Élmények a világ körül

Keresés

Jamaicai csemegék

Jamaicai csemegék | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány specialitást, amelyeket Jamaicán járva mindenképpen meg kell kóstolni.

Jamaicai csemegék

Összegyűjtöttünk néhány specialitást, amelyeket Jamaicán járva mindenképpen meg kell kóstolni.

Sangster's

Jamaica, Sangster's - OTP Travel Utazási Iroda
A jamaicai Sangster's egy rum alapú krémlikőr. Friss tejszín és érett jamaicai rum adja az alapját. Az ital krémes és sima, finom árnyalatokkal emlékeztet a kávéra, a karamellre és a dióra. 17%-os alkoholtartalommal kerül a palackokba. Az italt a skót Ian Sangster készítette először, aki állítólag 1967 -ben jött Jamaicára azzal a szándékkal, hogy a Nyugat-Indiai Egyetemen tanítson. Ám hamarosan otthagyta tanári pályát és ízesített rumok megalkotásába, gyártásába kezdett.

Irish Moss

Jamaican Irish Moss drink - in can and over ice
Az Irish Moss kevelt jamaicai ital, amelyet hivatalosan a Chondrus crispus (Ír moszat) nevű algákból készítenek. Ír bevándorlók hozták magukkal a receptet, innen ered a neve is. Az ital elkészítéséhez az algát megmossák, majd tejjel és különféle fűszerekkel összeforralják. Fahéjjal, vaníliával és a szerecsendióval ízesítik. Számos fajtája ismert, Jamaica-szerte fogyasztják.

Pickapeppa

Jamaica, Pickapeppa - OTP Travel Utazási Iroda
A Pickapeppa szósz kedvelt jamaicai ízesítőszer, amelyet paradicsomból, cukorból, ecetből, hagymából, mangóból, tamarindból, mazsolából, paprikából és különféle fűszerekből készítenek. A kombinációt tölgyfahordóban érlelik egy évig, mielőtt palackokba kerül. A mártás édes, csípős ízű, és gyakran használják Jamaicán, akárcsak a ketchupot, mártogatóként vagy pácként különféle grillezett húsokhoz.

Goldeneye

Jamaica, Goldeneye - OTP Travel Utazási Iroda
A Goldeneye kedvelt jamaicai koktél, amelyet rum, ananászlé és lime kombinálásával készítenek. A hozzávalókat jéggel összerázzák, majd ananász szelettel díszített alacsony pohárban szervírozzák. A koktél neve a népszerű James Bond filmre utal. A koktélt a sztori írója, maga Ian Fleming is kifejezetten kedvelte.

Peanut Punch

Peanut punch
A Peanut Punch népszerű jamaicai ital, amelyet leggyakrabban mogyoróvaj (vagy pörkölt földimogyoró), víz, sűrített tej és fűszerek, például vanília, szerecsendió, méz és fahéj kombinációjával készítenek. Sok jamaicai afrodiziákumnak tartja, különösen kedvelt, mivel meglehetősen magas a fehérje tartalma. Az italt Jamaica-szerte utcai árusok árulják, akiket punch men-eknek neveznek helyiek. Mindenképpen meg kell kóstolni!

Scotch Bonnet Pepper

Jamaica, Scotch Bonnet Pepper - OTP Travel Utazási Iroda
A Scotch Bonnet egy jamaicai eredetű csípős paprikafajta. A paprikák általában piros vagy sárga színűek. A betakarítás 80-90 nappal az ültetés után lehetséges. Nagyon erős, a Scoville-skálán 100 000 és 350 000 közötti értékeket mértek. Gyakran használják csípős mártásokhoz, húsokhoz. Az ízét gyakran úgy írják le, hogy cseresznyére, paradicsomra és almára emlékeztető jegyei vannak. A neve a skót Tam o'Shanter kalaphoz való vizuális hasonlóságából ered.

Tia Maria

Tia Maria (7. november 2018)
A Tia Maria jamaicai kávélikőr, amelyet először az 1940-es években készítettek. Az alapja a jamaicai rum, az ízesítők között pedig megtaláljuk a jamaicai kávét és a madagaszkári vaníliát. Az ital sima, illatos és testes. Bár Dr. Kenneth Leigh Evans volt az első, aki kereskedelmi forgalomba hozta Tia Mariat, úgy vélik, hogy receptjét egy ősi jamaicai kávélikőrre alapozta, amelyet már a XVII. század közepén is készítettek.

Planter's Punch

Jamaica, Planter's Punch - OTP Travel Utazási Iroda
A Planter's Punch népszerű koktél sötét karibi rumból, gránátalmából, cukorszirupból, narancsból, ananászból, citromból és friss gyümölcslevekből áll. Minden összetevőt jéggel rázzák össze, majd egy nagy pohárban kínálják. Eredetéről két elmélet létezik, egyesek szerint a St. Louis -i Planter's Hotelben találták ki, míg mások szerint egy jamaicai ültetvényes felesége készítette először. Bármelyik legyen is az igazság, a Planter's Punch első írásos receptje a 1908-ban jelent meg a New York Timesban.

Blue Mountain Coffee

Jamaica, Blue Mountain Coffee - OTP Travel Utazási Iroda
A jamaicai Blue Mountain Coffee egyedülálló kávéfajta, amelyet a keserűsége és az enyhe íze tesz egyedivé. A kávét a Blue Mountain régióban termesztik, amely a Karib-tenger vidékének egyik legmagasabb hegye. A Blue Mountain Coffee a világ egyik legdrágább kávéja, a Jamaicán termő mennyiség 80%-a Japánba kerül.

Kapcsolódó inspirációk:


Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

A kubai zene nyomában | OTP Travel utazási iroda
A zene a kubai mindennapok lüktető ütőere. Ismerje meg izgalmas gyökereit!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Karib-tegeri kaland-kalózkodás - OTP Travel Utazási Iroda
A Karib-térség sokkal többet kínál, mint csupán kristályvizű tengerpartot.

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
749 000 Ft-tól/fő