Élmények a világ körül

Keresés

Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Egy kontinensnyi ország elképesztő élményekkel!

Hihetetlen India

India  csodálatos országában járni több mint egy életre szóló kaland. Személyesen megismerni a világ egyik legősibb és legváltozatosabb, folytonos, ma is élő tradíciókkal bíró kultúráját semmivel sem összehasonlítható öröm, tapasztalat és spirituális feltöltődés.
India a színek és ízek kavalkádja.
Egy kontinensnyi ország elképesztő élményekkel! Az ország szlogenje: Incredible India (Hihetetlen India) is azt sugallja, hogy a csodálatos ország minden porcikájában meghökkenti és elvarázsolja látogatóit.

Íme 10 érdekesség a rendkívüli Indiáról!
  • Az India név az Indus folyó nevéből származik, mely a perzsa Hindu névből, az pedig a szanszkrit Sindhu névből ered. Az Indus folyó India és Pakisztán leghosszabb folyója.
  • India Kína után a világ második legnépesebb országa (2018-ban mért lakossága 1,354,051,854 fő volt). Ez azt jelenti, hogy a világ össznépességét nézve „majdnem” minden hatodik ember indiai a Földön.
  • India az UNESCO Világörökségek számában is élen jár: összesen 36 világörökségi helyszín található területén, ezzel hatodik a világ országai között az UNESCO Világörökségek rangsorában.
  • Indiában összesen 22 hivatalos nyelv van, de az összes beszélt nyelvek száma az 1600-at is meghaladja. Csak a hindinek 13 dialektusa van. Az angolt a lakosságnak mindössze a 10%-a beszéli, mégis, India a világ második legnagyobb angolul beszélő országa.
  • A sakk, a világ egyik legrégibb játéka indiai eredetű, őse a chaturanga a VI. századból származik és a legenda szerint egy brahmin találta ki egy unatkozó rádzsa szórakoztatására.
  • India (nem hivatalos) nemzeti itala a tea, a teafogyasztás itt a mindennapok elválaszthatatlan része társadalmi rangtól és földrajzi helytől függetlenül. A teaárusító bódék – Chai Wallah – a városok, falvak fontos helyszínei és társasági központjai.
  • Az indiai nők öltözéke hagyományosan egy i.e. 100-ból származó viselet, a szári. A kb. 5–8 m hosszú, 1 m széles színes textilt kapcsok vagy gombok alkalmazása nélkül rögzítenek a testre. A szári felvételének módja árulja el, hogy viselője az ország melyik területén él, színe pedig az alkalmat, amihez viselik.
  • A lakosság jelentős része, mintegy 42%-a az ahimsza (erőszakmentesség) elvét követi, ezért többnyire vegetáriánus. A KFC történetében először 2014-ben indiai éttermeiben vegetáriánus menüvel jelent meg.
  • A világ egyik legnagyobb filmgyártó központja Bollywood. A név a székhely, Mumbai régi nevének – Bombay – kezdőbetűjéből és Hollywood összevonásából jött létre. Az elmúlt évben közel 2 000 játékfilm készült itt.
  • India nemzeti vadállata a bengáli tigris; a legnagyobb vadon élő populáció a Bandipur Nemzeti Parkban, Karnatakában él. Fehér tigris a bengáli tigris egy fajtája és természetes környezetben csak az indiai tigrisek között található meg.


 

Kapcsolódó ajánlatok:


MAURITIUS, AZ INDIAI-ÓCEÁN CSILLAGA

Mauritius
869 000 Ft-tól/fő

SEYCHELLES - AZ INDIAI-ÓCEÁN ÁLOMSZIGETEI

Seychelle-szigetek
1 290 000 Ft-tól/fő

SRÍ LANKA LEGJOBBJAI – HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL A MALDÍV-SZIGETEKEN

Srí Lanka
499 000 Ft-tól/fő

MESÉS NEPÁL - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Nepál
525 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
599 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
668 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
699 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
699 000 Ft-tól/fő

SANGHAJ ÜDÜLÉSSEL HAINAN SZIGETÉN EGYÉNILEG

Kína
749 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
799 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00