Élmények a világ körül

Keresés

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói | OTP Travel utazási iroda
Ras al Khaimah számtalan izgalmas látnivalóval csalogat. Tartson velünk és fedezze fel a környék legérdekesebb látnivalóit és programjait!

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói

Ras Al Khaimahban nem lehet unatkozni. Pihenjünk, élvezzük a napsütést, sportoljunk aktívan a tengerparton vagy fedezzük fel a környék érdekességeit.

Próbáljuk ki magunkat teveháton a sivatagi túrán vagy pattanjunk fel egy quad-ra a homodűnés verseny élményért! Korcsolyázzon akár nyáron is, vagy merüljön el a történelmi helyszínek varázsában, egy biztos: felejthetetlen élményekkel gazdagodhat. Ras Al Khaimah a kisgyermekes családok számára is tartogat felfedezni valókat, a mindig buja zöld Saqr Park fantasztikusan felszerelt köztéri játszótereivel minden generáció számára igazi kikapcsolódást nyújt.

A Ras Al Khaimah Nemzeti Múzeum

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Ras Al Khaima gyökereit és történelmét ismerteti meg látogatóival a lebilincselő Ras Al Khaimah-i Nemzeti Múzeum. Az otthonául szolgáló masszív XVIII. századi erőd az 1960-as évekig az uralkodócsalád székhelye volt, ma régészeti és néprajzi tárgyak pompás gyűjteménye látható falai között. Különösen érdekes az első emeleti Qawasim szoba, ahol uralkodói dokumentumok, kéziratok, valamint szerződések gyűjteménye tekinthető meg. Különlegesek az uralkodó család hagyományos fegyverei és a késő iszlám időszak első telepeseinek régészeti kiállításai is. A múzeum néprajzi része az Emirátusok hagyományos életét, hétköznapjait, az építészettel, gyöngyhalászattal, datolyatermesztéssel, mezőgazdasággal, halászattal kapcsolatos tevékenységeket mutatja be. A kiállítások megtekintése után jólesik megpihenni a múzeum szép árnyas kertjében, távol a nyüzsgéstő. A múzeumból kilépve balra pedig már az óváros vár.
Hol?: Al Hisn Road, Ras Al Khaimah.
Nyitva tartás: A múzeum keddtől csütörtökig és szombattól vasárnapig 8.00-18.00 óra között tart nyitva. A múzeum péntekenként 14.00-20.00 óráig tart nyitva, hétfőnként zárva tart.

Sivagati szafari túra

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Ras Al Khaimah az Egyesült Arab Emírségek legizgalmasabb sivatagi szafari célpontja, egy kalandokkal és izgalmakkal teli, ikonikus program alkalmával felfedezhetik a környék vörös dűnéit és a legendás arab vendégszeretetet. A Ras Al Khaimah-i sivatagi szafari a szabadtéri tevékenységek és látnivalók egyedülálló kombinációját kínálja. Érdemes kipróbálni az esti sivatagi szafarit, az éjszakai kempingszafari, Quad Bike / Dune Buggy szafarit vagy tevegelés túrát.

Dhayah erőd

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Ras Al Khaimah történelmében fontos katonai szerepet játszott a XVI. században sártéglából épült Dhayah erőd, mely egy hegytetőn nézett az öbölre, hogy védje a régiót a brit seregektől. Egy 1891-es csatában sajnos Ras Al Khaimah legtöbb erődje megsemmisült, így különleges jelentőséggel bírnak az épségben maradottak a kis, ám múltjára annál büszkébb emírségnek. Az erődhöz vezető kanyargós lépcsők megmászásáért a lenyűgöző körpanoráma kárpótol, mely pazar kilátást nyújt a környékre, egy hatalmas datolyapálma oázisra és a Hadzsar-hegységre. Nagy melegben és ivóvíz nélkül a túra nem ajánlott!
Hol? RAK-tól kb. 20 km-re északra.
Megközelítés: szervezett kirándulással vagy bérelt gépkocsival.

Ras Al Khaima - Shimal falu

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
A Hajar-hegység lábainál fekvő kis falu ásatásai szerint már a Krisztus előtti első században is lakták, erről árulkodnak az 1980-as években feltárt Wadi Suq időszakból származó kincsek: kőedények, kerámiák, bronz fegyverek. Shimal több száz preiszlám sír otthona is, az Emirátusok egyik legértékesebb régészeti lelőhelye. A legfontosabb feltárás az Umm al-Nar időszakból származó hatalmas kerek sír, mely egy útépítés során bukkant elő a földből. A lenyűgöző romok a közeli Husn Al Shimal erőd tetejéről láthatók be a legjobban.
Hol: Ras Al Khaimah-tól 12 km-re északra.
Megközelítés: bérelt gépkocsival.

Saqr Park

A Saqr Park Ras Al Khaimah legnagyobb közösségi parkja, mely egész évben nyitva van, és számos családbarát tevékenységet kínál. Őfelsége Saqr bin Mohammed Al Qasimi sejk 1991-ben avatta fel a parkot. A saqr arabul sólymot jelent. A mai solymászat a természetvédelemhez, a kulturális örökséghez és a közösségeken belüli és a közösségek közötti társadalmi szerepvállaláshoz kapcsolódik. A park az ember és a madár közötti két évezredes kapcsolatot ünnepli és olyan helyet kínál, ahol a városrészek és az emberek összekapcsolódhatnak és ünnepelhetik Ras Al Khaimah sokszínűségét. Hol: Airport Road, Near E18 lehajtó

Kapcsolódó inspirációk:


Ras al Khaimah éke, a Jebel Jais | OTP Travel utazási iroda
A Jebel Jais az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb hegye, ahova a helyiek és turisták is szívesen járnak fel „borzongani”. Ismerje meg Ön is az aktív kikapcsolódás fellegvárát.

Gyöngykeresés Ras Al Khaimah-ban | OTP Travel utazási iroda
Az Emirátusok egyetlen gyöngyfarmja nem mindennapi látnivaló!

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Olvassa el tippjeinket! Segítünk a választásban.

Ajándékötletek Dubaiból - OTP Travel Utazási Iroda
Dubai-ban egymást érik a legmodernebb és leghatalmasabb épületek. 2023. elején nyitja meg kapuit a Pálma-sziget legújabb csodája, az Atlantis The Royal szállodája.

Dubai természeti szépségei - OTP Travel Utazási iroda
Az Egyesült Arab Emirátusokról elsőre a legtöbbünknek a végeláthatatlan sivatag és a türkizkék tenger jut az eszébe. Pedig számos más, izgalmas ökoszisztéma vár itt felfedezésre. Ismerje meg velünk az Emirátusok természeti értékeit!

Dubai legújabb látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Dubai az eddigieknél is ámulatba ejtőbb szenzációkkal készül.

Kapcsolódó ajánlatok:


HAMPTON BY HILTON**** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
389 000 Ft-tól/fő

HILTON RAS AL KHAIMAH BEACH RESORT*****

Egyesült Arab Emirátusok
429 000 Ft-tól/fő

RADISSON RESORT RAS AL KHAIMAH MARJAN ISLAND ****

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

THE COVE ROTANA RESORT***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
499 000 Ft-tól/fő

MÖVENPICK RESORT AL MARJAN ISLAND*****

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő

INTERCONTINENTAL RAS AL KHAIMAH RESORT AND SPA*****

Egyesült Arab Emirátusok
549 000 Ft-tól/fő

WALDORF ASTORIA***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
619 000 Ft-tól/fő

RIXOS BAB AL BAHR RESORT***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
659 000 Ft-tól/fő