Élmények a világ körül

Keresés

Krabi, a földi paradicsom

Krabi, a földi paradicsom  | OTP Travel Utazási Iroda
Krabi természeti értékeinek nagyszerű választékát kínálja látogatóinak, és az egész család számára szabadidős tevékenységek széles skáláját sorakoztatja fel.

Krabi, a földi paradicsom

Krabi a tökéletes célpont azok számára, akik idilli nyaralóhelyet keresnek Thaiföld déli részén. A Phang Nga és Trang között fekvő tartomány lenyűgöző tájakkal rendelkezik mind a szárazföldön, mind a tengeren. 150 kilométer hosszú partszakasz található itt, több mint 150 szigettel - amelyek közül sok fantasztikus fehérhomokos strandokkal és türkizkék vízzel büszkélkedhet. A dzsungelekkel borított belső területtel, a magasra törő mészkősziklákkal, barlangokkal, vízesésekkel és egzotikus vadon élő állatokkal Krabi természeti értékeinek nagyszerű választékát kínálja látogatóinak, és az egész család számára szabadidős tevékenységek széles skáláját sorakoztatja fel. Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.
A legjelentősebb célpontoktól - Ao Nang, Railay, Phi Phi szigetek és Koh Lanta - a kevésbé ismert területekig - Ao Luk, Ao Nam Mao vagy Ao Thalane, hogy csak néhányat említsünk - Krabi tartomány kevésbé fejlett és zsúfolt, mint Phuket, lazább, mint Koh Samui. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb látnivalókat a környéken.

Railay strandok és barlangok

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Railay Thaiföld egyik legnépszerűbb tengerparti területe. Az Ao Nangtól délre fekvő és csak hajóval megközelíthető Railay egy időtlen, nyugodt világot kínál. Egyetlen kis félszigeten négy gyönyörű fehér homokos strandot, magasra törő mészkősziklákat, kilátópontokat, barlangokat és egy, a sziklák belsejében rejtőző lagúnát találunk. Nem csoda, hogy ez Krabi egyik leglátogatottabb helye. 

Koh Poda

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Koh Poda az egyik legnépszerűbb sziget Krabi szigetvilágában. Az Ao Nang strandtól mindössze hat kilométerre található, és nagyjából 25 perc alatt megközelíthető a klasszikus thai hajóval. A pálma- és fenyőfákkal borított, és szinte teljes egészében puha, fehér homokos tengerparttal körülvett sziget minden porcikája lenyűgöző trópusi üdülőhely. A strandtól körülbelül 20 méterre egy korallzátony található, ahol számos tengeri élőlény vár felfedezésre. 

Emerald Pool – Smaragd-tó

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Krabi közismerten kiemelkedő természeti szépségű terület. Az egyik hely, amelyet mindenképpen fel kell vennie a kötelező látnivalók listájára, a Thung Teao Forest Nemzeti Park. A biológiai sokféleségben gazdag erdőhöz egy tanösvény is tartozik. Különösen híres a Smaragd- és a Kék-tóról; két tó, amelyek a nap visszatükröződésétől élénk színűek. 

Koh Hong

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Zárjuk el magunkat a külvilág zajától Koh Hongon, Krabi partjainál. Ez a csodálatos, apró szigetekből álló csoport lélegzetelállító tájat, puha, fehér homokos strandokat, korallzátonyokat és egy gyönyörű lagúnát kínál. Itt maximálisan kiélvezhetjük az úszást, a kajakozást, a búvárkodást, a búvárkodást, a halászatot, a napozást, a túrázást és a piknikezést. 

Wat Tham Sua

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
A Krabi város közelében található Wat Tham Sua vagy "Tigrisbarlang" a környék egyik leghíresebb barlangja. A hely egy templomkomplexum része, ahol szerzetesek élnek és imádkoznak a természetes barlangok labirintusában, amelyet buja dzsungel vesz körül. Az egyik barlang belsejében a kőbe ágyazott, tigrismancsnak tűnő lenyomatok láthatók. A fő turisztikai látványosság azonban az 1272 lépcsőfokos mészkőtorony megmászása, melynek csúcsán megnézhetjük Buddha lábnyomát.

Phi Phi szigetek

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
A Phi Phi szigetek Thaiföld legszebbjei közé tartoznak. Krabi városától mindössze 90 perces kompútra találhatóak, és itt mindent megtalálunk, ami a tökéletes trópusi nyaraláshoz szükséges. A fő kikapcsolódási lehetőségek a sznorkelezéstől a sziklamászásig, a búvárkodástól a túrázásig terjednek. Phi Phi Don kiváló gasztronómiájáról híres. 

Koh Tup & Koh Mor

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Koh Tup és Koh Mor népszerűsége sajátos formájuknak köszönhető. Egy homokpad köti össze őket, amely apálykor egy harmadik szigethez, Koh Kai-hoz is vezet. Egy rövid túra vezet Koh Tup csúcsára, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező többi szigetre.

Klong Thom források

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
A Klong Thom forró források a dzsungelben, a Khao Phra Bang Khram természetvédelmi terület közelében találhatók. Ősi vulkáni kamrákból erednek ezek a termálforrások. Úgy tartják, hogy számos betegséget, például reumát, isiászt és egyéb bőrproblémákat enyhítenek. Ideális kikapcsolódás az egzotikus fürdés a meleg vízben, amelyet érintetlen, buja környezet vesz körül. 

Krabi városa

Krabi, a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Krabi városa bájos, nyugodt és vidéki hangulatot áraszt. A turizmus bár teret hódított, mégsem változtatta meg gyökeresen a város életét. A tartomány fő kereskedelmi és tranzitpontjaként erre nincs is szükség. Egyedi hangulata kellemes kontrasztot alkot a környező tengerparti területekkel. Azok számára, akiket érdekel egy adag valódi thaiföldi kultúra és vendégszeretet mindenképpen jó választás lehet Krabi városának meglátogatása.

Kapcsolódó inspirációk:


Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Thaiföld gasztronómiája az egész világon népszerű. Tartson velünk egy felejthetetlen ízutazásra!

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
A háromnapos fesztivál a hagyományos thai újév kezdetét jelzi és a turisták egyik fő attrakciója.

Dubai utazas nyaralás - OTP Travel Utazási iroda
Melyiket válasszuk? Útmutató Thaiföld lenyűgöző tájaihoz és időjárásához.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Huahin, a halászfaluból lett királyi nyaralóhely - OTP Travel Utazási Iroda
Huahin a városi élet és a tengerparti üdülőhely frissítő keveréke, élénk piacokkal, jó golfpályákkal és vízi parkokkal, kiváló gasztronómiával.

Kapcsolódó ajánlatok:


KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT KATA**** – PHUKET

Thaiföld
785 000 Ft-tól/fő

BANGKOK ÉS KOH CHANG

Thaiföld
939 000 Ft/fő

BEYOND KANDA BUURI**** – KOH SAMUI

Thaiföld
989 000 Ft-tól/fő

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
995 000 Ft-tól/fő

MELATI BEACH RESORT & SPA**** – KOH SAMUI

Thaiföld
1 029 000 Ft-tól/fő