Élmények a világ körül


Szeretnénk megmutatni a francia főváros legjobb helyszíneit, ahol kicsik és nagyok egyaránt kitűnően érezhetik magukat.

Párizs - Disneyland, múzeumok, panoptikum

Szeretnénk rácáfolni arra, hogy gyerekkel utazva alig van lehetőségünk szórakozásra egy városlátogatás során. Mindent meg lehet nézni, mindent be lehet járni, csak kicsit másként. Mindenkit arra bíztatunk, hogy fedezzék fel a várost gyerekkel együtt is!

Gyerekszemmel minden bizonnyal Disneyland a legérdekesebb és leginkább vágyott célpont egy párizsi utazás során. Mesebeli vidámpark klasszikus mesehősökkel és 5 különböző fantáziavilággal. Csak kívánnunk kell, és máris valósággá válik. Mickey egér parkjában érdemes legalább egy napot eltölteni. Aki felszáll a kisvasútra egyszerre láthatja a teljes csodát. Az Eurodisney park közel 60 programot kínál a látogatóknak, minden gyermek megtalálja itt kedvencét. Disneylandi látogatásunk egész napos önfeledt szórakozás. Nem csak a gyerekek, a felnőttek is remekül érezhetik magukat.

Ismerkedjenek meg Párizzsal, mint az abszolút monarchia fényűző székhelyével, a császárkori tobzódás helyszínével, az újkori forradalmak fővárosával! Bármerre veszi is az ember az irányt, mindenfelé találni régi műemlékeket, szent helyeket, csodálatos műalkotásokat vagy éppen építészeti remekműveket.

A Louvre a művészet fellegvára, a XII. század végétől Párizs központjának meghatározó épülete, a Napkirály, XIV. Lajos palotája volt. Múzeumként 1793-ben nyitotta meg kapuit,több, mint 60000 m²-en 35000 műalkotásnak, állandó és időszakos kiállításoknak ad ma otthont. A KÖTELEZŐ. A kihagyhatatlan.

Múzeumba járni, kincset gyűjteni, megtalálni az elrejtett kincseket, közben egy kicsit okosodni, művelődni, s mindezért még ajándékot is kapni. Ezt kínálja a Louvre gyermekeknek megalkotott múzeumpedagógiai programja, a THATLou. A tematikus program során a múzeum egy-egy rejtvényét kell megoldani, munkalapok, matricák, rajzok segítségével. A feladatokat három nehézségi fokozatban kínálják: legkisebbeknek (0-4 év) kisebbeknek (5-11 év) és nagyobbaknak (12-17 év). Akár egy másik családot is kihívhatunk párbajra.

A fárasztó városlátogató séta után a város déli részén található Aquaboulevard tökéletes feltöltődést ígér, különösen a gyerekeknek. A 7000 m2 alapterületű fedett vízi vidámparkban az egzotikus tengerpartutánzat, uszodák, vízibiciklik mellett találhatunk még tenisz- és fallabdapályákat, golf- és bowlingpályákat, edzőtermeket, de lehet asztaliteniszezni, biliárdozni, vásárolni, vagy éppenséggel ejtőzni is az egyik bárban, ha úgy tartja kedvük. A park hajnali 1 óráig tart nyitva.

A Pompidou (kulturális) központot high-tech stílusa miatt Párizs nevezetességei közt tartják számon. A gyerekek, a tinédzserek és a családok biztos találnak érdeklődési körüknek megfelelő kiállításokat a modern intézményben. Kifejezetten a gyerekek számára került kialakításra a Galerie des enfants és az Atelier des enfants szekció. A Studio 13/16 pedig az első olyan részleg, melyet tinédzserek számára hoztak létre egy ilyen kulturális intézményben. Eseménynaptárjukban minden napra jut egy-egy izgalmas családi- vagy gyerekprogram.

A hírességek viaszmását a Grévin viaszmúzeum kiállításán lehet megtekinteni. Madame Tussaud ugyan jócskán megelőzte honfitársát, de a Grévin Múzeum is lassan 135 éves, 1882-ben nyílt meg.

A kiállítóhelyiségekben közel 500 figurát állítottak ki, híres-hírhedt emberek viaszból készült életnagyságú szobrait. Itt van Maria Callas, Luis Armstrong, Edit Piaf, Jimmy Hendrix, az ügyefogyott Lütyő felügyelő, Brigitte Bardot, Victor Hugo, sportolók, divatdiktátorok, s a kosztümös Lajosok udvarhölgyeikkel, Dumas testőrei, Jeanne D’Arc és Napóleon is. Aztán megpillantjuk Brad Pittet George Clooney mellett állva, Bruce Willist, Harrison Fordot, leülhetünk Aznavour mellé a színházban vagy Hemingway-jel ihatunk egy whiskeyt, majd egy szobor mellől Dali mester néz szembe velünk, Rodin csak alkot szüntelen, míg Picasso a kályha mellett épp megpihen. De megtalálhatók itt igen érdekes relikviák is: Chaplin kalapja és sétapálcája, Josephin Baker banánszoknyája, legyezők, szemüvegek, kösztümök, szóval mind-mind felbecsülhetetlen érték.

Kamaszlányok és anyukák figyelem! Az Opera és a Lafayette áruház szomszédságában a leghíresebb francia illatokat gyártó, idén 90. születésnapját ünneplő Fragonard cég két múzeumát is meglátogathatjuk: bepillantást nyerhetünk a parfümgyártás történetébe, tesztelhetjük illatfelismerési képességünket, de akár vásárolhatunk az év illatából is, ami idén az iris a Fragonardnál.

A Lafayette áruház pompája azt is ámulatba ejti, aki nem szeret vásárolni: a neobizánci stílusú üvegkupoláján beáradó fény még ragyogóbbá teszi az aranybevonattal díszített, karzatszerű, operaházi nézőtérre emlékeztető galériáit, oszlopait. Érdemes tehát betérni nézelődni, talán még a heti egyszeri ingyenes divatbemutatót is elcsíphetjük.

A múlt megannyi sötét titkot rejti. Míg a turisták a város nevezetességeit csodálják nem is sejtik, hogy a város alatt egy 300 km hosszú alagútrendszer rejtőzik bunkerekkel, csatornákkal, kriptákkal.A hátborzongató párizsi katakombák nem ismeretlenek a nagykamaszok körében, számos videójátékban találkozhattak már vele. A katakombarendszer egy kis szakasza vezetett túrák keretében ma is látogatható.

Egy másik földfelszín alatti remek kikapcsolódás,ha a srácok megfáradtak a klasszikus városnézésben. Az Eiffel-toronnyal szemben, a Trocadéro tér alatt bújik meg a hatalmas akvárium- rendszer (Aquarium de Paris-CinéAqua) , ahol különféle halakkal, cápákkal, rákokkal, angolnákkal, polipokkal találkozhatnak, részt vehetnek a rendszeres bemutatókon, sőt még halakat is simogathatnak!

Csokoládé-múzeum. Főszerepben a csokoládé! Kell magyaráznunk? Csokoládé kóstolás, túrák és különlegességek várják a párizsi Choco Story látogatóit. A vendégek belépnek a három szintes, 850 m2 alapterületű épületbe, és máris érzik a csokoládé fenséges illatát, és a csokoládé szökőkútból mindjárt meg is kóstolhatják az Istenek eledelét. A 1 órás minikurzuson saját csokoládét is készíthetnek a résztvevők (foglalás szükséges), aztán forró csokoládéval a kezükben ülnek be a filmmúzeumba, hogy egy korabeli film segítségével, visszatekintsenek a csokoládé több ezer éves történetére.

Egy teljes napot is eltölthet a család az Tudomány és Ipar városában (La Cité des Sciences et de l’Industrie), a La Villette-ben. A város elnevezés egyáltalán nem túlzás erre a parkra. A Cité múzeumok és tevékenységek egész sorát foglalja magában, itt ugyanis fő szempont az interaktivitás. Nevezhetjük a párizsi Csodák Palotájának is, Európában ez a legnagyobb ilyen jellegű intézmény. Jellemzője a közérthető megjelenítés, úgyhogy sokat tanulhatunk, miközben remekül szórakozunk.

Az 1900-as világkiállításra készült a Grand és a Petit Palais, itt terül el Párizs jelentős tudományos-ismeretterjesztő központja, a Felfedezések Palotája (Palais de Découverte). Itt a geológia, a csillagászat, a fizika, a kémia, a matematika és az informatika történetével, felfedezéseivel és legújabb eredményeivel ismerkedhet meg a látogató makettek, diorámák és működtethető modellek segítségével. Augusztus végéig a dinoszauruszok világába kalauzolja el az érdeklődőket egy időszaki kiállítás.

Ki ne álmodozott volna arról gyermekkorában, hogy tud repülni? Szinte minden gyerek eljátszik a gondolattal, és ez a vágy a repülés után sokszor felnőttkorunkra is megmarad. Itt az alkalom! Párizs délnyugati részén található a szökőkutakkal tarkított André Citroën park. Itt madártávlatból is megszemlélhetjük az egyetemeiről, múzeumairól és művészetéről méltán híres francia fővárost. A hőlégballon 150 m-re emelkedik velünk, ez valamivel magasabb, mint az Eiffel-torony második emelete. Tiszta időben kilométerekre is elláthatunk innen.

Kapcsolódó ajánlatok:


PÁRIZS TITKAI

Franciaország
219 000 FT/fő -től

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
193 000 Ft/fő -től

ÜDÜLŐFALU PROVENCE SZÍVÉBEN

Franciaország
214 000 Ft/házrész/hét -tól

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
342 000 Ft/fő -től

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
347 000 Ft/fő -től

PROVENCE-I HÁZ AVIGNON KÖZELÉBEN

Franciaország
384 000 Ft/ház/hét -tól

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Franciaország
466 000 Ft/fő -től

PROVENCEI-I FARMHÁZ AZ ALPILLES NEMZETI PARKBAN

Franciaország
775 000 Ft/ház/hét -tól

További ajánlatok:

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
193 000 Ft/fő -től

ÜDÜLŐFALU PROVENCE SZÍVÉBEN

Franciaország
214 000 Ft/házrész/hét -tól

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
219 000 FT/fő -től

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
342 000 Ft/fő -től

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
347 000 Ft/fő -től

PROVENCE-I HÁZ AVIGNON KÖZELÉBEN

Franciaország
384 000 Ft/ház/hét -tól

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Franciaország
466 000 Ft/fő -től

PROVENCEI-I FARMHÁZ AZ ALPILLES NEMZETI PARKBAN

Franciaország
775 000 Ft/ház/hét -tól

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00