Élmények a világ körül

Keresés

Málta - a kincses sziget

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Máltán | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Málta szerény területe ellenére tele van izgalmas látnivalókkal.

A 9+1 legnépszerűbb turisztikai látványosság Máltán

Málta szerény területe ellenére tele van izgalmas látnivalókkal.
 

A lélegzetelállító szépségű kisvárosok és gyönyörű strandok csak a habot jelentik a tortán. Málta évszázadokon keresztül a kalandorok célpontja volt, napjainkban a turisták kedvelt úti célja. A sziget(ek) népszerűsége nem véletlen, itt valóban mindenki megtalálja a számítását.

1. Mellieha Bay

Mellieha Bay, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
A Mellieħa Bay (más néven Għadira-öböl) Málta leghosszabb és legnépszerűbb homokos strandja. Éttermek és kávézók sora várja a strandolás szerelmeseit. 15 perces séta vezet fel a meredek dombon a gyorsan fejlődő Mellieħa városba, amely festői módon terül el a hegygerincen. A közeli látnivalók között szerepel a Popeye falu (itt forgatták 1980-ban, Robin Williams főszereplésével a Popeye című filmet) és a 17. századból származó Szent Agatha-torony.

2. Gozo - Citadella

Citadella, Gozo, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
Gozo szigetén, Victoria városában találjuk az ókori építészet egyik remekművét, a Citadellát. Hosszú évszázadokig a helyi lakosság itt talált védelmet a háborúk idején. Első erődítményét Kr.e. 1500 körül építették. Később a föníciaiak folytatták a munkát, míg a római időkben komplex Akropolisszá nőtte ki magát.

3. Hypogeum

Paola városában található a Ħal-Saflieni hypogeum, amely az egyetlen őskori földalatti templom a világon. A szentély sziklába faragott termekből, kamrákból és folyosókból áll. A föld alatti építmény legmélyebb szobája 10,6 méterrel van a felszín alatt. Csak korlátozott számú látogatót fogadnak, így gyakran 2-3 hetet is kell várni a belépőkre. De így is megéri, az élmény felejthetetlen!

4. Blue Lagoon Bay

Blue Lagoon Bay, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
A Málta és Gozo főszigetei között elhelyezkedő Comino apró földpöttyén terül el a Blue Lagoon Bay. A sziget olyan kicsi, hogy autók nem közlekednek rajta. Egyetlen szállodája van. A látogatók többsége motoros hajóval érkezik, hogy eltöltsön egy felejthetetlen napot a türkizkék vizű lagunában. A fehér homokos part csodálatos helyszínt kínál napozáshoz, úszáshoz, búvárkodáshoz vagy éppen csak az elénk táruló, szemet gyönyörködtető kilátás élvezetéhez.

5. Golden Bay

Golden Bay, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
A Golden Bay Málta északnyugati partjának egyik legkedveltebb homokos strandja. Számos hotel és panzió várja a turistákat. A strand nagyon jól felszerelt. Napozóágyak, sporteszközök a helyszínen bérelhetőek. A naplementét is érdemes itt egyszer elcsípni, varászlatos Instagram képeket készíthetünk!

6. Marsaxlokk

Marsaxlokk, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
A festői halászfalu mindössze 30 perces buszútra fekszik Vallettától. A busszal érdemes érkezni mert Marsaxlokkban szinte lehetetlen a parkolás. A falu első pillanatban magával ragadja az érkezőt, itt valóban belekóstolhatunk Málta eredeti hangulatába. A kikötőben sorakozó színes halászhajók (luzzu-k) látványa egészen különleges nyugalommal tölti el a part menti éttermek valamelyikében ebédjét elköltő látogatót.

7. Mdina

Mdina, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
Mdina ősi települését először a föníciaiak erődítettek meg Kr. e. 700 körül. Az építkezéseket aztán Málta arab és normann uralkodói is folytatták. Az 1500-as évek közepén elvesztette központi szerepét és szinte szellemvárossá változott. Ma összesen háromszáz állandó lakosa van az egykor fontos állami szerepeket betöltő arisztokraták lakta Mdina-nak.

8. Szent János-székesegyház

Szent János-székesegyház, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
A Málta fővárosának egyik ékköve a Szent János-székesegyház (máltai nyelven: Kon-Katidral ta’ San Ġwann), a barokk építészet kiemelkedő alkotása. Külseje kicsit megtévesztő, erőd benyomását kelti. Belépve azonban egészen mást tapasztalunk. Felbecsülhetetlen értékű műalkotások sora tárul a szemünk elé. A legismertebb darab közülük Caravaggio Keresztelő Szent János lefejezése című alkotása.

9. Hagar Qim és Mnajdra

Hagar Qim és Mnajdra, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
Málta déli partszakaszán magasodó Hagar Qim és Mnajdra prehisztorikus szentélyei, egy szikla tetején hirdetik az ősi kultúrák dicsőségét. A templomegyüttes Kr. e. 3600-3200 körül épült és az építmények előfutárai lehettek a későbbi, a hasonló föld alatti szentélyeknek, amelyeket a gozói Żebbuġ és Xemxija mellett tártak fel, és amelyeknek legismertebb darabja a Ħal Saflieni-i hipogeum. Mintegy tizenkét templom maradványai ismertek, de ennél több is lehetett. Jellemzően mészkőből épültek és eredetileg fedettek voltak. A tetőszerkezet anyagáról és formájáról még vitatkoznak a történészek - ezek nyomai ugyanis nem maradtak fent.
Mnajdra három szentélyből álló megalitikus komplexum. 700 méteres sétára fekszik a Ħaġar Qim templomától. Mnajdra templomai két szinten helyezkednek el egy félkör alakú udvar körül. A legrégebbi épület a Ġgantija-szakaszban (Kr. e. 3600-3200), a másik két templom a Tarxien-szakaszban (Kr. e. 3150-2500) épült. Kihagyhatatlan élmény, látni kell!

+1 Azúr Ablak

Azúr Ablak, Málta - OTP Travel Utazási Iroda
Az Azúr Ablak (Azure Window) a Máltához tartozó Gozo szigetének egyik legfontosabb látványossága volt, 2017. március 8-án hatalmas robajjal kísérve omlott össze. Számos filmben felbukkant, népszerűsége mindvégig töretlen volt. A turisták többsége a máltai utazás kötelező állomásának tekintette a látványosságot. Számos hajós cég kínált ide túrákat, szervezett kirándulásokat. Az egykor felejthetetlen élményt a jövőben próbálják újjáéleszteni: egyes hírek szerint acélból pótolnák, más információk szerint múzeumként születne újjá.

Kapcsolódó inspirációk:


Karacsonyi kaloriakorkep  - OTP Travel Utazási Iroda
Mi kerül a világban az ünnepi asztalra?

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Máltán | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csipkekészítés, a filigrán megmunkálásának mestersége és a tradicionális luzzu csónakok megmunkálása igazi művészet, melyet mindenképpen érdemes megcsodálni Máltán.

Málta építészeti különlegességei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A kis településeken andalogva pillantsunk fel a különleges erkélyeikre és vessünk egy pillantást a máltai ajtók szín kavalkádjára és kopogtatóikra, hiszen mindegyiknek külön története van.

Málta 7 csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a hét legjobb helyet, melyet mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra a következő nyaraláskor.

OTP Travel Utazási Iroda
Málta -a napsütötte törpeállam tengerpartját sziklák szabdalják, apró városait átitatja a történelem, esténként kitűnő fieszták helyszíne.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.