Élmények a világ körül

Keresés

Franciaország arcai

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
Franciaország változatos vidékei között mindenki megtalálja a számára legvonzóbb célpontot.

Franciaország arcai

 
Franciaország változatos vidékei között mindenki megtalálja a számára legvonzóbb célpontot.

Provence

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
Vidékies báj, vendégszerető emberek és meseszép természeti környezet jellemzi a gyönyörű dél-francia vidéket. A mediterrán idõjárásnak hála, híres a vidék növényeiről, fűszereirõl, nem csoda, ha a francia parfümgyártásnak is egyik központja. A táj elmaradhatatlan kellékei az utak mentén tarkálló jázmin- és levendulamezők, Camargue mocsaras vidéke, a híres római aquaduct, a Pont du Gard, hangulatos középkori városkák, pici teraszos éttermek. Természetvédelmi területek, ritka állatfajok, flamingók, vízi bivalyok gyűjtõőhelye, középkori műemlékek, hangulatos, ódon városmagok, apró hegyi falvak sokasága található itt.

Côte d’Azur

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
Nem véletlen az „Azúrpart” elnevezés, hiszen a kéklő tenger partján mesés strandok, festői kis öblök sorakoznak. Az elegáns tengerparti üdülőhelyeken, pálmafákkal szegélyezett promenádokon pazar szállodákat, különleges éttermeket találunk. A stílusos lakóházak erkélyei virágoktól roskadoznak, a strandok mentén bárok, kaszinók és jachtkikötők sorakoznak, az utcákon pedig nem ritka, ha híres emberekbe botlunk. Kristálytiszta vízű, homokos és kavicsos strandok, romantikus kis tengeröblök húzódnak a part mentén, Marseilles nyüzsgő városa, Monte Carlo, Nizza vagy Cannes nagyvilági promenádja csábító látnivalók, de a kis tengerparti városkák is páratlan élményt nyújtanak. Az elegáns kaszinók és fényűző jachtkikötők idevonzzák a hírességeket, könnyen bejárhatók a legjelentősebb települések: Antibes, Nizza, Cannes és Saint-Tropez.

Korzika

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
Korzika, melyet a végletek szigetének is neveznek a Földközi-tenger negyedik legnagyobb szigete. A kultúrát, kikapcsolódást és kirándulásokat kedvelõ turisták is megtalálhatják a számukra legkedvezőbb programokat. A hosszú, homokos tengerpartok, festői öblök és a kristálytiszta víz igazi paradicsomi környezetet teremt. A déli, valamint a keleti partszakaszon találhatóak a homokos strandok, míg a sziget nyugati részére a kisebb öblök és a sziklás partszakaszok jellemzőek.

ÜDÜLŐHELYEK

Nizza

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
A Côte d'Azur fővárosa, az elegáns és stílusos Nizza híres napsütéses időjárásáról és klímájáról. Időszámításunk előtt 350-ben alapították görög telepesek. A város rengeteg jeles művésznek ad és adott otthont, Marc Chagall vagy Henri Matisse munkásságának kiemelkedő évei is Nizzához köthetők. Az Óváros, a virágpiac (Cours Saleya), az Anges-öböl mentén húzódó Promenade des Anglais sétánya, a pazar múzeumok, és a számos jeles rendezvény – köztük a Carnaval de Nice és a Nice Jazz Fesztivál - felejthetetlen időtöltést ígérnek.

Cannes

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
Cannes a Côte d'Azur „sztár" városa, legnevesebb eseménye az immár kétszáz éve megrendezésre kerülő Nemzetközi Filmfesztivál. A "Le Suquet" dombja Cannes bölcsője, itt van az óváros és az alatta elterülő Vieux Port kikötője. A Rue Meynadier sétálóutcáján a francia ínyencségeket kínáló üzletek legjava található, a Croisette sétányán a Carlton, a Martinez, a Majestic luxuspalotái sorakoznak. Különleges természeti látnivalók az öböllel szemben lévő Lérins-szigetek. A múzeumok mellett a kaszinók, golfpályák, strandok és elegáns üzletek garantálják a stílusos nyaralás élményét.

Villeneuve-Loubet

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
10 km-re Nizzától és 20 km-re Cannes-tól található a 4 km hosszú strandszakasszal rendelkező, kanyargós utcáival, virágoktól pompázó, pasztellszínű házaival bájos középkori kisváros. Érdemes ellátogatni a XIII. századi kastélyba, a 33 méter magas kilátótoronyba, a St. Marc templomba vagy a Naturel des Loup parkba. Itt született 1846-ban George Auguste Escoiffer világhírű francia szakács, többek között a Pêche Melba megalkotója. Szülőházában található a Konyhaművészetek Múzeuma.

Saint-Tropez

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
A legendás Saint-Tropez városát a „Riviéra csillogó ékkövének” is nevezik. Az egykor aprócska halászfalu a világ egyik legszebb strandjával büszkélkedik. Az 1960-as években tett szert világhírre, miután Brigitte Bardot itt vásárolt magának villát, és Louis de Funes is itt forgatta csendőr-filmjeit. A város felett emelkedő Citadella a XVII. században épült és városvédelmi célokat szolgált, a De la Motte kastély pedig komolyzenei koncerteknek ad otthont.

Sainte-Maxime

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
A Sainte Tropez-i öböl túloldalán, Cannes irányában fekszik a festői Saint-Maxime, amely jacht-kikötőjével, bájos utcácskáival, parti sétányával vonzó úti cél. Jean de Brunhoff francia meseíró, Babar kitalálója is itt élt, az egyik plázs – La Plage des Eléphants – róla kapta a nevét. Ragyogó, kék tenger és sekély, homokos tengerpart várja itt a nap szerelmeseit.

Kapcsolódó inspirációk:


Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Provence-­i ízorgia - OTP Travel Utazási Iroda
Három izgalmas, hamisítatlan provence­-i receptet mutatunk be.

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Kapcsolódó ajánlatok:


NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
349 000 Ft-tól/fő

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Franciaország
355 000 Ft-tól/fő

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Franciaország
689 000 Ft-tól/fő