Élmények a világ körül

Keresés

Ezért van Guatemala a bakancslistán

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Ezért van Guatemala a bakancslistán

Ezért van Guatemala a bakancslistán
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk
Az ország fővárosába, Guatemala Citybe (GUA) érkeznek a nemzetközi repülőjáratok. A legjobb, ha az autóbérlést vagy a repülőtéri transzfert még az érkezés előtt előre intézzük. Az ország pénzneme a Quetzal, amiből feltétlenül érdemes magunknál tartani. Bár Guatemalában számos nyelvet beszélnek, a legjobb, ha felfrissítjük a spanyol nyelvtudásunkat. A turisztikailag frekventáltabb területeken azért beszélnek angolul.

Alulértékelt célpont

A legtöbb utazó inkább Costa Rica dzsungeleit, Belize gyönyörű strandjait vagy Nicaragua szörfös paradicsomát választja Guatemala helyett, pedig ez az ország számos lenyűgöző látnivalót tartogat. Ráadásul megfizethető is, itt kevesebb pénzért többet kaphatunk. Guatemalában mindenféle szálláshely megtalálható: a luxus, a puritán és minden, ami a két kategória között van. Az ételek olcsók, és egy két személyre szóló kellemes éttermi étkezésre sem fogunk többet költeni mint itthon. Általánosságban elmondható, az ország olcsóbb, mint a népszerűbb közép-amerikai szomszédai.

Biztonság

Vannak olyan területek, amelyeket érdemes elkerülni Guatemalavárosban, de Guatemala alapvetően biztonságos hely. Az olyan népszerű turistalátványosságok, mint az Atitlán-tó vagy Antigua biztonsággal látogatható. Csak tartsuk be azokat az alapszabályokat, amelyeket minden utazás során ildomos betartani: rossz hírű helyeken ne sétáljunk késő este, különösen egyedül. Ne villogjunk drága ékszerekkel vagy készpénzzel. Egyébként ugyan arra az éberségre van csak szükség, mint bármely más utazás esetében. 

Csodálatos tájak

Az Atitlán-tó az ország egyik legfestőibb vidéke. Egy vulkáni kráterben helyezkedik el, körülötte számos apró faluval. Mindegyikük egyedi bájjal rendelkezik és méltó a felfedezésre. Antigua Szintén népszerű célpont, egy igazán sokszínű város, hatalmas gyarmati történelemmel. Kiváló éttermekkel, bárokkal, pezsgő piacokkal. Az országban több helyen ősi maja romokat is megcsodálhatunk, amelyek közül több a Tikal Nemzeti Park bioszféra-rezervátum északi dzsungelében található. A vulkánok mellett az ország nyugati partvidékén számos fekete homokos strand várja a vízi sportok szerelmeseit, a szárazföld belsejében pedig varázslatos hegyek és üde zöld dombok csábítanak arra, hogy meghódítsuk őket. Guatemala a túrázók paradicsoma is.

Bor, sör és kávé

Nem mondható, hogy Guatemala bornagyhatalom, de kóstolhatunk kifejezetten jó minőségű helyi borokat. Ugyan ez elmondható a helyi sörfőzdékről is, kiváló nedűket állítanak elő. A sörök szerelmeseinek érdemes lehet ellátogatni az Antigua Brewery sörfőzdébe egy túrával egybekötött kóstolóra. A kávé szerelmesei szintén a helyükön érezhetik itt magukat. Guatemala nyugati felföldjén ugyanis csodálatos kávéültetvények találhatók. Jelentős részük látogatható is. A mi kedvencünk a Filadelfia Coffee Resort, ahol bejárhatjuk az ültetvényt, majd utána ehetünk, ihatunk, kávét kóstolhatunk, de akár meg is alhatunk.

Kulturális Kánaán

Guatemala nem csak gyönyörű tájai miatt vonzó célpont. Az országban több mint 20 különböző helyi nyelven beszélnek, kultúrák színes kavalkádját ismerhetjük itt meg. Guatemalában eleven a maja hagyomány a mindennapokban, amibe belekóstolhatunk magunk is.

Kapcsolódó inspirációk:

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Panama utazás | szörf - OTP Travel Utazási Iroda
Panama Közép-Amerika legjobb szörfös úti célja. Itt találjuk a legjobb hullámokat, akár kezdőként, akár profi sportolóként akarjuk őket meglovagolni.

Panama utazási - OTP Travel Utazási Iroda
Panama hihetetlenül érdekes ország, rengeteg felfedezni valót tartogat. Van azonban néhány tanács, amelyet minden esetben érdemes megfogadnunk a panamai tartózkodásunk idejére.

Panama gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Tartson velünk a panamai gasztronómia világába. Kóstoljon bele a hamisítatlan panamai ételekbe és italokba, amelyek megismerése nélkül nem lehetne teljes egy közép-amerikai utazás!

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda

A kolumbiai kávé ikonikus arca Juan Valdez karaktere lett. Ki is ő és hogyan lett kultikus figura az évek során? Tartson velünk és ismerje meg!

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia termeli a világ egyik legfinomabb kávéját, Brazília és Vietnám mögött a harmadik legnagyobb globális beszállító. Íme, a legjobb kávés élmények amelyeket Kolumbiában átélhetünk.

Kolumbia gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia a gasztronómia szerelmeseinek paradicsoma. Különleges ízek, fenséges desszertek otthona. Íme a 10 legnépszerűbb finomság, amit mindenképpen meg kell kóstolni!

Kolumbia, a természeti csodák hazája - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia mozgalmas városai és vadregényes tájai olyan energiákkal rendelkeznek, amik megkülönböztetik Dél-Amerika nagy részétől. Bemutatjuk Kolumbia kincseit!

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
David Stuart maja kutató szerint Tikal a világ egyik leglenyűgözőbb régészeti lelőhelye. Tartson velünk az ősi Guatemalába!

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Kapcsolódó ajánlatok:


NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 699 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

OCEAN MAYA ROYALE*****

Mexikó
919 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
919 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

ZOETRY AQUA PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

HYATT ZIVA CAP CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
619 000 Ft-tól/fő