Élmények a világ körül

Keresés

Vissza a természetbe: irány Nepál!

Nepál: programok - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.

Vissza a természetbe: irány Nepál!

 
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.
Ha mindehhez hozzávesszük a gazdag kulturális örökséget, a vendégszerető helyieket és a misztikus hangulatot, Nepál valóban minden utazó igényeit kielégíti. 

Hegymászás Nepálban

Mivel a világ legmagasabb hegycsúcsainak legtöbbje Nepálban található, a hegyi túrázás itt kihagyhatatlan programelem. A hegycsúcsok különböző nehézségűek, így mindenki találhat olyan célpontot, ami megfelel az edzettségi szintjének. Kezdőknek ajánlható a Mera-csúcs és az Island-csúcs. Ha hosszabb túrára vágyunk érdemes az Annapurna Circuitot választani, a profi hegymászók számára pedig a hatalmas Everest jelentheti a végső határt.

Bungee Jumping Nepálban

A bungee jumping az egyik legnépszerűbb sport az adrenalin vadászok köreiben. Persze mindenhonnan le lehet ugrani: hidakról, darukról vagy akár felhőkarcolókról is, ám Nepálban mindehhez csodálatos alpesi, pontosabban himalájai díszletek is járnak. A fővárostól, Katmandutól nagyjából 75 kilométerre keletre található The Last Resort, amely a Koshi folyó felett átívelő hídról kínál bungee jumping kalandokat. Több mint 160 méteres magasságával ez Nepál legmagasabb bungee jumping hídja - adrenalin függőknek kihagyhatatlan!

Madárles Nepálban

Nepálban nyáron más szubtrópusi országoknál is hosszabbak a nappalok, így a madarak akár napi 14 órát is tölthetnek táplálékkereséssel, ami eredeti hazájukban nem adatik meg nekik. A szárnyasok azért jönenk Nepálba, akár az Everest fölött is átrepülve, hogy melegebb éghajlat mellett ezt a terített asztalt is kiélvezzék. Hazájukban ugyanis, ami főleg Szibéria jeges vidékeit jelenti, erre nem igen van módjuk. Nepálban ezért több, nemzetközileg is jegyzett madármegfigyelő hely található. Ezek közül a Taudaha és a Chovar a Katmandu-völgyben, a Jagdishpur víztározó Kapilvastuban, a Ghodaghodi tó Kailaliban, a Koshi Tappu vadrezervátum, a Karnali, a Narayani és a Koshi folyók vidékei a legnépszerűbbek.

Parti Thamelben

Kathmanduban nincs még egy olyan hely, ahol olyan pörgő lenne az éjszakai élet és menő a hangulat, mint a Thamelben. Az éttermek helyi és nemzetközi ételeket, tökéletes koktélokat, helyi kézműves söröket, valamint közösségi és kulturális rendezvények sorát kínálják. A Thamel éjjel-nappal vibráló energiával rendelkezik, és soha nem alszik. A világ minden nemzetének fiaival és lányaival van tele, hiszen a negyed az érkező és induló hegymászócsoportok kedvence is.

Trekking Nepálban

Kevés alkalmasabb hely van a világon, ahol igazán közel kerülhetünk a természethez, mint Nepál. És még csak szuper fittnek sem kell lennünk ahhoz, hogy ebbe az élménybe belekóstoljunk. A Balthali Village Trek például kifejezetten alkalmas lehet a kezdő túrázók számára is. Három-, öt- és hétnapos verziókban kínálják a helyi irodák. Az útvonalon hihetetlen kilátás nyílik a Himalája fenséges hegyvonulatára, és a kiindulópontja is mindössze egy órányi autóútra van Katmandu központjától. Másik nagyszerű útvonal a Royal Trek. Négy nap alatt alatt járhatjuk be, és az Annapurna lábánál, a Pokhara-völgytől északra kanyarog. A Royal Trek egyébként csak azután kapta a nevét, hogy Károly herceg kilencven társával 1981-ben végigjárta az útvonalat. De beszélik, hogy a túra a nepáli királyi család kedvence is. Az út során autentikus  teaházakban szállnak meg a részvevők, amelyek hamisítatlan nepáli hangulatot árasztanak; a szalonban kellemes teaillat és jaktrágyával rakott kályha melege várja kisebb beszélgetésekre a vendégeket, akárcsak egy fimben járnánk.

Kapcsolódó inspirációk:


Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Nepál: ír kocsma - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál legmagasabban fekvő ír pubja az Everest csúcsára igyekvő túrázók utolsó megállója. Ennél magasabban már megszűnik az emberi civilizáció.

Fedezze fel Nepál kincseit a fotelből! - OTP Travel Utazási Iroda
Az innovatív nepáli múzeum összekapcsolja a nepáliakat kulturális örökségükkel, a világnak pedig segít abban, a művészet, a kultúra és a történelem révén megismerjék az országot.

Nepál csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Nepál különleges csodáit! A hegyvidéki ország jóval többet nyújt a Himalája szemet gyönyörködtető csúcsainál.

Nepál tények - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál a lélegzetelállító szépségű, sokszínű ország, maga a világ teteje. Ismerje meg velünk néhány érdekes tényen keresztül.

Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Fülöp-szigeteki gasztrokaland - OTP Travel Utazási Iroda
Kulináris utazásra invitáljuk Ázsiába. Kóstoljon bele velünk a Fülöp-szigetek különleges csemegéibe! Ínycsiklandó falatok várják.

Varázslatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Sokak számára még felfedezetlen terep Vietnam csodálatos országa.

Bhutáni kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután a békeszerető nemzetek egyike. Lakói vendégszeretők, de meglehetősen tisztelik a hagyományaikat, de van néhány íratlan szabály, amit ildomos betartani.

Bhután, a kőfürdők országa - OTP Travel Utazási Iroda
A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik.

Bhután, a négy évszakos úti cél - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután egész évre tartogat meglepetéseket. A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat.

Kapcsolódó ajánlatok:


INDIA – NEPÁL

India, Nepál
1 265 000 Ft-tól/fő

NEPÁL – BHUTÁN

Nepál, Bhután
2 599 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő