Élmények a világ körül

Keresés

Vietnám kincsei

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Vietnám a kontrasztok fura egyvelegével csábítja az élményekre vágyó utazókat. Ismerje meg velünk legszebb részeit.

Vietnám kincsei

 
A kontrasztok egyvelege várja az utazót Vietnám varázslatos, ázsiai világába. Északon Hanoi városában a tömérdek motorkerékpár zajos káosza, a francia gyarmati városrészek, a nyüzsgő utcák, a furcsa boltocskák, a színek és illatok színes elegye sodorja magával az embert, míg az 1800 km-re délen fekvő Ho Si Minh-város merőben más képet ad; itt a nyugati világ hangulata, a gyarmati kor és a vietnámi háború emlékei fogadnak. A távol-keleti karsztvidékek talán legszebbje a Halong-öböl több mint 2000 sziklából és szigetből álló vidéke. A tükörsima vízből kiemelkedő, dús trópusi növényzettel borított sziklák látványa időtlen békességet tükröz. Szárazföldi „párja” Ninh Binh tartomány, ahol az égbe szökő mészkősziklák víz helyett a földből törnek elő, közöttük zöldellő rizsföldeken végzik napi munkájukat szorgosan az emberek.
 

Ismerje meg ezt a különleges országot, cikkünkben csokorba gyűjtöttük Vietnám legjavát!

Ha Noi

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Vietnám fővárosában a régi és az új világ keveredik, ahogy az óvárosban a modern felhőkarcolókhoz ősi templomok, többemeletes pagodák és francia gyarmati kúriák simulnak. Ha Noi megtartotta különleges báját a modernizáció ellenére is. A Hoan Kiem-tó az óvárostól keletre bújik meg, mint egy édesvízi könnycsepp, mely kikapcsolódást kínál Hanoi nyüzsgéséből. Északi szélén, egy kis szigeten áll a Ngoc Son-templom, mely a parthoz az ikonikus, skarlátvörös Felkelő Nap hídján keresztül kapcsolódik. A Ba Dinh kerületben, az üzleti negyed közelében található Hanoi régi negyede, ahol a francia gyarmati épületekkel szegélyezett utcákon nyüzsgő piacélet veszi körbe az ide érkezőt. A környéket „36 utca” negyedeként is ismerik, hiszen külön utcát kaptak az egyes mesterségek képviselői, illetve boltjai, úgy mint a selyemárusok, a kelmefestők, az aranyművesek, a legyező- és ernyőkészítők, kosárfonók.

Ninh Binh

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Ninh Binh tartománya remek helyszín a csodálatos vietnámi mészkővidék felfedezéséhez. A környék legnépszerűbb látványossága a Dinh és Le templomok, melyeket a vietnami nép hálájának kifejezésére építettek a X. században Vietnám két királyának, Dinh Tien Hoangnak és Le Dai Hanhnak. Az ő uralkodásuk idején Ninh Binh volt az ország fővárosa, ezért úgy döntöttek, hogy ezt a helyet építik fel tiszteletükre. A másik népszerű látványosság a környéken az egyik legnagyobb vízzel elöntött természetvédelmi terület, Van Long, mely a Ninh Binh-i Gia Vien körzethez tartozik. Nagyon változatos, egyedülálló ökológiai rendszerrel rendelkezik, ahol számos állatfaj lel otthonra a gyönyörű hegyek és barlangok ölelésében.

Halong-öböl

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Észak-Vietnám elsőszámú turisztikai központjának számítanak a smaragdzöld vízből ég felé törő mészkőoszlopok és erdőkkel borított szigetek. Az 1994-ben a világörökség részévé nyilvánított Halong-öböl szétszórt szigetei és szél által erodált barlangjai éteri szépséget tárnak szemünk elé. Itt található Cat Ba gyönyörű nemzeti parkja, mely 32 emlősfajnak ad otthont, köztük a világ 65 fennmaradt aranylangurjának, mely a világ legveszélyeztetettebb főemlősének számít.

Ho Shi Minh város – Saigon

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Az egyik legszédítőbb város Vietnámban, a kereskedelem és a kultúra központja. A város sikátoraiban igazi időutazók lehetünk, hangulata visszarepíthet minket az időben, miközben nem messze innen modern felhőkarcolók árnyékában sétálhatunk. Ez a kettősség szövi át az egykori Saigon városának életérzését. Régebbi nevét a város mellett futó Saigon folyóról kapta. Az 1877 és 1883 között épült Notre-Dame székesegyház Ho Si Minh-város kormányzati negyedének szívében található és a város egyik fő látványosságának számít. Jade császár temploma 1909-ben épült és Ho Si Minh-városának egyik leghangulatosabb templomaként tartják számon. Valóban képeslapra illőek gondosan megmunkált tornácai.

Mekong-delta

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a hatalmas vízi világ, ahol a hatalmas Mekong ritmusára táncol az élet, csónakok, házak, piacok úsznak a Mekong különböző csatornáin, melyek artériaként szövik át ezt a különleges tájat. A városok nyüzsgő kereskedelme éles ellentétben áll a vidéki élet nyugodt, szinte altató tempójával. A rizsföldeken bivalyok nyüzsögnek, míg a kókuszdióval és gyümölcsökkel megrakott csónakok lassan úsznak a vízen. A szűk sikátorokban a helyiek mindent elsöprő vendégszeretetében olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatunk és olyan élmények várnak ránk, melyek egy életre szólnak. A magroveerdő nyüzsög a madárvilágtól, míg a dzsungelben Vietkong bunkerek, díszes khmer pagodák és buddhista templomok maradványai tárulnak szemünk elé.

Cu Chi alagutrendszer

Vietnám kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Ennek a figyelemre méltó alagúthálózatnak két szakasza látogatható. Az egyik Ben Dinh falu közelében található, a másik pedig 15 kilométerrel arrébb, Ben Duocnál. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A bonyolult hálózat összekötő helyiségekből, szellőzőnyílásokból, menekülési útvonalakból és csapdákból állnak, melyeket kézzel faragtak ki a francia megszállás alatt az 1960-as és 70-es években. Huszonöt évükbe telt, hogy kiássák ezeket az alagutakat, melyek eredetileg a falvak közötti kommunikációs eszközként épültek, de ezek az alagutak segítettek a helyieknek abban is, hogy elkerüljék a francia csapatokat a térségben. Az amerikai háború alatt azonban a Cu Chi alagutakat mintegy 250 kilométeres területre terjesztették ki, így stratégiai jelentőséget kaptak a Vietkong harcoló csapatai számára. Az alagutak több ezer vietkong gerillának adtak otthont, de olyan összetett szerkezeteket is tartalmaztak, mint bunkerek, csapdák, bombabunkerek, árkok és szellőzőrendszerek. Itt főztek, ettek, aludtak, dolgoztak a katonák a konfliktus alatt. Kórházakat és iskolákat is építettek ezekbe az alagutakba, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is.

Kapcsolódó inspirációk:


Varázslatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Sokak számára még felfedezetlen terep Vietnam csodálatos országa.

Illatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Thuy Xuan kis faluja a színpompás füstölők készítéséről híres, mely az egyik legrégebbi hagyomány Vietnámban.

Egy falat Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a világ egyik legváltozatosabb és legfinomabb konyháját, ahol az ételekben rengeteg friss alapanyag dominál. Jöjjön velünk egy képzeletbeli gasztro túrára Vietnámba!

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Kapcsolódó ajánlatok:


VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

VIETNÁM - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Vietnám
1 359 000 Ft-tól/fő

VIETNÁM – KAMBODZSA

Vietnám, Kambodzsa
1 695 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő