Élmények a világ körül

Keresés

Ezért van Guatemala a bakancslistán

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Ezért van Guatemala a bakancslistán

Ezért van Guatemala a bakancslistán
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk
Az ország fővárosába, Guatemala Citybe (GUA) érkeznek a nemzetközi repülőjáratok. A legjobb, ha az autóbérlést vagy a repülőtéri transzfert még az érkezés előtt előre intézzük. Az ország pénzneme a Quetzal, amiből feltétlenül érdemes magunknál tartani. Bár Guatemalában számos nyelvet beszélnek, a legjobb, ha felfrissítjük a spanyol nyelvtudásunkat. A turisztikailag frekventáltabb területeken azért beszélnek angolul.

Alulértékelt célpont

A legtöbb utazó inkább Costa Rica dzsungeleit, Belize gyönyörű strandjait vagy Nicaragua szörfös paradicsomát választja Guatemala helyett, pedig ez az ország számos lenyűgöző látnivalót tartogat. Ráadásul megfizethető is, itt kevesebb pénzért többet kaphatunk. Guatemalában mindenféle szálláshely megtalálható: a luxus, a puritán és minden, ami a két kategória között van. Az ételek olcsók, és egy két személyre szóló kellemes éttermi étkezésre sem fogunk többet költeni mint itthon. Általánosságban elmondható, az ország olcsóbb, mint a népszerűbb közép-amerikai szomszédai.

Biztonság

Vannak olyan területek, amelyeket érdemes elkerülni Guatemalavárosban, de Guatemala alapvetően biztonságos hely. Az olyan népszerű turistalátványosságok, mint az Atitlán-tó vagy Antigua biztonsággal látogatható. Csak tartsuk be azokat az alapszabályokat, amelyeket minden utazás során ildomos betartani: rossz hírű helyeken ne sétáljunk késő este, különösen egyedül. Ne villogjunk drága ékszerekkel vagy készpénzzel. Egyébként ugyan arra az éberségre van csak szükség, mint bármely más utazás esetében. 

Csodálatos tájak

Az Atitlán-tó az ország egyik legfestőibb vidéke. Egy vulkáni kráterben helyezkedik el, körülötte számos apró faluval. Mindegyikük egyedi bájjal rendelkezik és méltó a felfedezésre. Antigua Szintén népszerű célpont, egy igazán sokszínű város, hatalmas gyarmati történelemmel. Kiváló éttermekkel, bárokkal, pezsgő piacokkal. Az országban több helyen ősi maja romokat is megcsodálhatunk, amelyek közül több a Tikal Nemzeti Park bioszféra-rezervátum északi dzsungelében található. A vulkánok mellett az ország nyugati partvidékén számos fekete homokos strand várja a vízi sportok szerelmeseit, a szárazföld belsejében pedig varázslatos hegyek és üde zöld dombok csábítanak arra, hogy meghódítsuk őket. Guatemala a túrázók paradicsoma is.

Bor, sör és kávé

Nem mondható, hogy Guatemala bornagyhatalom, de kóstolhatunk kifejezetten jó minőségű helyi borokat. Ugyan ez elmondható a helyi sörfőzdékről is, kiváló nedűket állítanak elő. A sörök szerelmeseinek érdemes lehet ellátogatni az Antigua Brewery sörfőzdébe egy túrával egybekötött kóstolóra. A kávé szerelmesei szintén a helyükön érezhetik itt magukat. Guatemala nyugati felföldjén ugyanis csodálatos kávéültetvények találhatók. Jelentős részük látogatható is. A mi kedvencünk a Filadelfia Coffee Resort, ahol bejárhatjuk az ültetvényt, majd utána ehetünk, ihatunk, kávét kóstolhatunk, de akár meg is alhatunk.

Kulturális Kánaán

Guatemala nem csak gyönyörű tájai miatt vonzó célpont. Az országban több mint 20 különböző helyi nyelven beszélnek, kultúrák színes kavalkádját ismerhetjük itt meg. Guatemalában eleven a maja hagyomány a mindennapokban, amibe belekóstolhatunk magunk is.

Kapcsolódó inspirációk:

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Guatemala történelmét, kultúráját, ételeit, vulkánjait, földrajzát és gazdaságát érdekes tényeken keresztül!

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Latinos pezsgés európai hangulatban

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

Chile legjava - OTP Travel Utazási Iroda
Chile, a Dél-Amerika partjainál kígyózó keskeny ország a kontinens egyik legváltozatosabb területe. Fedezze fel velünk ezt a különleges világot!

Kapcsolódó ajánlatok:


PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
érdeklődésre

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 869 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 280 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
839 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

OCEAN MAYA ROYALE*****

Mexikó
799 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
839 000 Ft-tól/fő

BARCELO MAYA GRAND RESORT*****

Mexikó
899 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

MELIA PUNTA CANA BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

ZOETRY AQUA PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

HYATT ZIVA CAP CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre