Élmények a világ körül

Keresés

Peru, te csoda!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Peru, te csoda!

A Machu Picchu romjaitól, az Amazonas dzsungeleitől a Titicaca-tó lebegő szigetein át a titokzatos Nazca-vonalakig Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.
 

A letűnt civilizációk régészeti lelőhelyeivel, lélegzetelállító hegységével, elképesztő növény- és állatvilágával, építészeti emlékivel, az Andok semmihez sem fogható hegyláncával különlegesen csábító célpont minden utazónak. Néhány fontos alapszabályt azonban érdemes betartani, ha Peruba utaznánk. Tippjeinkkel azonban felhőtlen lesz az utazás.

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Az idegenforgalom mind nagyobb szerepet játszik Peru gazdasági életében így a turista szívesen látott vendég az országban. A korábban meglehetősen rossz közbiztonság sokat javult. Jóval több rendőr vigyáz a törvények betartására, mint korábban. A zsebesektől azonban itt sem árt távol maradni. Ékszereket, túl sok készpénzt forgalmas helyekre, piacokra ne vigyünk magunkkal.
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peruban sok minden másképp működik, mint ahogyan azt Európában megszokhattuk. Ezért is ajánlják az országot jól ismerők, hogy lehetőség szerint ne magán szervezésben keressük fel Perut. Első alkalommal semmiképpen se. Az utazásszervezők jól ismerik a helyi viszonyokat, így számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Minden esetben fontos az utasbiztosítás megléte. De legyünk körültekintőek, nem minden biztosítás érvényes Perura. Alaposan nézzük meg a kisbetűs részeket is!
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan gondolják, hogy a dél-amerikai ország olcsóbb, mint a legtöbb úti cél. A Perut jól ismerők azonban tudják, hogy ez nem így van. A turisták által látogatott helyeken rengeteg pénzt el lehet költeni ezért érdemes a költségvetést egy kicsit bővebbre tervezni.
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
A perui emberek általában nagyon vendégszeretőek, de persze vannak olyanok is, akik nyerészkedni akarnak a turistákon. A szolgáltatásokat hatalmas árkülönbséggel kínálják a helyiek. Egy Nazca-vonalakat felkereső repülős úton például súlyos tízezreket bukhatunk. Érdemes tehát alaposan körülnézni vagy az idegenvezető tanácsait megfogadni mielőtt döntenénk.
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
A legfontosabb műemlékeket egyébként is csak speciális engedéllyel lehet meglátogatni – ezért is hasznos, ha szervezetten érkezünk, az irodák munkatársai ezeket beszerzik helyettünk.
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
A helyiek közül sokan járnak még hagyományos öltözékben, ez azonban nem azt jelenti, hogy néprajzi múzeumban érezhetjük magunkat. A peruiak kissé visszahúzódóak és nem szeretik, ha idegenek a megkérdezésük nélkül fényképezgetik őket. Ha megkérjük, általában azért beleegyeznek egy fotóba.
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Perunak elképesztően gazdag a gasztronómiája. Számtalan különleges étel között válogathatunk, megkóstolhatjuk például a sült tengerimalacot is, ami a helyiek egyik kedvence. A sok különlegesség azonban rejt magában veszélyeket is. Vigyázzunk a mennyiségekkel, sok külföldit ér meglepetés az első napokban, mire hozzászokik a gyomor az új ízekhez.
Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Nem árt felkészülni a nagy magasságok miatt kialakuló rossz közérzetre sem. Készüljünk fel megfelelő gyógyszerekkel vagy kipróbálhatjuk a helyiek kedvelt gyógyszerét, a coca levél rágcsálását, esetleg főzetét. Ők esküsznek rá, nekik nagyon bevált.

Kapcsolódó inspirációk:


Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Bolívia és Peru - A Titicaca-tó úszó szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Amerika egyik legérdekesebb őslakos népcsoportját a bolíviai-perui határvidéken élő uruk alkotják.

Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Peru, a gasztro-meglepetés II. - OTP Travel Utazási Iroda
Lima Latin-Amerika gasztronómiai fővárosa, az autentikus piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig fantasztikus étkezési lehetőségekkel. 

Peru, a gasztro-meglepetés I. - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljünk el az andoki konyhaművészet titkaiban és Arequipa vidéki ízeiben!

Kapcsolódó ajánlatok:


NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
érdeklődésre

PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
érdeklődésre