Élmények a világ körül

Keresés

Vissza a természetbe: irány Nepál!

Nepál: programok - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.

Vissza a természetbe: irány Nepál!

 
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.
Ha mindehhez hozzávesszük a gazdag kulturális örökséget, a vendégszerető helyieket és a misztikus hangulatot, Nepál valóban minden utazó igényeit kielégíti. 

Hegymászás Nepálban

Mivel a világ legmagasabb hegycsúcsainak legtöbbje Nepálban található, a hegyi túrázás istt kihagyhatatlan programelem. A hegycsúcsok különböző nehézségűek, így mindenki találhat olyan célpontot, ami megfelel az edzettségi szintjének. Kezdőknek ajánlható a Mera-csúcs és az Island-csúcs. Ha hosszabb túrára vágyunk érdemes az Annapurna Circuitot választani, a profi hegymászók számára pedig a hatalmas Everest jelentheti a végső határt.

Bungee Jumping Nepálban

A bungee jumping az egyik legnépszerűbb sport az adrenalin vadászok köreiben. Persze mindenhonnan le lehet ugrani: hidakról, darukról vagy akár felhőkarcolókról is, ám Nepálban mindehhez csodálatos alpesi, pontosabban himalájai díszletek is járnak. A fővárostól, Katmandutól nagyjából 75 kilométerre keletre található The Last Resort, amely a Koshi folyó felett átívelő hídról kínál bungee jumping kalandokat. Több mint 160 méteres magasságával ez Nepál legmagasabb bungee jumping hídja - adrenalin függőknek kihagyhatatlan!

Madárles Nepálban

Nepálban nyáron más szubtrópusi országoknál is hosszabbak a nappalok, így a madarak akár napi 14 órát is tölthetnek táplálékkereséssel, ami eredeti hazájukban nem adatik meg nekik. A szárnyasok azért jönenk Nepálba, akár az Everest fölött is átrepülve, hogy melegebb éghajlat mellett ezt a terített asztalt is kiélvezzék. Hazájukban ugyanis, ami főleg Szibéria jeges vidékeit jelenti, erre nem igen van módjuk. Nepálban ezért több, nemzetközileg is jegyzett madármegfigyelő hely található. Ezek közül a Taudaha és a Chovar a Katmandu-völgyben, a Jagdishpur víztározó Kapilvastuban, a Ghodaghodi tó Kailaliban, a Koshi Tappu vadrezervátum, a Karnali, a Narayani és a Koshi folyók vidékei a legnépszerűbbek.

Parti Thamelben

Kathmanduban nincs még egy olyan hely, ahol olyan pörgő lenne az éjszakai élet és menő a hangulat, mint a Thamelben. Az éttermek helyi és nemzetközi ételeket, tökéletes koktélokat, helyi kézműves söröket, valamint közösségi és kulturális rendezvények sorát kínálják. A Thamel éjjel-nappal vibráló energiával rendelkezik, és soha nem alszik. A világ minden nemzetének fiaival és lányaival van tele, hiszen a negyed az érkező és induló hegymászócsoportok kedvence is.

Trekking Nepálban

Kevés alkalmasabb hely van a világon, ahol igazán közel kerülhetünk a természethez, mint Nepál. És még csak szuper fittnek sem kell lennünk ahhoz, hogy ebbe az élménybe belekóstoljunk. A Balthali Village Trek például kifejezetten alkalmas lehet a kezdő túrázók számára is. Három-, öt- és hétnapos verziókban kínálják a helyi irodák. Az útvonalon hihetetlen kilátás nyílik a Himalája fenséges hegyvonulatára, és a kiindulópontja is mindössze egy órányi autóútra van Katmandu központjától. Másik nagyszerű útvonal a Royal Trek. Négy nap alatt alatt járhatjuk be, és az Annapurna lábánál, a Pokhara-völgytől északra kanyarog. A Royal Trek egyébként csak azután kapta a nevét, hogy Károly herceg kilencven társával 1981-ben végigjárta az útvonalat. De beszélik, hogy a túra a nepáli királyi család kedvence is. Az út során autentikus  teaházakban szállnak meg a részvevők, amelyek hamisítatlan nepáli hangulatot árasztanak; a szalonban kellemes teaillat és jaktrágyával rakott kályha melege várja kisebb beszélgetésekre a vendégeket, akárcsak egy fimben járnánk.

Kapcsolódó inspirációk:


Nepál: ír kocsma - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál legmagasabban fekvő ír pubja az Everest csúcsára igyekvő túrázók utolsó megállója. Ennél magasabban már megszűnik az emberi civilizáció.

Fedezze fel Nepál kincseit a fotelből! - OTP Travel Utazási Iroda
Az innovatív nepáli múzeum összekapcsolja a nepáliakat kulturális örökségükkel, a világnak pedig segít abban, a művészet, a kultúra és a történelem révén megismerjék az országot.

Nepál csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Nepál különleges csodáit! A hegyvidéki ország jóval többet nyújt a Himalája szemet gyönyörködtető csúcsainál.

Nepál tények - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál a lélegzetelállító szépségű, sokszínű ország, maga a világ teteje. Ismerje meg velünk néhány érdekes tényen keresztül.

Nepál ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál gasztronómiai különlegességeit jártuk körbe. Kóstoljon bele a hegyvidéki ország csemegéibe!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A hinduizmus legfontosabb ünnepét szerte a világon ünneplik, a fény győzelmét szimbolizálja a sötétség felett.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

Kapcsolódó ajánlatok:


INDIA – NEPÁL

India, Nepál
1 265 000 Ft-tól/fő

NEPÁL – BHUTÁN

Nepál, Buthán
2 599 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India
659 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő