésének legjobb módja a kenuzás. Evezés közben szarvasokat, jávorszarvasokat, vaddisznókat, hódokat és sok más állatot fedezhetünk fel. 

Viljandi

Észtország legszebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Észtországban található a közel 2600 éves történelmű Viljandi. Számos történelmi emlékéből kiemelkedik a Viljandi rendi vár, mely a XVI. században épült. A legnépszerűbb turisztikai esemény Viljandi városában az évente megrendezett népzenei fesztivál. A békés észt település minden júliusban akár 20 000 látogatót is vonz, akik kifejezetten a népzene miatt érkeznek. 

Kapcsolódó inspirációk:


Észtország varázsa | OTP Travel Utazási Iroda
Kiváló múzeumok, elbűvölő városok, érintetlen természet és vendégszerető emberek várják Észtországban a turistát.

Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország a balti államok rejtett gyöngyszeme, a világ egyik legfejlettebb digitális társadalma. Olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze Észtországról, melyekről talán még Ön sem hallott!

Európa legszebb szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
A brit The Guardian összeállítást közölt Európa legszebb szigeteiről. A legjobbak között helyet kapott a budapesti Margitsziget is.

A Baltikum három, egykor szovjet megszállás alatt álló köztársasága mára Európa egyik legjobban fejlődő régiójává nőtte ki magát. A három országot gyakran egy kalap alá veszik, pedig...

Kapcsolódó ajánlatok:


ÍNYENC ÉLMÉNYTÚRA A BALTI ÁLLAMOKBAN

Észtország, Litvánia, Lettország
érdeklődésre