Élmények a világ körül

Keresés

Kambodzsa titkai

Kambodzsa titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Kambodzsában természetes, hogy a csodálatos történelmi helyszínek felfedezése felkerül a legtöbb utazó bakancslistájára, azonban még számtalan arca van. Mutatunk néhányat.

Kambodzsa titkai

 
Kambodzsában természetes, hogy a csodálatos történelmi helyszínek felfedezése felkerül a legtöbb utazó bakancslistájára. A lenyűgöző Angkor Wattól a Phnom Penh hátborzongató látványosságáig Kambodzsa gazdag múltját fedik fel a látogatók előtt. Kambodzsának azonban még számtalan arca, különleges helyszíne van. Összeállításunkban ezek közül mutatunk be néhányat.

Angkor Wat

Kambodzsa titkai | Angkor Wat - OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Angkor városának romjai Siem Reaptól északra terül el. Ez a világ legnagyobb preindusztriális városa, és mintegy 400 négyzetkilométeres területen fekszik. Angkor Wat az Unesco Világörökség része. A gyönyörű romok egykor az ősi khmer birodalom szívét képezték, és még 1000 év elteltével is lélegzetelállító, amely teljes mértékben megérdemli világhírnevet.
Elhelyezkedés: Siem Reap, Kambodzsa

Bayon

Kambodzsa titkai | Bayon - OTP Travel Utazási Iroda
A Bayon komplexumot Angkor Thom (ami lefordítva annyit tesz: "Nagy Város") központjában találjuk. Éppen ezért Bayont a mai Angkor szívének tekintik. A belső várost vizesárok veszi körül és csak négy hatalmas kőkapun keresztül közelíthető meg. Az átjárókat istenek és óriások szobrai szegélyezik.
Elhelyezkedés: Angkor Régészeti Park, Siem Reap, Kambodzsa

Ta Prohm

Kambodzsa titkai | Ta Prohm - OTP Travel Utazási Iroda
Angkor Wat és Angkor Thom városa talán ismertebbek, de Ta Prohm temploma és kolostora drámai hatást keltő hangulatával viszi a prímet. Az Angkor Régészeti Parkban található más műemlékkekkel ellentétben Ta Prohmot úgy hagyták, ahogyan eredetileg találták. Látható, ahogy a természet úrrá lett az épületeken, fák gyökerei fojtogatják a maradványokat, ami egyedülálló, titokzatos hangulatot kölcsönöz az ősi romoknak.
Elhelyezkedés: Kambodzsa: Angkor Régészeti Park, Siem Reap, Kambodzsa

Tonlé Sap tó

Kambodzsa titkai | Tonlé Sap tó - OTP Travel Utazási Iroda
A Siem Reapban található Tonlé Sap tó Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi tava. A monszun szezon, június és október között rendkívül változatos természeti környezetet teremt, egzotikus, vadon élő állatok szédítő sokaságának teremtve otthont. A tó körül az emberi tevékenység néhány figyelemre méltó látványossága is megtalálható, különleges, úszó falvak formájában.
Elhelyezkedés: Siem Reap, Kambodzsa

Tuol Sleng Genocide Museum & Choeng Ek emlékhely

Kambodzsa titkai | Tuol Sleng Genocide Museum & Choeng Ek emlékhely - OTP Travel Utazási Iroda
A Gyilkos mezők, Choeung Ek emlékeztet Kambodzsa tragikus közelmúltjára. A helyszín valóban nem a legvidámabb hely. A "sötét turizmus" eme sarokköve azonban nagyon pontos képet fest a vörös khmerek rémuralmáról és a 1,7 millió áldozat drámai sorsáról. Az emlékhely az egyik leglátogatottabb helyszín Kambodzsában.
Elhelyezkedés: Phnom Penh, Kambodzsa

Phnom Penh királyi palota és ezüst pagoda

Kambodzsa titkai | Phnom Penh királyi palota és ezüst pagoda - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1866-ban épült Phnom Penh-i Királyi Palota a kambodzsai főváros egyik legjelentősebb látványossága. Kiemelkedő a khmer stílusú trónterem, amelyet ma különleges ünnepi alkalmakra használnak. A trónteremtől délre található a királyi kincstár, illetve III. Napóleon villája. 1866-ban Egyiptomban épült fel a Szuezi-csatorna megnyitásának emlékére, de később a kambodzsai királynak ajándékozták.
Elhelyezkedés: Phnom Penh, Kambodzsa

Koh Rong

Kambodzsa titkai | Koh Rong - OTP Travel Utazási Iroda
A Koh Rong több mint 20 csodálatos, fehér homokos, azúrkék tengerre néző strandnak ad otthont, amelyek többségét még csak most kezdik a turisták felfedezni. A sziget ma még szinte érintetlen paradicsom.
Elhelyezkedés: Koh Rong, Sihanoukville, Kambodzsa

Battambang és környéke

Kambodzsa titkai | Battambang és környéke - OTP Travel Utazási Iroda
Battambang a francia gyarmatosítás legjellegzetesebb emléke. A város Északnyugat-Kambodzsa szívében fekszik, környéke a háborús évekig az ország vezető rizstermelő tartománya volt. Városszerte találkozhatunk a francia gyarmati építészet jellegzetes épületeivel. A Phnom Penh-től mintegy 293 km-re fekvő település a közeli Phnom Banon és Wat Ek Phnom templomok meglátogatásához is kitűnő bázis lehet, illetve kapuként szolgál Thaiföld és Phnom Penh között.
Elhelyezkedés: Battambang, Kambodzsa

Sihanoukville kaszinók

Kambodzsa titkai | Sihanoukville kaszinók - OTP Travel Utazási Iroda
Sihanoukville nem éppen Délkelet-Ázsia válasza Las Vegasra, de Sihanoukville-ben több olyan szállodát is találhatunk, amelyekben kaszinók üzemelnek. A szerencsejátékosok számos helyszínen hódolhatnak a szenvedélyüknek.
Elhelyezkedés: Sihanoukville, Kambodzsa

Kapcsolódó inspirációk:


Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Kambodzsa | tények - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Kambodzsa egy kifejezetten népszerű úti cél, viszonylag keveset tudunk róla. Összeállításunkban érdekes tényeket gyűjtöttünk össze erről a különleges délkelet-ázsiai országról.

Kambodzsa | királyi rezidencia, ezüst pagoda - OTP Travel Utazási Iroda
A Phnom Penh-i Királyi Palota khmer stílusú trónteremét 1866-ban építették. A palota és az udvari szertartások helyszínéül szolgáló trónterme ma is a királyság fontos szimbóluma.

Kambodzsa | Nemzeti Múzeum - OTP Travel Utazási Iroda
A Kambodzsai Nemzeti Múzeum Phnom Penhben az ország legnagyobb régészeti és kultúrtörténeti múzeuma. A múzeum gyűjteménye időben egészen a IV. századig nyúlik vissza.

Kambodzsa | Kompong Khleang - OTP Travel Utazási Iroda
Kompong Khleang egy hatalmas úszó falu a Tonle Sapón, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi taván. Siem Reap városától 50 kilométerre fekszik.

Kambodzsa ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Kelet Ázsiában Kambodzsa ízei kerülnek a célkeresztbe. Fedezze fel a kambodzsai konyha különlegességeit! Tartson velünk!

Angkor, az elfeledett város - OTP Travel Utazási Iroda
Romjaiban is lenyűgöző!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Fülöp-szigeteki gasztrokaland - OTP Travel Utazási Iroda
Kulináris utazásra invitáljuk Ázsiába. Kóstoljon bele velünk a Fülöp-szigetek különleges csemegéibe! Ínycsiklandó falatok várják.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Kapcsolódó ajánlatok:


VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Vietnám
1 359 000 Ft-tól/fő

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
1 695 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő