Élmények a világ körül

Bob Marley Múzeum

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

Bob Marley Múzeum

Egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell. A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója. A gyűjtemény a legendás reggae zenész, Bob Marley egykori otthonában került kialakításra és átfogó képet nyújt a legendás jamaicai zenész pályafutásáról, a kezdetektől egészen az 1981-ben bekövetkezett haláláig.
Az épületet 1975-ben vásárolta meg a jamaicai zene királya és egészen a haláláig lakta. A gyarmati stílusban épült házat eredeti állapotában láthatjuk, szinte érintetlen formában, úgy ahogy a zenész halálakor hagyta.
Jamaica, Bob Marley háza - OTP Travel Utazási Iroda
A gyűjtemény teljes képet ad Bob Marley 70-es években indult karrierjéről, számos érdekességet megtudhatunk a több mint 75 millió albumról, a zenésztársakról és a zenekarainak történetéről. Az épületben működött Marley kiadója is, a Tuff Gong stúdió, ami szintén bejárható.
De a múzeumi túra során láthatjuk az zenész érintetlenül hagyott hálószobáját az ágya mellett hagyott gitárjával, számos személyes trágyát, többek között a kedvenc farmeringjét és a legendás rastafari köpenyét is. Külön szobát szenteltek Marley egykori médiamegjelenéseinek, a róla készült fotóknak és a kitüntetéseinek.
Jamaica, Bob Marley Múzeum kapu - OTP Travel Utazási Iroda
A tárlatot érdemes vezetett túra keretein belül végigjárni, a helyi kísérők ugyanis számos kiegészítő információval, kevéssé ismert életrajzi elemmel is szolgálnak, Marley kulturális hagyatéka, a rasztafári filozófia és szellemisége ekkor bontakozik ki igazán a látogató előtt. A túra nagyjából két órát vesz igénybe, de mindenképpen megéri rászánni az időt, az idegenvezetők mesélőkészségükkel valósággal életre keltik a múzeumot és ezzel együtt Bob Marley valódi örökségét is.
Cím: 56 Hope Road, Kingston 6, Jamaica

Kapcsolódó inspirációk:


Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

Jamaica | Port Royal, a kalózváros | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai Port Royal egykoron a "világ legvadabb városaként" tartották számon. Kalózok, bűnözök és rabszolgák éltek itt elképesztő gazdagságban.

Jamaicai csemegék | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány specialitást, amelyeket Jamaicán járva mindenképpen meg kell kóstolni.

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

 Kóstoljon bele Jamaicába! | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai konyha felfedezése is tartogat izgalmakat. Tíz ételt mutatunk be, amelyeket Jamaicában járva feltétlenül meg kell kóstolni!

Kincses sziget: Jamaica | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica a smaragdzöld hegyek, a buja esőerdők, a korallzátonyok, homokos strandok és a ragyogó kék tenger hazája. 10 csoda, amelyeket itt járva nem szabad kihagynia.

Kevéssé ismert tények Jamaicáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica, a Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigetén fekvő ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék. Elárulunk 38 érdekességet erről a fantasztikus országról.

4 ínycsiklandó arubai snack - OTP Travel Utazási Iroda
Négy jellegzetes arubai snack-et mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!

15 érdekes tény Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
A 180 négyzetkilométeren elhelyezkedő országról keveset hallunk. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt, hogy jobban megismerhessük ezt a különleges országot.

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
749 000 Ft/fő-től