Élmények a világ körül

Keresés

Görög örömök a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
Legkedveltebb úti célunk mely részét fedezzük fel idén?

Görög örömök a köbön

Görögország egyszerűen megunhatatlan! A kék-fehér ország az egyik legkedveltebb úti célunk, csak tudjunk választani mely részét fedezzük fel idén! Érkezik a segítség:

Asszosz, Kefalónia

A Jón-szigetek legnagyobbika Kefalónia, a maga megmagyarázhatatlan, különleges varázsával. Görögország egyik legszebb szigete, kitűnő természeti adottságokkal, változatos tájjal. A szigeten forgatták Nicolas Cage főszereplésével a Corelli kapitány mandolinja című filmet, ami által ismertebbé vált az addig rejtőzködő Kefalónia. Kristálytiszta, türkizkék vizével, ápolt strandjaival, barlangtavaival, cseppkőbarlangjával, zöldellő hegyeivel azok kedvence, akik inkább a nyugodt helyeket részesítik előnyben. A sziget egyik legkedveltebb kisvárosa Asszosz. A csodaszép Myrtos öböltől nem messze található egykor kis halászfalu ma nagy népszerűségnek örvend az ide látogatók körében. Velencei stílusú házai, hangulatos utcácskái, ahol a házakra felfutó virágoktól még színesebb kép tárul elénk ellenállhatatlanul vonzóvá teszik Asszoszt.

Görög örömök-Asszosz-Kefalonia-OTP Travel

Porto Katsiki, Lefkada

A sziget a nevét jellegzetes, felszínének nagy részét borító fehér mészkő szikláiról kapta ("lefkosz" = fehér). A viszonylag magas páratartalom és a tenger közelsége gondoskodik róla, hogy Lefkada ne legyen kopár, és szerencsére a sziget bővelkedik is erdőkben, fenyvesekben. Dús zöld növényzet borítja a dombokat, hegyeket, még a legmelegebb nyári hónapokban is. A sziget nyugati oldala sokak kedvence: meredek, főként mészkőből álló sziklafalak miatt fantasztikus élményt és látnivalót nyújtó, fehér és türkiz színekben pompázó öblök és partok váltják egymást. A jellegzetes világoskék színt a tengerbe mosódó mészkő adja, mely miatt a sziget egyedülálló Európa-szerte. Minél erősebb a hullámzás, annál intenzívebb a tenger színe. Ennek köszönhetően Lefkada leghíresebb strandja, a Porto Katsiki évről-évre az utazási magazinok egyik kedvenc fotótémája, bérelt helye van a képzeletbeli turisztikai dobogón.

Görög örömök-Porto-Katsiki Lefkada -OTP Travel

Chora szélmalmai, Míkonosz

Míkonosz szélmalmai a görög sziget legismertebb jelképei. Kato Mili, vagyis az alsó szélmalom, nem más, mint egy szélmalom sor, mely a tengerrel néz farkasszemet Chora városban. Jelenleg 16 szélmalmom található a szigeten, ebből 7 található Choran. A táj meghatározó részei ezek a fával és szalmával fedett szélmalmok, amelyeket először a XVI. században a velenceiek építettek. Ma a fennmaradt szélmalmok ikonikus emlékek, a sziget egyik legnépszerűbb látnivalói. Érdemes ellátogatni a szélmalmokhoz, és megtekinteni, hogy a velenceiek hogyan hasznosították a szél hatalmát, továbbá gyönyörű kilátás nyílik innét a városra és a tengerre.

Görög örömök-Mikonosz szélmalmai-OTP Travel

Lindoszi Fellegvár, Rodosz

Ha a nyaralás alatt egy kirándulást tennénk a sziget délebbi vidékei felé, akkor az egyik legjobb lehetőséget Lindosz kínálja. A lindoszi fellegvár Rodosz városától 50 kilométerre helyezkedik el. Nem csak a minósziak által alapított ősi várost és a magas fellegvárat járhatjuk be, hanem a hófehér házak és a mélykék tenger csodálatos látványában is gyönyörködhetünk, valamint egy nagyon szép természeti környezetben lévő strandot is találunk itt. A lindoszi akropoliszba a főtérről ütött-kopott lépcsőkön lehet feljutni, ami nem is sok és nem is meredek, ezért bátran lehet gyalog nekiindulni. A lépcsők tetején a főkapun át egy boltozatos terembe érkezünk, amely fölött egykor a kormányzói palota emelkedett. A kis termen továbbhaladva bal kéz felől a legalacsonyabb teraszhoz érkezünk. Itt találjuk a Suttogó templom maradványait is. A következő szinten áll az Athéna Lindia-templom dór oszlopcsarnoka. Ez a templom a görög és mediterrán világ egyik legjelentősebb vallási központja volt.

Görög örömök Rhodosz OTP Travel

Tiszta tengeri levegő, Hydra

A sziget az Athénból induló egynapos kirándulások egyik legnépszerűbb célpontja. Szépségét Pablo Picasso és Marc Chagall is megörökítette. A szigeten volt egy ideig villája a híres kanadai zenésznek, Leonard Cohennek is. Hydran a szemétszállító járművek kivételével tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást szamarakon és vízitaxin végzik. A szigetet közlekedési dugók, parkolási díjak vagy szabad parkolóhelyek utáni keresgélés nélkül, gyalog vagy kerékpárral lehet felfedezni. Jutalmunk a friss, kipufogógáztól mentes tengeri levegő.

Görög örömök Hydra OTP Travel

Mamma Mia!,Skopelos

Skopelos az Égei-tenger nyugati felében bújik meg. A 2007 szeptemberében itt forgatott Mamma Mia! című film hozta meg számára az ismertséget, azóta jelentősen megnőtt az idelátogató turisták száma. Így nem csoda hát, hogy a szigeten lépten-nyomon a Mamma Mia! forgatási helyszíneit jelölő táblákba lehet botlani, továbbá több helyi utazási iroda is szervez olyan túrákat, hajóutakat, amelyek a film helyszíneire kalauzolják el az érdeklődőket. A program során megtekinthetjük a Mamma Mia templom-ként elhíresült kápolnát, ellátogathatunk Kastani gyönyörű partjára, Agnondas halászkikötőjébe, Amarandos 3 híres fájához és Glisteribe, ahol a ház boltíves bejáratának kövezete található! Mindamellett, hogy a lehető legtöbb információt nyújtják a filmmel kapcsolatban, az elmaradhatatlan ABBA slágerek kíséretében tekinthetjük meg Skopelos-sziget ezernyi arcát.

Görög örömök Skopelos OTP Travel

Szarakiniko, Milosz

Miloszt néhány éve hivatalosan is szent szigetté nyilvánították. A lenyűgöző szépségű hely korai keresztény katakombái miatt kapta meg az elismerést. Milosz vulkánikus eredetű sziget, ennek köszönhető, hogy hihetetlen formájú, színű köveket és sziklaképződményeket, valamint számos barlangot is találunk itt. Adamas városból vízitaxival meglátogathatjuk a hátborzongató érzést keltő Szarakíniko fehér tajtékkőből formált szikláinak holdbéli táját. A hatalmas lapos szikla igazi különlegesség, az úszni és napozni vágyók kedvelt helye.

Görög örömök Milosz OTP Travel

Pirgi, Híosz

Híosz az Égei-tenger északkeleti részén, a török partokhoz közel fekszik. A hely elsősorban az ott tenyésztett pisztáciafa gyantájáról híres, amelyből szeszesitalt, úgynevezett masztikát gyártanak. A sziget 24 faluja közül az egyik legnagyobb és leghangulatosabb Pirgi, amely a középkorban épült, különleges stílusú, szembetűnő (geometrikus formákat ábrázoló, mintás) épületeivel minden turistát levesz a lábáról. Ezt a hagyományos díszítési stílust ma is követik, a falu legújabb épületeit is a tradicionális módon dekorálják. Pirgi másik jellegzetessége a paradicsom, amit száradni szinte minden ház erkélyéről fürtökben lógatnak le. A helyiek szerint Pirgi Kolumbusz Kristóf otthona volt, a falu egyik házán az Európai Unió által hitelesített tábla jelzi, hogy valaha ott élt a híres felfedező.

Görög örömök Hiosz OTP Travel

Szamariá szurdok, Kréta

A Szamariai szurdok Kréta leglátványosabb szurdokvölgye, népszerű túraútvonal. A Szamariá Európa leghosszabb szurdokvölgye, a 18 km távot 5-8 óra alatt tehetjük meg. A szurdokba egy Xiloszkalo-nál kezdődő fenyőkkel és ciprusokkal szegélyezett meredeken juthatunk el. Csak májustól októberig látogatható, télen ugyanis a hegyekből leolvadó hó, valamint a sok csapadék hatalmas folyóvá duzzasztja az egyébként szelíd, kristálytiszta és jéghideg vizű hegyi patakot.

Görög örömök Kréta OTP Travel

Oia építészete, Szantorini

Az Égei-tenger gyöngyszeme, sokak szerint a világ legromantikusabb szigete Szantorini. Ha fotót látunk valahol Szantoriniról, azon nagy valószínűséggel a kalderára épített kék-fehér házak láthatóak. Oia vulkáni sziklák tetején fekszik, a sziget északi csücskében. A már-már műviesen tökéletes település hagyományos házai, kupolás templomai és gyönyörű panorámája miatt a turisták kedvence. Úgy tartják, sehol sem szebb a naplemente, mint Oia faluból nézve. Épületei között találhatók barlangházak, melyekben a tengerészek laktak és ún. kapitány-házak, melyek a hajótulajdonosoké voltak. Oia falu az UNESCO Világörökségek közé is bekerült hagyományos építészeti emlékei miatt.

Görög örömök Szantorini OTP Travel

Kapcsolódó ajánlatok:


GÖRÖGORSZÁGI TENGERPARTI SZÁLLÁSOK

Görögország
250 000 Ft-tól/fő

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Görögország
359 000 Ft-tól/fő

KRÉTA - FLY & DRIVE

Görögország
449 000 Ft-tól/fő

XENONES FILOTERA**** - SANTORINI

Görögország
909 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

GÖRÖGORSZÁGI TENGERPARTI SZÁLLÁSOK

Görögország
250 000 Ft-tól/fő

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Görögország
359 000 Ft-tól/fő

KRÉTA - FLY & DRIVE

Görögország
449 000 Ft-tól/fő

XENONES FILOTERA**** - SANTORINI

Görögország
909 000 Ft-tól/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00