Élmények a világ körül

Keresés

Halászfaluból turistaparadicsom

Halászfaluból turistaparadicsom | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az egyiptomi Hurghada néhány évtized alatt vált az ország legnagyobb üdülőközpontjává. A Vörös-tenger partján fekvő város ma a napsütésre vágyó turisták paradicsoma.

Halászfaluból turistaparadicsom

Az egyiptomi Hurghada néhány évtized alatt vált az ország legnagyobb üdülőközpontjává. A Vörös-tenger partján fekvő város ma a napsütésre vágyó turisták paradicsoma.
Hurghada korábban pár halászkunyhóból álló apró falucska volt, ahova néhány külföldi búvár kivételével, nem nagyon érkezett senki. A búvárok érdeklődését látva szemfüles üzletemberek azonban szállodák építésébe kezdtek. A növekvő érdeklődés aztán újabb építkezéseket hívott életre, és csakhamar beépült a gyönyörű partszakasz.
A Kairótól 500 km-re fekvő vörös-tengeri komplexum vonzerejét a kristálytiszta tenger, a rendkívül kedvező árak és a minden igényt kielégítő szállodák jelentik.
Egyiptom | Hurghada | napernyők - OTP Travel Utazási Iroda
Budapestről három és fél órás repülőút után a legzordabb tél után is a nyárban találhatjuk magunkat.
A városban helyi buszjárat nincs, de a taxi olcsó, így bátran használhatjuk. Utazás előtt azonban érdemes megállapodni a fuvardíjban, lehet bátran alkudozni. Az árak visszafogottak, így viszonylag szerényebb költségvetésből is ki lehet jönni.
Egyiptom | Hurghada | központi mecset - OTP Travel Utazási Iroda
Az egyiptomi konyha nagyon ízletes és változatos. Érdemes megkóstolni. Az utcai árusoknál azonban ne várjunk európai higiénés körülményeket, ezzel számolni kell. A hotelek azonban mindenben megfelelnek az elvárásoknak, hatalmas svédasztalon kínálják a reggelit, ebédet, illetve a sokfogásos vacsorát.
Ha megunnánk a fürdőzést, be lehet nevezni egy sivatagi quadtúrára. Fantasztikus élmény lesz! Hosszú túrára azonban ne számítsunk, a hőség olykor elviselhetetlen tud lenni a sivatagban.
Egyiptom klasszikus kincseit is fel lehet Hurghadából fedezni, minden reggel buszjáratok indulnak Luxorba, illetve Kairóba. Luxorba 4-5 óra, míg Kairóba kb. 6 órás az utazás.

Hurghada a víz alatt

Egyiptom | Hurghada | b - OTP Travel Utazási Iroda
A búvárkodással kezdődött minden és ma is sokan élnek a városban a búvároktatásból. Mindenképpen tegyük le a vizsgát, mielőtt kimerészkednénk a vízre! A Vörös-tengerben számtalan veszély leselkedhet a fel nem készült búvárra. A vörös-tengeri merülőhelyek egyébként Nemzeti Parknak számítanak, így fokozottan kell figyelni a környezet védelmére is. A vizsgát helyben le lehet tenni, a tanfolyam pedig a töredékébe kerül mint itthon.
Egyiptom | Hurghada | halak - OTP Travel Utazási Iroda
Hurghada környékének legnépszerűbb merülőhelyei a Gota Abu Ramada, a Small giftun Nemzeti Park és az el Fanus. A legjobban akkor járunk, ha befizetünk egy hetes búvárszafarira, így bejárhatjuk a legszebb korallzátonyokat. A vízhőmérséklet nem megy 22 fok alá, olykor meg eléri a 28 fokot is, így fázni bizonyosan nem fogunk.
Hurghada évről évre fejlődik, a Vörös-tenger igazi gyöngyszeme lett, amely az egész családnak rengeteg élményt tartogat.

Kapcsolódó inspirációk:

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Egyiptom - Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Alexandria városa a történelemrajongók fellegvára. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom különleges szegletét, mely egykor a híres Alexandriai világítótoronynak adott otthont.

Egyiptom - Nílus menti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Kapcsolódó ajánlatok: