Élmények a világ körül


Ismerje meg napjaink egyik legkedveltebb úticélját!

Utazás Ománba

Omán fővárosa, Maszkat (Muscat) a Hadzsar-hegység és a Perzsa-öböl partvidéke közé ékelődve megőrizte a klasszikus arab idők báját, így igazi ritkaságnak számít a modern Közel-Kelet felhőkarcolókkal tarkított, ultramodern, üvegpalotás városai között.

Az omániak nem törekedtek soha arra, hogy tartsák a szomszédaik - Abu Dhabi vagy Dubai - által diktált modernizálódás gyors ütemét, ennek ellenére az arab hagyományokat ápolva máig tárt karokkal fogadják a kultúrájuk és tájaik iránt érdeklődő, őket megismerni szándékozó utazókat. Maszkatot a nyugodt, de hagyományos légkör teszi különlegessé: egy olyan hellyé, ahol a bibliai történelem találkozik a 21. századdal. Egy Maszkatban végigsétált nap után emlékként örökre megmarad a kupolás háztetők tengere és a napsütésben szikrázó fehér épületek, a szűk sikátorokon végigszálló tömjén mámorító illata emlékeztetve az utazót a város gazdag vallási örökségére. A gazdag tradíciók mellett a város virágzó kikötőjének köszönhetően ugyanakkor igazi kozmopolita nagyváros is egyben, ahol a modern idők elegánsan keverednek az arab világ klasszikus múltjával.

Omán - Maszkat - Muscat - fehér háztetők - Omán utazás, Maszkat - Muscat városlátogatás

Vásárolhat friss halat a nyüzsgő kikötőben, kirándulhat a sivatagban vagy naplementekor egy jéghideg ital kíséretében leülhet a strandon nézni, ahogy a helyiek fociznak: Maszkat valódi arab álom-városként megad mindent, amit a modern utazó kívánhat.

Ugyan az arab világhoz hasonlóan a nyár itt is perzselő, viszont a november és február közötti 20-30 fok körüli hőmérséklet igazán kellemes klímát kínál.

A máshol nem tapasztalható Közel-Keleti egzotikum iránt fogékony utazó ománi, maszkati útja során mindenképpen készüljön fel a vibrálóan színes bazárokban a turistát megrohamozó kereskedők áradatára, akik alku nélkül nem fogják könnyen adni portékájukat.

Kihagyhatatlan élmények Maszkatban és Ománban:

Rab-el-háli sivatag

Omán - Maszkat - Muscat - Wahiba sivatag - Omán utazás, Maszkat - Muscat városlátogatás

Van valami varázslatos az Ománon keresztülhúzódó sivatagban, a Rab-el-háliban ("üres negyed"), amely az Arab-félsziget déli harmadában található és a világ legnagyobb folyamatos homoksivataga. A szél ostorként csapkodja a homokot ami emiatt örvényként hömpölyög a napfényben. A homokdűnékbe vájt hullámok szemet gyönyörködtetően töltik be az egész horizontot. Az adrenalinfröccsre vágyók számára a dűnék között rallyzás garantálja, hogy a dobogó szívvel éljék át a sivatag csodáit.

Sultan Qaboos nagymecset

Omán - Maszkat - Muscat - Sultan Qaboos nagymecset - Omán utazás, Maszkat - Muscat városlátogatás

Omán egyetlen mecsete, amely nyitott nem muszlim vallásúak előtt is. A Sultan Qaboos nagymecset fantasztikus mozaikja lenyűgöző példája, mire képes a modern arab építészet.

Muttrah bazár (Al Dhalam Souq / Muttrah Souk)

Omán - Maszkat - Muscat - Muttrah Souk bazár - Omán utazás, Maszkat - Muscat városlátogatás

A Muttrah bazár élénk labirintusa maga a totális káosz, viszont a kerámiák, ékszerek, fűszerek valamint a jelentős számú és típusú teve formájú ajándéktárgy mellett kihagyhatatlan alkalmat kínál, hogy az utazó kipróbálja a legősibb cserekereskedelemhez és az alkudozáshoz elengedhetetlen készségeket.

Beduinok

Omán - Maszkat - Muscat - sivatag - Omán utazás, Maszkat - Muscat városlátogatás

A beduin törzsek, az arab nomádok a mai napig kerülik a modern életforma megnyilvánulásait. A tradícionális teve-versenyek, még inkább a teve-szépségversenyek örökre szóló élménnyel ajándékozzák meg az utazót.

Tengerpart


Sétáljon végig éjjel a parton és csodálja meg a foszforeszkáló algák által izzón fénylő vizet.

Amire mindenképpen gondoljon!


A sivatagi hőség miatt a könnyű, laza ruházat elengedhetetlen. Kendőre is szüksége lesz, ugyanis annak ellenére, hogy Ománban komoly a vallási tolerancia, bizonyos esetekben, pl. a Sultan Qaboos nagymecsetbe belépéskor be kell vele takarni a fejet.
 

További ajánlatok:

OMÁN - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Omán
599 000 Ft/fő -től

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00