Élmények a világ körül

Keresés

Moszkva és Szentpétervár

Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Két lenyűgöző város – méretek és szépségek szempontjából egyaránt. Tartson velünk és fedezze fel a két orosz metropolisz jellegzetességeit.

Moszkva és Szentpétervár

 
"Moszkva a szív, Szentpétervár a fej."- Ez az orosz mondás Nagy Péter cár idején vált népszerűvé, és arra utal, hogy Moszkva az orosz hagyományok központi őrzője, míg Szentpétervár mindig is egy összekötő híd szerepét töltötte be nyugat felé. Az első benyomások alapján úgy tűnik, hogy Moszkvában és Szentpétervárban sok a közös vonás.
 

Mindkettő kiemelkedő kulturális központokkal, múzeumokkal és színházakkal büszkélkedhet. Oroszország legnagyobb és legismertebb városai azonban különböző élményeket nyújtanak a látogatóknak. Tartson velünk és fedezze fel a két metropolisz jellegzetességeit.

Moszkva

Az ország fővárosaként Moszkva kikerülhetetlen célpont egy oroszországi látogatásnál. A hatalmas közterek, az egyedülálló orosz építészet és a szemet gyönyörködtető hagymakupolák mellett kommunista korabeli emlékműveket és tekintélyes felhőkarcolókat is találunk. Moszkva azonban korántsem ragadt a múltban, hiszen rengeteg vásárlási lehetőség, kiváló éttermek és pezsgő éjszakai élet várja a látogatókat.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda

Moszkva kihagyhatatlan látnivalói

Vörös tér - A Vörös tér Európa talán leghíresebb tere, Moszkva spirituális szíve. A város legfontosabb nevezetességei találhatók itt és szinte egy filmjelenetben érezhetjük magunkat, amikor a macskaköveken sétálunk.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Boldog Vazul-székesegyház - A XVI. században épült remekmű Oroszország egyik legtöbbet fényképezett látványossága. A színek, minták és formák ikonikus keverékével könnyű megérteni, hogy miért.

Bolsoj Színház - Moszkva előadóművészete a világ legjobbjai közé tartozik, és ezt sehol máshol nem lehet jobban megtapasztalni, mint a Bolsoj Színházban. A gravitációt meghazudtoló, légies balerinák szépsége semmihez sem fogható.

GUM áruház - Ez a XIX. századi épület Oroszország legfontosabb és legikonikusabb bevásárlóközpontja. Az orosz újjászületés építészeti stílusát bemutató GUM mintegy 200 csúcskategóriás luxusüzletnek ad otthont.

Kreml - Moszkva hatalmi székhelye és Európa legnagyobb aktív erődítménye. Ez a csodálatos komplexum 2500 méteres falai között találunk palotákat, múzeumokat, templomokat és az elnöki rezidenciát is.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
A moszkvai metró a világ ötödik leghosszabb metróhálózata, mely 412 kilométeres útvonallal és 241 megállóval várja az utasokat. Ez Európa legforgalmasabb metrórendszere, és önmagában is turisztikai látványosságnak számít. A Sztálin rendszere alatt épülő állomásokat a szocialista klasszicizmus stílusában a földalatti "népi palotáknak" szánták. Az olyan állomások, mint a Komszomolszkaja, a Kijevszkaja vagy a Majakovszkaja népszerű fotótémák, nagy csillárjaik és részletes díszítésük szokatlan egy városi közlekedési rendszerben.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Moszkva történelmi központja elég kicsi ahhoz, hogy gyalogosan is felfedezhessük, ami előnynek számíthat, ha Moszkva vagy Szentpétervár között kell döntenünk. A metróhoz egy földfelszíni vasúti körgyűrű is kapcsolódik, amely körbejárja a várost. Ez hasznos lehet azok számára, akik Moszkva külvárosainak nevezetességeit szeretnék meglátogatni.

Szentpétervár

Szentpétervár kezdettől fogva a cári Oroszország egyre növekvő státuszát hivatott reprezentálni a világban, ennek megfelelően a város eleganciát és pompát áraszt. Számos európai építészt alkalmaztak, hogy csodálatos katedrálisokkal és palotákkal díszítsék a metropoliszt. A csatornák útvesztője és a több mint 300 híd kifejezetten európai hangulatot kölcsönöz a városnak, sokan Bécshez hasonlítják. Galériák, lenyűgöző műemlékek és múzeumok sokasága növeli Oroszország második legnagyobb városának dicsőségét.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda

Szentpétervár kihagyhatatlan látnivalói

Ermitázs - A világ egyik legnagyobb és legrangosabb múzeuma, az Ermitázs gyűjteménye több mint 3 millió darabot számlál az egyiptomi múmiáktól az impresszionista remekművekig.

Vérző Megváltó templom - Ez a bonyolult építészeti megoldásokat ötvöző templom öt kupolával és orosz ortodox külsővel büszkélkedhet, belsejét pedig mintegy 7000 négyzetméternyi mozaik díszíti.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Téli palota - A Palota teret és a Néva folyó déli partját uraló Téli Palota Szentpétervár leghíresebb épülete. Az 1760-as évektől kezdve az orosz cárok fő rezidenciája volt.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Peterhof - Szentpétervárról egynapos kirándulásra érdemes Peterhofba látogatni, mely nagyszerű palotákkal, elegáns kertekkel és gyönyörű szökőkutakkal büszkélkedhet. Kialakítására és összképére köztudottan nagy hatással volt Nagy Péter XVIII. század eleji versailles-i látogatása.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Mariinszkij Színház - A Prokofjevet és Csajkovszkijt is megjárt Mariinszkij Színház régóta a világ egyik leghíresebb opera- és balettszínháza.
 
A szentpétervári metró nem csak építészetileg gyönyörű, hanem a világ legmélyebb metrója is, mely helyenként 105 méterrel a föld alatt halad. Akárcsak a moszkvai társánál, itt is minden állomás egy-egy csodálatos műalkotás. A metró a legnépszerűbb módja a városban való utazásnak. Más közlekedési módok közé tartozik a tömegközlekedési busz vagy a marshrutka. Utóbbi a szovjet időkből fennmaradt speciális taxi szolgáltatás, melynél a kisbusz egy meghatározott útvonalon közlekedik, általában a helyiek használják előszeretettel.
Moszkva és Szentpétervár - OTP Travel Utazási Iroda
Szentpétervár mindig is az "ablak Európára" jelzőt viselte, így egyfajta európai lenyomatokkal tarkított kultúrát alakított ki, mely megkülönbözteti Oroszország többi részétől. A moszkvai kultúrában általában nem jelenik meg ez a kettős identitás, szigorúan oroszként tekintenek magukra. Egy másik szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy mindkét város az Oroszországon kívülről és Oroszország más részeiből érkező bevándorlók olvasztótégelye, így multikulturális, sokszínű metropolisszá váltak az évszázadok során.

Kapcsolódó inspirációk:


Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Varázslatos helyek, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat a hó és jég birodalmában.

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel a Kola-félsziget rejtett kincseit és lenyűgöző állatvilágát.

Oroszország | Szentpétervár | 9 dolog, amit Szentpéterváron ki kell próbálni - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk Szentpétervárt, most egy kicsit másképpen is!

Oroszország | Moszkva | Novikov étterem - OTP Travel Utazási Iroda
A név, amely valódi garanciát jelent a minőségre. Ismerje meg velünk Moszkva legjobb Novikov éttermeit!

Oroszország | Moszkva | Hasznos tippek Moszkvához - OTP Travel Utazási Iroda
Összeszedtünk néhány hasznos információt, amire feltétlenül szüksége lesz ahhoz, hogy eligazodjon ebben a nagyvárosban.

Oroszország | Moszkva | 5 hely Moszkvában, amit csak a helyiek ismernek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Moszkva rejtett kincseit, amelyekről az útikönyvek sem nagyon beszélnek!

Kazany java - OTP Travel utazási iroda
Kazany, az eklektikus város a keleti és az európai kultúrák modern olvasztótégelye

Becsengettek
A világ legszebb egyetemei

Oroszorszag kulinaris utazas - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstolja meg őket Oroszországban, majd főzze meg őket otthon!

Szentpétervár nem csak a cárok, a művészetek, Dosztojevszkij és Gogol és a Fehér Éjszakák városa.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.