Élmények a világ körül

Keresés

Utazás Ománba

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg napjaink egyik legkedveltebb úti célját!

Utazás Ománba

 
Omán fővárosa, Maszkat (Muscat) a Hadzsar-hegység és a Perzsa-öböl partvidéke közé ékelődve megőrizte a klasszikus arab idők báját, így igazi ritkaságnak számít a modern Közel-Kelet felhőkarcolókkal tarkított, ultramodern, üvegpalotás városai között.
 

Az omániak nem törekedtek soha arra, hogy tartsák a szomszédaik - Abu Dhabi vagy Dubai - által diktált modernizálódás gyors ütemét, ennek ellenére az arab hagyományokat ápolva máig tárt karokkal fogadják a kultúrájuk és tájaik iránt érdeklődő, őket megismerni szándékozó utazókat. Maszkatot a nyugodt, de hagyományos légkör teszi különlegessé: egy olyan hellyé, ahol a bibliai történelem találkozik a 21. századdal. Egy Maszkatban végigsétált nap után emlékként örökre megmarad a kupolás háztetők tengere és a napsütésben szikrázó fehér épületek, a szűk sikátorokon végigszálló tömjén mámorító illata emlékeztetve az utazót a város gazdag vallási örökségére. A gazdag tradíciók mellett a város virágzó kikötőjének köszönhetően ugyanakkor igazi kozmopolita nagyváros is egyben, ahol a modern idők elegánsan keverednek az arab világ klasszikus múltjával.

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
Vásárolhat friss halat a nyüzsgő kikötőben, kirándulhat a sivatagban vagy naplementekor egy jéghideg ital kíséretében leülhet a strandon nézni, ahogy a helyiek fociznak: Maszkat valódi arab álom-városként megad mindent, amit a modern utazó kívánhat.

Ugyan az arab világhoz hasonlóan a nyár itt is perzselő, viszont a november és február közötti 20-30 fok körüli hőmérséklet igazán kellemes klímát kínál.

A máshol nem tapasztalható Közel-Keleti egzotikum iránt fogékony utazó ománi, maszkati útja során mindenképpen készüljön fel a vibrálóan színes bazárokban a turistát megrohamozó kereskedők áradatára, akik alku nélkül nem fogják könnyen adni portékájukat.

Kihagyhatatlan élmények:

Rab-el-háli sivatag

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
Van valami varázslatos az Ománon keresztülhúzódó sivatagban, a Rab-el-háliban ("üres negyed"), amely az Arab-félsziget déli harmadában található és a világ legnagyobb folyamatos homoksivataga. A szél ostorként csapkodja a homokot ami emiatt örvényként hömpölyög a napfényben. A homokdűnékbe vájt hullámok szemet gyönyörködtetően töltik be az egész horizontot. Az adrenalinfröccsre vágyók számára a dűnék között rallyzás garantálja, hogy a dobogó szívvel éljék át a sivatag csodáit.

Sultan Qaboos nagymecset

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
Omán egyetlen mecsete, amely nyitott nem muszlim vallásúak előtt is. A Sultan Qaboos nagymecset fantasztikus mozaikja lenyűgöző példája, mire képes a modern arab építészet.

Muttrah bazár (Al Dhalam Souq / Muttrah Souk)

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
A Muttrah bazár élénk labirintusa maga a totális káosz, viszont a kerámiák, ékszerek, fűszerek valamint a jelentős számú és típusú teve formájú ajándéktárgy mellett kihagyhatatlan alkalmat kínál, hogy az utazó kipróbálja a legősibb cserekereskedelemhez és az alkudozáshoz elengedhetetlen készségeket.

Beduinok

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
A beduin törzsek, az arab nomádok a mai napig kerülik a modern életforma megnyilvánulásait. A tradícionális teve-versenyek, még inkább a teve-szépségversenyek örökre szóló élménnyel ajándékozzák meg az utazót.

Tengerpart

Utazás Ománba - OTP Travel Utazási Iroda
Sétáljon végig éjjel a parton és csodálja meg a foszforeszkáló algák által izzón fénylő vizet.

Amire mindenképpen gondoljon!
A sivatagi hőség miatt a könnyű, laza ruházat elengedhetetlen. Kendőre is szüksége lesz, ugyanis annak ellenére, hogy Ománban komoly a vallási tolerancia, bizonyos esetekben, pl. a Sultan Qaboos nagymecsetbe belépéskor be kell vele takarni a fejet.

Kapcsolódó inspirációk:

Omán 9 legszebb természeti csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Omán olyan érintetlen természeti különlegességeket tartogat, melyeket mindenképpen érdemes megismerni.

Omán varázslatos vadvilága - OTP Travel Utazási Iroda
Omán tengerpartjai, hegyei és völgyei számos veszélyeztett fajnak nyújtanak menedéket a leopárdtól a teknősökig. Ismerje meg varázslatos vadvilágát!

Omán: Sultan Qaboos nagymecset
A Sultan Qaboos nagymecset az ománi Muscatban az egyik legszebb modern kori mecset a világon. Az épületen felfedezhetjük az iszlám, a közel-keleti és az ománi építészet stílusjegyeit.

Omán: Bahla erőd
Egy különleges datolyapálma liget közepén áll Omán legnagyobb és legősibb építménye, a Bahla erőd, amely felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

Ománi csemegék
Omán lakói a tenger gyümölcsei mellett az édesebb ízeket sem vetik meg. Bemutatunk három ománi specialitást, amelyet feltétlenül ki kell próbálni!

Omán: Muscat varázsa
A kissé hivalkodó emirátusi szomszédokhoz képest, Omán fővárosa egészen más léptékű. Muscat a nyugalom szigetének tűnhet.

Omán történelme, múltja és jelene sok érdekességet tartogat az utazó számára. Összeszedtünk 13 számot a közel-keleti országgal kapcsolatban, ismerje meg az Arab-félsziget egyik gyöngyszemét!

Omán, hivatalos nevén az Ománi Szultánság, az Arab-félsziget délkeleti partján terül el. Fedezze fel velünk Omán különlegességeit!

Kapcsolódó ajánlatok:


OMÁN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Omán
819 000 Ft-tól/fő

HAMPTON BY HILTON**** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
389 000 Ft-tól/fő

HILTON RAS AL KHAIMAH BEACH RESORT*****

Egyesült Arab Emirátusok
429 000 Ft-tól/fő

RADISSON RESORT RAS AL KHAIMAH MARJAN ISLAND ****

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

DOUBLETREE BY HILTON BUSINESS BAY**** DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
449 000 Ft-tól/fő

HABTOOR GRAND RESORT & SPA***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
479 000 Ft-tól/fő

DUBAI - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Egyesült Arab Emirátusok
479 000 Ft-tól/fő

THE COVE ROTANA RESORT***** - RAS AL KHAIMAH

Egyesült Arab Emirátusok
499 000 Ft-tól/fő

MÖVENPICK RESORT AL MARJAN ISLAND*****

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő

JA OCEAN VIEW HOTEL***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő

SHERATON JUMEIRAH BEACH RESORT***** - DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
519 000 Ft-tól/fő