Élmények a világ körül

Keresés

Családi kikapcsolódás Szlovéniában

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia tálcán kínálja az aktív programlehetőségeket a családdal érkezőknek. Csokorba gyűjtöttük kedvenceinket.

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában

Szlovénia Európa szívében fekszik, természeti adottságainak gazdagsága miatt azoknak is tökéletes, akik családi nyaralásra érkeznek. Az erdős vidék hófödte hegyei és a smaragdzöld tavak festői szépsége teljesen magával ragadja az ide érkezőket, de tengerpartja is felejthetetlen élményeket kínál.

Találkozzunk sárkányfiókákkal a világhírű cseppkőbarlangban, fedezzük fel az állatvilágot vagy tegyünk képzeletbeli időutazást Szlovénia történelmi városaiban.

Kikapcsolódás a tengerparton és víziparkokban

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia változatos tájain mindenféle kikapcsolódásra lehetőségünk adódik. A nyári pihenés ideális célpontjai a szlovén tengerpartok, ahol az egész család átadhatja magát a felhőtlen pihenésnek. A gyerekek a homokvár építésen kívül olyan víziparkokban szórakozhatnak, mint a Žusterna, mely az év minden napján felejthetetlen élményekkel várja a családokat. A hideg vagy esős napokon sem kell elkeseredni, fedett medencék, csúszdák és fantasztikus vízi attrakciók hadserege vár a podčetrteki Aqualuna vízi parkban, a Terme Čatež fürdőben, a Moravske Toplice-i Terme 3000 fürdőben és a Terme Ptuj fürdőben. A felnőtteket pezsgőfürdők, hidromasszázsok, szaunák kényeztetik.

Kalandparkok

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
A kalandparkokban a gyermekek életkorának megfelelően választhatunk izgalmas kihívást. Tesztelhetik kalandvágyukat, találékonyságukat, vagy akár mászótehetségüket is. A nyári bobpályákon az egész család élvezheti a suhanást, a tematikus geológiai parkokban pedig játszva tanulhatják meg milyen erők formálták Szlovénia lenyűgöző tájait.

Fedezzük fel a természet szépségeit

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovénia a túrázók paradicsoma. Gyerekekkel is bátran nekivághatunk, annak ellenére, hogy ők még csak most fedezik fel a természet és hegyek szépségeit számos kisebb hegycsúcsot meghódíthatnak, hogy sikerélményük legyen és igazi „hegymászónak” érezhessék magukat. Élvezzük a mozgás szeretetét, és a gyermekekkel együtt ismerjük meg a hegyvidéki életmódot. Velika Planina, Kranjska Gora, Bled, Bohinj mindegyike számos remek rövidebb, könnyen bejárható túraútvonalat tartogat. A Velika Planina hegyi lejtőin pedig felfedezhetjük a pásztortelepülések mesevilágát. Az Európában egyedülálló pásztorlakások tetejét illatos lucfenyő zsindellyel fedik be, a júniustól szeptemberig tartó hónapok a legideálisabbak a látogatásra, ekkor legelnek az üde legelőkön a szarvasmarhák.

Az állatvilág érdekességei

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg azokat az érdekes állatokat, amelyek Szlovénia változatos tájain találtak otthonra. Lipicában a világhíres európai ménessel találkozhatunk, melynek ikonikus szürke lovai a spanyol lovasiskola balerinái. Kecses mozgásuk és büszke tartásuk mindenkit azonnal ámulatba ejt. Szlovénia természeti parkjaiban őshonos állat- és növényfajokat csodálhatunk meg, valamint Ljubljana fő állatkertje mellett számos mini állatkert található szerte az országban, ahol a világ minden tájáról származó állatokban gyönyörködhetnek a legkisebbek.

Történelmi időutazás a városokban

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Játszva tanulhatnak a gyerekek Szlovénia történelmi városaiban, ahol kicsit belecsöppenthetnek egy képzeletbeli időutazásba, a múlt szereplői életre kelnek és megelevenedik a képzeletük. Radol’ca középkori városa a csokoládé fővárosa, ahol minden évben csokoládéfesztivált is rendeznek az édesszájúaknak. Tematikus tanösvényeken járhatjuk végig a bájos kisváros látnivalóit és nevezetességeit. Piran tengerparti városában a só előállításának hagyományaiba kaphatunk betekintést, ahol a gyermekek egy napra kis sóbányászokká válhatnak, hogy megismerhessék ennek a nehéz mesterségnek közel 700 évre visszatekintő tradícióját. Ptuj városában a rómaiak 2000 évvel ezelőtt vertek tábort, melynek számos emlékét őrzi a település. Korhű jelmezekbe öltözött idegenvezetők kalauzolják körbe a látogatókat, melynek során megismerhetjük a légiósok felszereléseit, a római életmódot, a mesterségeket és az isteneiket, sőt még mitológiai hősökkel is találkozhatunk!

A sárkányfiókák misztériuma

Aktív családi kikapcsolódás Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel a Postojnai-cseppkőbarlang fenséges barlangi formációit és sokszínű állatvilágát egy felejthetetlen kisvasutas utazáson. Ez a 3,7 kilométer hosszú útvonal volt a világ első földalatti kisvasútja, melyet 1872-ben nyitottak meg a nagyközönség számára. A gyermekek képzeletét teljesen magával ragadják a barlangi vakgőték, akik a legenda szerint sárkányfiókák voltak. A fura kinézetű különleges állatokat a környékbeli emberek régóta ismerték és úgy gondolták, hogy egy félelmetes sárkány lakik a barlangban, ezek az állatok pedig sárkányfiókák. A sötétség, az állandó hőmérséklet és a hosszú táplálékmentes időszakok a barlangi vakgőtéket gyakorlatilag szupererővel ruházták fel és a túlélés egyedi úttörőivé váltak.

Kapcsolódó inspirációk:


Extrém élmények Szlovéniában - OTP Travel Utazási Iroda
Az extrém élmények szerelmeseit vízen, földön és levegőben is adrenalinforraló kalandok várják Szlovéniában. Fedezze fel velünk a legizgalmasabbakat!

 Ljubljana - Európa zöld kedvence | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Lubljana a fenntartható úti célok mintavárosa.

Szlovénia - OTP Travel Utazási Iroda
Ékszerdoboz szerű kisvárosok, alpesi falvak, várak, smaragdzöld tavak, virágzó mezők és csodálatos erdők - ez mind Szlovénia. Ismerje meg a meseszép országot!

Szlovénia | Bledi-tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Bledi-tó az egyik legromantikusabb hely Szlovéniában. Tippjeinkkel most fedezze fel rejtett titkait!

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Kapcsolódó ajánlatok:


L. STILE GLAMPING - PORTOROZ

Szlovénia
119 000 Ft-tól/fő

SZLOVÉNIA - AUTÓBUSZOS CSILLAGTÚRA

Szlovénia
899 000 Ft-tól/fő