Élmények a világ körül

Keresés

New York titkos gyöngyszemei

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

New York titkos gyöngyszemei

New York egyike azon kevés városoknak a Földön, ahol egy életet le lehet élni úgy, hogy minden nap új dolgokat fedezhetünk fel. Még azok is ismerik a leghíresebb helyeit, mint az Empire State Building, a Central Park, Hamptons vagy a Szabadság-szobor, akik még sosem jártak New Yorkban.

Ezek az első helyek, melyeket az emberek általában felkeresnek az utazók, ha New Yorkba látogatnak, azonban rengeteg rejtett New York-i gyöngyszemet, furcsa múzeumokat, kevésbé híres, de fontos műemlékeket és tömegturizmustól mentes helyeket találunk, amelyek nem kapnak akkora figyelmet, de az általuk kínált élmények ugyanolyan izgalmasak.

Látogassa meg az Old City Hall Station-t

New York titkos gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i rejtett gyöngyszemek listáját az Old City Hall Station-al kezdjük. 1904-ben az első New York-i metró erről a kicsi, de kedves állomásról indult. Kecsesen ívelt peronja és elegáns tetőablakai vannak. Sajnos az ívelt peronját elbontották, mert túl bonyolult volt meghosszabbítani a növekvő utasszám miatt. Bár az állomás már nem működik, a Transit Múzeumban még mindig lehet jelentkezni túrákra. Érdemes előre tervezni, mert ezek a túrák ritkák!

Lessük meg a berlini fal egy darabkáját

New York titkos gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan nem tudják, de New Yorkban található a berlini fal egy kis darabja. A fal nyugati oldalát gyönyörű utcai falfestmények borítják, míg a keleti oldala üres. A fal darabját Berlin városa adományozta a manhattani Battery Parknak. Ha szeretnénk meglátogatni ezt a rejtett gyöngyszemet a kis Midtown téren, a Madison Avenue 520. szám alatt találjuk.

Fedezzük fel a Columbia Egyetem titkos alagútrendszerét

New York titkos gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A földterület, amelyen ma a Columbia Egyetem található, a Bloomingdale Elmegyógyintézetnek adott otthont. Amiről kevesebben tudnak, hogy közvetlenül az egyetem alatt egy rejtett alagútrendszer található, amely egyes becslések szerint a XVIII. századból származik, amikor az elmegyógyintézet épült. A bejutás nem könnyű, de ha ismerünk valakit, aki az egyetemen tanul vagy dolgozik, vagy elég sokáig bolyongunk, találunk "idegenvezetőket", akik szívesen körbevezetik a turistákat.

A „kis piros világítótorony” varázsa

New York titkos gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a szép világítótorony volt az egyik első kísérlet a Hudson folyónál bekövetkező közlekedési balesetek számának csökkentésére. 1889-ben építették, majd 1948-ban átépítették, ekkor kapta jelenlegi nevét a névadó gyermekregény után. A világítótorony 1979 óta New York város műemléke, de még mindig nem sokan tudnak róla. Ha egy békés helyet keresünk, ahol hosszú sétát tehetünk, és élvezhetjük a Hudson folyóra és az ikonikus George Washington hídra nyíló csodálatos kilátást, mindenképpen tűzzük bakancslistánkra a helyet. A világítótornyot belülről is meg lehet nézni a havonta megrendezett nyílt napok egyikén.

Irány a Houdini Múzeum

Annak ellenére, hogy annak idején igen híres volt, a nagy bűvész Houdininek szentelt múzeum közel sem kap annyi figyelmet, amennyit kellene. A múzeumban Houdini életútjához kapcsolódó tárgyak százai találhatók, köztük a híres 1907-es koporsó amiből megszökött, rengeteg ikonikus fénykép és illusztráció az eredményeiről, valamint néhány érdekesség, mint például annak a golyónak a röntgenfelvétele, amelyet állítólag puszta kézzel kapott el. Ha a furcsa múzeumok rajongói vagyunk, ez New York egyik olyan rejtett gyöngyszeme, amelyet semmiképpen sem szabad kihagyni.

A Central Park titkos barlangja

New York titkos gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A New York-i rejtett gyöngyszemek listája nem lehet teljes a legendás Ramble Cave nélkül. Bár a Central Park New York egyik leghíresebb látványossága, a park olyan hatalmas, hogy mégis rejt néhány olyan helyet, amely viszonylag ismeretlen és nem látogatott. Ezt a barlangot az 1900-as évek elején fedezték fel, és a város egyik legnépszerűbb helye volt. "Indián-barlang" néven is emlegették, mivel a barlangban a korai indián lakosok nyomai látszottak. A barlang közelében történt számos incidens történt és egy 1920-as években történt gyilkosság után azonban a barlangot lezárták. A barlangba vezető lépcsők azonban még mindig ott vannak, így a titokzatos lépcsők nyomába szegődhetünk.

Tekintse meg egy katonai bázist - Fort Wadsworth

New York titkos gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1990-es években, a bezárása előtt Fort Wadsworth volt az Egyesült Államok leghosszabb ideje folyamatosan lakott katonai bázisa volt. Ma az erőd maradványai a Gateway National Recreation Area részét képezik, a terület egyes részei még mindig katonai ellenőrzés alatt állnak, de a terület látogatható, és remek piknikezőhely, valamint a város egyik legjobb madármegfigyelő helye.

Fedezze fel Staten Island hajótemetőjét

New York titkos gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
A városon kívül, Staten Island délnyugati részén egy nagyon érdekes látványosságot találunk; egy hajótemetőt. Az Arthur Kill nevű árapály-szoros mintegy 100 hajó roncsait sodorta össze, amelyek szétszórva maradtak ezen a mentőtelepen. Ez a helyszín kissé eltér a megszokottól, de hátborzongatóan izgalmas, sőt, történelmi jelentőséggel is bír, mivel a hajók közül sok a XX. század elejének jól ismert flotta tagjai voltak.

Kapcsolódó inspirációk:


Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

New York híres film helyszínei | OTP Travel Utazási Iroda
New York ikonikus helyszínei a legnagyobb filmrendezőket is megihletik. Tartson velünk a legemlékezetesebb filmes helyszínekre!

New York: túl Manhattanen | OTP Travel Utazási Iroda
New York híres negyedei, mint Brooklyn, Bronx, Queens vagy Staten Island megérnek egy kitérőt. Tartson velünk és fedezze fel a Nagy Alma másik arcát.

New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
299 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
589 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő