Élmények a világ körül

Keresés
 
A szépséges orosz tájak, városok egész évben Önt várják!

Oroszország

Úti célok Oroszországban

Oroszország, ez az Európán és Ázsián át sok ezer kilométeren vonuló, hatalmas ország a föld legnagyobb területű állama, területe 11 időzónát ölel át. Az óriási Szibéria több mint az ország 3/4 –én nyújtózkodik, de a lakosság csupán 25%-a lakja. Inkább a nagyvárosokban élnek az urbánus oroszok, ezt is bizonyítja, hogy 11 orosz város 1 millió fő feletti lakossággal rendelkezik. És hogy milyen látnivalók vannak Oroszországban? Ezt röviden összefoglalni lehetetlen. Keleti és nyugati civilizációk ötvöződnek itt, régi orosz városok, csodálatos kolostorok és templomok, díszes cári paloták, lenyűgöző gazdagságú múzeumok tartoznak szépségei közé. Az ország területén 23 UNESCO világörökségi helyszín, 40 UNESCO bioszféra-rezervátum, 40 nemzeti park és 101 természetvédelmi terület közül válogathat az utazó. A Bajkál-tó bolygónk legmélyebb tava és legnagyobb édesvizi víztározója. A Volga Európa leghosszabb és legbővizűbb folyója, az Elbrusz nyugati csúcsa (5642) pedig kontinensünk legmagasabb hegye. 200 000 tó és számtalan folyó és gazdagítja Oroszország természeti kincseit. A két legnagyobb város, Moszkva és Szentpétervár szépségük és számtalan látnivalójuk miatt külön-külön is megérdemelnek egy hosszabb utazást.
Moszkvába és Szentpétervárra május és szeptember között a legideálisabb az utazás. Moszkvában júliusban és augusztusban nagy meleg is lehet. Szentpétervár hűvösebb éghajlatú, mint Moszkva, a nyár közepén a legszebbek a hosszúra nyúlt "fehér éjszakák".

Budapestről közvetlen repülőjáratokkal lehet eljutni Moszkvába, Szentpétervárra és Kazanyba. Ezen kívül hetente kétszer Debrecenből is indulnak közvetlen járatok Moszkvába.
Az Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/oroszorszag#


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Fontos információk

 • Vízum

  Oroszország

  Főváros és legnagyobb város: Moszkva (11,5 millió fő)
  Nyelv: orosz
  Vallás: orosz ortodox (69%), muszlim, protestáns, katolikus, zsidó
  Államforma: (köztársasági irányítási formájú) szövetségi állam
  Terület: 17 075 200 km2
  Népesség: 146,247 millió fő (2014)
  Népsűrűség: 8,3 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: 13 237 USD (2012)
  Hivatalos pénznem: orosz rubel (RUB)
  Időeltérés: moszkvai idő = MSK (UTC+3)
  Közlekedés iránya: bal kormányos
  Hálózati feszültség: 220 V, 50 Hz
  Csatlakozó és aljzat: C és F típusú
  Országhívószám: 7
  Internet TLD: .ru

  Az Európai Unió (Magyarország) és az Orosz Föderáció között vízumkényszer van érvényben. Ennek gyakorlati tudnivalóit a vízumkönnyítésről szóló megállapodás szabályozza. A tartózkodás teljes időtartama alatt érvényes magánútlevéllel utazó magyar állampolgárok kizárólag vízum előzetes beszerzésével léphetnek be az Oroszországi Föderáció területére. Nincsen lehetőség belépéskor vízumot igényelni, azt minden esetben még Magyarországon, az Oroszországi Föderáció Budapesti Nagykövetségének Konzuli osztályán, vagy a Debreceni Főkonzulátuson kell igényelni.
   
 • Az OTP Travel által szervezett A balti országok és Szentpétervár körutazáshoz szükséges csoportos orosz vízumot irodánk intézi. Az útleveleknek a vízum érvényességi időpontjától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

  A reptéri tranzitálás vízummentes, amennyiben azonban a látogató belép Oroszország területére, vízum szükséges abban az esetben is, ha csak pár órát tölt az Oroszországi Föderáció területén, pl. két repülőtér közötti út erejéig.
  Vízummal az ott feltüntetett határidőn belül, a megjelölt napok számát figyelembe véve lehet az országban tartózkodni. A diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül léphetnek be Oroszországba, és ott legfeljebb 90 napig vízum nélkül tartózkodhatnak.

  Amennyiben a más állam állampolgárságával is rendelkező utas a másik állam által kiállított útlevelével (vízummentesen) lép Oroszország területére, úgy az országot szintén csak azzal az úti okmánnyal tudja elhagyni.
  A kiemelt turistacélpontnak számító oroszországi kikötőkbe (Szentpétervár, Vlagyivosztok Vyborg, Kalinyingrád, Korszakov (Szahalin), Novorosszijszk, Szocsi) szervezett tengeri körutazás keretében, vagy menetrend szerint közlekedő hajón és kompon, szervezett programon résztvevő turistacsoport tagjaként érkező külföldiek maximum 72 órás időtartamra vízum nélkül is beléphetnek az Oroszországi Föderáció területére.
  Lejárt vízummal nem lehet az országot elhagyni. Amennyiben valaki lekési a repülőgépet, vagy járata kimarad és eközben vízuma lejárt, a repülőtereken található ún. "konzuli pontoknál" kell új vízumot kérnie. Ezek a konzuli képviseletek maximum 3 napra adhatnak vízumot, jelenleg 25 USD-ért (az összeg változhat).

  A belépéskor a repülőgépen, vonaton, vagy a határon migrációs űrlapot kell kitölteni, amelyhez szükség van a meghívó fél (orosz jogi- vagy magánszemély, intézmény, szálloda, utazási iroda stb.) címére is. Az űrlapot a repülővel érkezők a repülőgép fedélzetén kapják meg, a vonattal érkezők a vagon utaskísérőjétől kérhetik, a közúti határon belépők pedig a határállomáson az útlevélkezelő pult előtt juthatnak hozzá. (A Seremetyevó repülőtéren történő belépéskor újabban számítógéppel töltik ki a migrációs űrlapot az útlevélkezeléskor.) A migrációs lap két részből áll, mindkettőre ugyanazokat az adatokat kell beírni. Egyik felét belépéskor az útlevél ellenőrzés során elveszik, a másik felére pedig rátesznek egy beléptető bélyegzőt. Az utas a kártyának ez utóbbi felét köteles oroszországi tartózkodása során mindig magánál tartani, ellenőrzés esetén bemutatni, majd az ország elhagyásakor leadni. A migrációs kártya hiányát szankcionálják!
 • Biztonság

  A biztonsági helyzet a külföldiek által is látogatott helyeken jó, de turistaszezonban megnőnek a lopások. Javasoljuk, hogy a szállodát (tartózkodási helyet) elhagyva lehetőség szerint az okmányok/dokumentumok másolatait, az aznap elköltendő készpénzt, illetve csak a feltétlenül szükséges személyes holmikat (mobiltelefon, fényképezőgép) vigyék magukkal, és figyeljenek értékeikre az áruházakban, éttermekben. Dokumentumaira, értéktárgyaira mindenki nagyon vigyázzon. A szállodákban széfbérlés nem jellemző. Kártyás készpénz felvételnél törekedjenek arra, hogy az zárt térben történjen. Ajánlatos kerülni a hangos külföldi beszédet, mert ez figyelemfelkeltő lehet. A moszkvai metróban fokozott elővigyázatosság szükséges.
  Szentpétervár közbiztonsága általában jó, a turisták által látogatott helyszíneken fokozott a rendőri jelenlét. Zsebtolvajlások azonban mindenütt előfordulnak, ezért fokozottan ajánlatos az értékek, a pénz és az útlevél védelme, különösen a tömegközlekedési eszközökön és sorbaállás közben.
  A Konzuli Szolgálat felhívja a gépkocsival utazók figyelmét arra, hogy Moszkvában az utóbbi időben lopják a külföldi vagy más régióból származó rendszámtáblákat és azokat csak több száz eurós "váltságdíjért" adják vissza, ha egyáltalán visszaadják. Javasolják a rendszámtáblák rögzítésének megerősítését pl. fémkerettel.
  A repülőtereken az európaihoz hasonló szabályok vannak érvényben, azaz 100 ml-nél több folyadék, hegyes tárgy stb. nem vihető fel a kézipoggyászban a repülőgép fedélzetére. A 100 ml alatti, folyadékot tartalmazó üvegeket biztonsági csomagolásban lehet a fedélzetre felvinni Kétség esetén még elindulás előtt tájékozódjanak a várható körülményekről, amelyek részleteikben eltérhetnek az európai országokban megszokottaktól.
  Az oroszországi repülőtereken üzemelő vámmentes boltok biztonsági feltételei nem felelnek meg az európai előírásoknak, így hazatéréskor csak azok vásároljanak 100 ml-nél nagyobb csomagolású folyadékot (pl. szeszesitalt) akik közvetlen járattal utaznak a célállomásra, ugyanis az európai reptereken történő átszálláskor már nem engedik fel a csatlakozó járatra a lezárt műanyag zacskóba csomagolt italokat sem.
 • Egészségügyi előírások

  Kötelező védőoltás nincs. Az oroszországi közegészségügy színvonala változó. A városokban jó, vidéken igen eltérő. Az Oroszországba látogatók állandó járványveszélynek nincsenek kitéve. Időről időre jelennek meg azonban híradások hepatitisz fertőzésekről, ezért védőoltás felvétele ajánlott. A vezetékes vizet kizárólag tisztálkodásra használják, fogyasztásra palackozott víz fogyasztása javasolt!
  A szentpétervári csapvíz legendásan rossz minőségű, fogmosásra és fürdésre megfelelő, ivásra azonban nem javasolt. Ajánlott palackos víz fogyasztása, amelyet a város bármelyik üzletében be lehet szerezni.
  Különleges védőoltásra az Oroszországba utazóknak nincs szüksége. A legtöbb Magyarországon ismert gyógyszer kapható a szentpétervári patikákban (lázcsillapító, megfázás elleni szerek, stb.).
  A magyar állampolgároknak Szentpéterváron fizetniük kell az orvosi ellátásért, ezért a hosszabb időszakra kiutazóknak szükséges megbízható és Oroszország területére kiterjedő egészségbiztosítással rendelkezniük.
 • Tudnivalók Oroszországról:

  Vámszabályok: A behozható készpénz összege nem esik korlátozás alá. A 10 ezer USD összeget meghaladó külföldi valuta és/vagy annak megfelelő értékű orosz rubel kivitele engedélyköteles. Ha az utazó birtokában 3.000 USD-t meghaladó összegű külföldi valuta, illetve orosz rubel van, erről vámáru-nyilatkozatot kell kitölteni. Utazási csekkek kivitelekor – amennyiben a csekkek összege meghaladja a 10 ezer USD-t – szintén nyilatkozatot kell kitölteni.

  Időjárás: A hatalmas területek és az egyes szárazföldi területek tengertől való távolsága miatt eltérő éghajlat jellemző az egyes területeken. Az uralkodó a kontinentális éghajlat, északon a hideg éghajlat jellemző. Az országban két jól megkülönböztethető évszak van, a tél és a nyár, a tavasz és az ősz rövid ideig tart. A leghidegebb hónap a január (a tengerparton a február), a legmelegebb általában a július. Oroszország négy éghajlati övezetben fekszik: arktikus, szubarktikus, mérsékelt és szubtropikus; a legkiterjedtebb a mérsékelt övezet. Moszkva éghajlata kontinentális, enyhe, csapadékos nyárral és hosszú, hideg téllel. A város éghajlata némiképp eltér a környező területétől, előfordul, hogy akár 4-5°C különbség is előfordulhat. A nyár igen meleg is lehet, az átlaghőmérséklet 23°C, de előfordul, hogy 30°C fölé emelkedik. Szentpéterváron hűvösebb az idő, mint Moszkvában, a legmelegebb hónap a július, 18 °C átlaghőmérséklettel. A telek nagyon hidegek!
  Kérjük, utazása előtt mindig tájékozódjon az aktuális időjárásról és az időjárás előrejelzésről: http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/58

  Öltözködés: Tavasztól őszig természetes alapanyagú, kényelmes, sportos, egyszerű ruházat, kiránduláshoz alkalmas lábbeli javasolt. A buszok légkondicionáltak, így a vállkendő, kardigán hasznos lehet. A templomokba csak illő öltözékben, fedett vállal és térddel szabad belépni, a hölgyeknek fejkendő viselése is kötelező! Esernyőjét és esőkabátját senki ne felejtse otthon. Az esti programokhoz elegánsabb, de nem feltűnő ruházat ajánlott.

  Elektromos áram: Oroszországban az elektromos áram 220 V, kétágú csatlakozóval, nem mindenhol felel meg a magyar szabványnak

  Hivatalos fizetőeszköz, bankkártyák: Oroszország hivatalos pénzneme a rubel, szállodában, éttermekben, boltokban, taxiért csak rubellel lehet fizetni, más pénznemben nem. A bankkártyák használata széles körben elterjedt és biztonságos (szállodákban, éttermekben, boltokban, benzinkútnál, és a legtöbb múzeumban). A nevezetességek környékén található ajándékárusító pavilonokban, a piacokon és a taxiért azonban általában csak készpénzzel lehet fizetni. Rubel készpénzt ajánlatos az indulás előtt Magyarországon beszerezni, amennyiben nem sikerül, javasolt eurót vagy amerikai dollárt kihozni és a helyszínen beváltani. Pénzváltás a szállodákban vagy a városközpontban a forgalmasabb utcákon található hivatalos pénzváltóknál lehet. Pénzváltáskor szükséges az útlevél felmutatása. Bankkártyáról készpénz felvételét a legnagyobb és legelterjedtebb oroszországi bank, a Sberbank zöld színű bankautomatáiból javasoljuk, melyek a város számos helyén megtalálhatók.Moszkvában az Amex kártyán kívül elfogadott a hitelkártyák használata, azonban vidéken szinte sehol nem lehet hitelkártyával fizetni.

  Telefonálás, internet: Oroszország előhívója +7 (pl. Moszkva hívása: +7-495-helyi szám).
  A mobilhálózat nagy lefedettségű, 4G rendszerű. Igen elterjedt a mobil internet, forgalmasabb helyeken jól használható. Gyakori az ingyenes WIFI a leginkább látogatott helyeken, sőt egyes közlekedési eszközökön is. Amennyiben Oroszország területén magyar mobiltelefonját kívánja használni, a felhívandó ország hívószáma (Magyarország: 36) előtt vagy a + jelet vagy a 810-es előhívót szükséges használni. SMS küldése általában a + jel (+36) használatával sikeres. Javasoljuk, otthoni szolgáltatójánál előzetesen érdeklődjön a roaming díjakról, mert azok jelentősen meghaladják az EU-ban megszokott költségeket.
  Magyarország hívása oroszországi vezetékes telefonról: 810-36-körzetszám-helyi szám (a 8-as után várjuk meg a búgó hangot) pl. Budapest esetében 8-10-36-1-helyi szám.

  Közlekedés: A moszkvai és a nagyvárosi úthálózat jó állapotú, de a forgalmi dugók miatt nem megoldott a zavartalan közlekedés. A mindennapos felszíni közlekedési káoszt a metróhálózat tudja csak enyhíteni, ami azonban egyes napszakokban szintén túlzsúfolt. A moszkvai és a szentpétervári földalatti vasút (www.metro.spb.ru/) önmagában is turistalátványosság.
  A szentpétervári tömegközlekedés megbízható, a metró, az autóbuszok, a trolik és a villamosok viszonylag gyakran közlekednek. A metrón történő utazáshoz az állomáson zsetont kell vásárolni, egy zseton 35 rubelbe kerül, amivel egy alkalommal korlátlan utazás lehetséges. Az autóbuszokon, a trolikon és a villamosokon kalauz árulja a jegyeket, egy jegy 30 rubelbe kerül, érdemes aprópénzt tartalékolni e célra. Az ország méreteiből adódóan jelentős a belföldi vasúti-, valamint a légiközlekedés. Ugyanazon a vonalon több társaság is üzemeltet járatokat, jelentős árkülönbségekkel.
  A repülővel érkezőknek érdemes a reptér hivatalos szállítójával beutazni a városba, amelynek pultja a vámellenőrzés után, de még bent a tranzitzónában található. A városban javasolt előre megrendelni a taxit, mely ebben az esetben közli a szolgáltatás árát is. Az egyéb helyeken leintett taxi vezetőjével mindenképpen tisztázni kell előre a fuvar díját és pénznemét. A fizetés általában készpénzzel történik. Hivatalos taxik használata javasolt. Nem tanácsos a magántaxik és az iránytaxik („marsrutka”) igénybe vétele, különösen az éjszakai órákban.
  Szentpétervári különlegesség, hogy a város nagyobb hidait éjjel felnyitják. Az esti sétát vagy autós városnézést tervezőknek érdemes előre tájékozódni a hidak felnyitásának időpontjáról, mert előfordulhat, hogy csak több órás várakozást követően (a hidak lecsukódása után) tudnak visszatárni a szálláshelyükre (ebben az időpontban a metró sem jár már).

  Gépkocsivezetés: A gépjármű közlekedési morál és biztonság jelentősen eltér a Magyarországon, illetve az Európában megszokottól. Az Oroszországba gépkocsival látogatók saját érdekükben legyenek figyelemmel a helyi közlekedési szokásokra. Gépjárművezetés esetén alkohol fogyasztása nem megengedett, nulla tolerancia van érvényben!
  Téli közlekedés: A hideg idő beköszöntével számítani kell az utak jegesedésére, ami hidak esetében száraz időben is bekövetkezhet. Tekintettel a jelentős mennyiségű téli csapadékra, téli gumi használata szükséges. A szöges gumik használata engedélyezett!
  Tavaszi-nyári közlekedés: A megnövekedett gépkocsiforgalom miatt elsősorban a nagyvárosokban, de a városok között is rendszeresek az akár több órás dugók. Ezért pl. Moszkvában a repülőtérre történő utazás esetén javasolt a közvetlen reptéri vonatok igénybe vétele. További nagyvárosokban is javasolt a megfelelő időben történő indulás. Az esti órákban gyakori a minden szabályt nélkülöző, versenyszerű vezetés és az ebből eredő súlyos baleset.
  Gépkocsival tiltott helyen nem tanácsos parkolni: a járművet elvontatják és csak hosszas, bonyolult eljárást követően, pénzbírság fizetése után lehet visszaszerezni. Esetenként előfordul a rendszámtáblák lopása, ezért javasolt a tábla felfüggesztésének megerősítése.
  A magyar rendszámú gépkocsit a határon vámelőjegyzésbe kell venni, kilépéskor kiléptetni szükséges. A gépkocsit csak az a személy vezetheti Oroszországban, aki a vám által kiadott dokumentumban szerepel. Amennyiben más személynek átadja a vezetést, súlyos bírságot vethetnek ki, az autót is lefoglalhatják.
  A közúti közlekedés biztonságának javítása érdekében az utakon fotó- és videokamerákat helyeztek el, amelyek automatikusan rögzítik a szabálysértéseket, illetve a műszerek adatai alapján állapítják meg a bírságokat.
  2009. január 1-től az Oroszországi Föderáció is tagja a nemzetközi zöldkártya rendszernek, tehát a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás érvényes Oroszországban is. A zöld kártyát azonban továbbra is minden esetben ki kell váltani!

  Borravaló: Az éttermekben 5-15% között szokás adni. Csoportos utazásnál a helyi idegenvezető és a gépkocsivezető örömmel fogadja a borravalót, amennyiben elégedettek a szolgáltatásokkal. Mértéke egyéni megítélés szerint.

  Dohányzás: 2013. június 1-től tilos a dohányzás a munkahelyeken és környékükön, a középületekben, az iskolákban, az orvosi intézményekben, a liftekben, a játszótereken, a tömegközlekedési eszközökön, a strandokon és a metró-és vasútállomásokon, valamint a repülőtereken és 50 méteres körzetükben. 2014. június 1-től a törvényt kiterjesztették az éttermekre és kávézókra is. A törvény megsértését szigorú pénzbírsággal büntetik!

  Üzletek nyitva tartása, vásárlás: A hivatalok 9-18.00 óra között, az üzletek általában 9-20.00 óra között vannak nyitva, de a nagyvárosokban akár tovább is.
  Moszkvában és Szentpéterváron az árak lényegesen magasabbak a hazai árakhoz képest. Egy átlagos étkezés ára étteremben 50 EUR/fő, egyszerűbb, önkiszolgáló étteremben 20 EUR/fő.
  Jellegzetes helyi szuvenír a Matrjoska baba, a változatos, színvonalas kézműves termékek (pl. gzseli üveg és porcelán), a szamovár, népi ruhaneműk: férfiaknak a “koszovorotka” ing és az “usanka” téli sapka, nőknek a “szarafán” ruha, a gyapjú kendő vagy sál, a “kokosnik” fejdísz, de népszerűek a különböző hangszerek, a guzli, balalajka és a garmoska is. Örökzöld ajándék az orosz vodka és kaviár. Egyes régiókban és városokban ezen kívül egyéb különleges, egyedi emléktárgyak is kaphatók.
  Azokban az esetekben, ahol a szolgáltatás ára nincs előre és egyértelműen kiírva (pl. taxi, ajándékárusító pavilon, stb.) minden alkalommal előzetesen egyeztessünk a fizetendő összegről a későbbi viták elkerülése érdekében.
  Fel kell készülni arra, hogy bár Szentpétervár a külföldi turisták által leggyakrabban látogatott orosz város, bizonyos helyeken (boltok, taxi, éttermek, piac) nem beszélnek angolul. A legtöbb étteremben van angol nyelvű étlap, a múzeumokban a tájékoztató feliratok általában kétnyelvűek (orosz, angol).

  Gasztronómia: Az ország méretéből adódóan az orosz konyha egyfajta olvasztótégelye a különböző nemzeti konyháknak. Az oroszok szeretnek főzni, és a helyi étkezési szokásoknak megfelelően számtalan gazdag fogás kerül az asztalra a főétkezések alkalmával. Az étkezések bevezetője a zakuszki, egy vegyes ízelítő, amit az éppen rendelkezésre álló halakból, zöldség- és salátafélékből, húsokból, felvágottakból állítanak össze. Az orosz konyha levesei tartalmasak, gazdagon különféle húsokkal, zöldségekkel. Az orosz borscsleves az egyik nemzeti étel, káposztával, céklával, egyéb zöldségekkel, hússal főzik, tejfölözik. Sokféle változatban találhatók meg a tésztaételek, leveles, omlós vagy kelt tésztákból, amelyeket hússal, zöldségekkel, tojással, gombával, rizzsel töltik meg. A pirog nemcsak sós töltelékkel, de almás, túrós, barackos változatban is ismert. A húsok minden fajtája kedvelt, és nagy kultusza van a faszénparázson készített rostonsülteknek és nyársonsülteknek is. A húsokhoz burgonyát, káposztafélét és sok nyers salátát tálalnak. A főzelékek közül néptáplálék a káposzta, de kedvelt főzelékek a tök, a bab, a borsó, a lencse is. A káposztát nyersen, főzve és savanyítva is fogyasztják. Fűszerezésre, ízesítésre az ismert fűszereken kívül jellemzőek az aromás fűszernövények és a savanyított, erjesztett tejtermékek. Kenyérből a barnább rozskenyeret részesítik előnyben. Népszerűek a vajas és omlós tésztából gyümölcsökkel, vajkrémmel, tejszínhabbal készített sütemények. Fagylalt és parfé készítmények egész évben kaphatók. A legkedveltebb ital a vodka és a különféle borpárlatok, pálinkafélék. Közismert a magas teafogyasztás, de kedvelt a tejeskávé is. Minden étkezésnél szívesen fogyasztanak nyers paradicsomot, uborkát, paprikát, hagymát, retket.
 • Térkép

Inspirációk

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Görögország | Athén rejtett gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Athénról esik szó legtöbbször az Akropolisz és ókori múlt mesés hagyatéka a jut az eszünkbe. Athén azonban a legismertebb látnivalókon túl számos egyéb kincset is rejt.

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!