Élmények a világ körül

Keresés

Kambodzsa titkai

Kambodzsa titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Kambodzsában természetes, hogy a csodálatos történelmi helyszínek felfedezése felkerül a legtöbb utazó bakancslistájára, azonban még számtalan arca van. Mutatunk néhányat.

Kambodzsa titkai

 
Kambodzsában természetes, hogy a csodálatos történelmi helyszínek felfedezése felkerül a legtöbb utazó bakancslistájára. A lenyűgöző Angkor Wattól a Phnom Penh hátborzongató látványosságáig Kambodzsa gazdag múltját fedik fel a látogatók előtt. Kambodzsának azonban még számtalan arca, különleges helyszíne van. Összeállításunkban ezek közül mutatunk be néhányat.

Angkor Wat

Kambodzsa titkai | Angkor Wat - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Angkor városának romjai Siem Reaptól északra terül el. Ez a világ legnagyobb preindusztriális városa, és mintegy 400 négyzetkilométeres területen fekszik. Angkor Wat az Unesco Világörökség része. A gyönyörű romok egykor az ősi khmer birodalom szívét képezték, és még 1000 év elteltével is lélegzetelállító, amely teljes mértékben megérdemli világhírnevet.
Elhelyezkedés: Siem Reap, Kambodzsa

Bayon

Kambodzsa titkai | Bayon - OTP Travel Utazási Iroda
A Bayon komplexumot Angkor Thom (ami lefordítva annyit tesz: "Nagy Város") központjában találjuk. Éppen ezért Bayont a mai Angkor szívének tekintik. A belső várost vizesárok veszi körül és csak négy hatalmas kőkapun keresztül közelíthető meg. Az átjárókat istenek és óriások szobrai szegélyezik.
Elhelyezkedés: Angkor Régészeti Park, Siem Reap, Kambodzsa

Ta Prohm

Kambodzsa titkai | Ta Prohm - OTP Travel Utazási Iroda
Angkor Wat és Angkor Thom városa talán ismertebbek, de Ta Prohm temploma és kolostora drámai hatást keltő hangulatával viszi a prímet. Az Angkor Régészeti Parkban található más műemlékkekkel ellentétben Ta Prohmot úgy hagyták, ahogyan eredetileg találták. Látható, ahogy a természet úrrá lett az épületeken, fák gyökerei fojtogatják a maradványokat, ami egyedülálló, titokzatos hangulatot kölcsönöz az ősi romoknak.
Elhelyezkedés: Kambodzsa: Angkor Régészeti Park, Siem Reap, Kambodzsa

Tonlé Sap tó

Kambodzsa titkai | Tonlé Sap tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Siem Reapban található Tonlé Sap tó Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi tava. A monszun szezon, június és október között rendkívül változatos természeti környezetet teremt, egzotikus, vadon élő állatok szédítő sokaságának teremtve otthont. A tó körül az emberi tevékenység néhány figyelemre méltó látványossága is megtalálható, különleges, úszó falvak formájában.
Elhelyezkedés: Siem Reap, Kambodzsa

Tuol Sleng Genocide Museum & Choeng Ek emlékhely

Kambodzsa titkai | Tuol Sleng Genocide Museum & Choeng Ek emlékhely - OTP Travel Utazási Iroda
A Gyilkos mezők, Choeung Ek emlékeztet Kambodzsa tragikus közelmúltjára. A helyszín valóban nem a legvidámabb hely. A "sötét turizmus" eme sarokköve azonban nagyon pontos képet fest a vörös khmerek rémuralmáról és a 1,7 millió áldozat drámai sorsáról. Az emlékhely az egyik leglátogatottabb helyszín Kambodzsában.
Elhelyezkedés: Phnom Penh, Kambodzsa

Phnom Penh királyi palota és ezüst pagoda

Kambodzsa titkai | Phnom Penh királyi palota és ezüst pagoda - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1866-ban épült Phnom Penh-i Királyi Palota a kambodzsai főváros egyik legjelentősebb látványossága. Kiemelkedő a khmer stílusú trónterem, amelyet ma különleges ünnepi alkalmakra használnak. A trónteremtől délre található a királyi kincstár, illetve III. Napóleon villája. 1866-ban Egyiptomban épült fel a Szuezi-csatorna megnyitásának emlékére, de később a kambodzsai királynak ajándékozták.
Elhelyezkedés: Phnom Penh, Kambodzsa

Koh Rong

Kambodzsa titkai | Koh Rong - OTP Travel Utazási Iroda
A Koh Rong több mint 20 csodálatos, fehér homokos, azúrkék tengerre néző strandnak ad otthont, amelyek többségét még csak most kezdik a turisták felfedezni. A sziget ma még szinte érintetlen paradicsom.
Elhelyezkedés: Koh Rong, Sihanoukville, Kambodzsa

Battambang és környéke

Kambodzsa titkai | Battambang és környéke - OTP Travel Utazási Iroda
Battambang a francia gyarmatosítás legjellegzetesebb emléke. A város Északnyugat-Kambodzsa szívében fekszik, környéke a háborús évekig az ország vezető rizstermelő tartománya volt. Városszerte találkozhatunk a francia gyarmati építészet jellegzetes épületeivel. A Phnom Penh-től mintegy 293 km-re fekvő település a közeli Phnom Banon és Wat Ek Phnom templomok meglátogatásához is kitűnő bázis lehet, illetve kapuként szolgál Thaiföld és Phnom Penh között.
Elhelyezkedés: Battambang, Kambodzsa

Sihanoukville kaszinók

Kambodzsa titkai | Sihanoukville kaszinók - OTP Travel Utazási Iroda
Sihanoukville nem éppen Délkelet-Ázsia válasza Las Vegasra, de Sihanoukville-ben több olyan szállodát is találhatunk, amelyekben kaszinók üzemelnek. A szerencsejátékosok számos helyszínen hódolhatnak a szenvedélyüknek.
Elhelyezkedés: Sihanoukville, Kambodzsa

Kapcsolódó inspirációk:


Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Kambodzsa | tények - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Kambodzsa egy kifejezetten népszerű úti cél, viszonylag keveset tudunk róla. Összeállításunkban érdekes tényeket gyűjtöttünk össze erről a különleges délkelet-ázsiai országról.

Kambodzsa | királyi rezidencia, ezüst pagoda - OTP Travel Utazási Iroda
A Phnom Penh-i Királyi Palota khmer stílusú trónteremét 1866-ban építették. A palota és az udvari szertartások helyszínéül szolgáló trónterme ma is a királyság fontos szimbóluma.

Kambodzsa | Nemzeti Múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

Kambodzsa | Kompong Khleang - OTP Travel Utazási Iroda
Kompong Khleang egy hatalmas úszó falu a Tonle Sapón, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi taván. Siem Reap városától 50 kilométerre fekszik.

Kambodzsa ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Kelet Ázsiában Kambodzsa ízei kerülnek a célkeresztbe. Fedezze fel a kambodzsai konyha különlegességeit! Tartson velünk!

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
Romjaiban is lenyűgöző!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Illatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Thuy Xuan kis faluja a színpompás füstölők készítéséről híres, mely az egyik legrégebbi hagyomány Vietnámban. Ismerje meg készítésük minden csínját-bínját.

Egy falat Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a világ egyik legváltozatosabb és legfinomabb konyháját, ahol az ételekben rengeteg friss alapanyag dominál. Jöjjön velünk egy képzeletbeli gasztro túrára Vietnámba!

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával.

Kapcsolódó ajánlatok:


VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
1 279 000 Ft-tól/fő

SRÍ LANKA

Srí Lanka
érdeklődésre

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
érdeklődésre

INDIA ARANYHÁROMSZÖG---

India
érdeklődésre

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft-tól/fő

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft-tól/fő

SRÍ LANKA LEGJOBBJAI – HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL A MALDÍV-SZIGETEKEN

Srí Lanka
499 000 Ft-tól/fő

AMARI PHUKET****+

Thaiföld
515 000 Ft-tól/fő

MESÉS NEPÁL - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Nepál
525 000 Ft-tól/fő

NAI HARN PHUKET*****

Thaiföld
599 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
599 000 Ft-tól/fő