Élmények a világ körül

Keresés

Bob Marley Múzeum

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

Bob Marley Múzeum

Egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell. A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója. A gyűjtemény a legendás reggae zenész, Bob Marley egykori otthonában került kialakításra és átfogó képet nyújt a legendás jamaicai zenész pályafutásáról, a kezdetektől egészen az 1981-ben bekövetkezett haláláig.
Az épületet 1975-ben vásárolta meg a jamaicai zene királya és egészen a haláláig lakta. A gyarmati stílusban épült házat eredeti állapotában láthatjuk, szinte érintetlen formában, úgy ahogy a zenész halálakor hagyta.
Jamaica, Bob Marley háza - OTP Travel Utazási Iroda
A gyűjtemény teljes képet ad Bob Marley 70-es években indult karrierjéről, számos érdekességet megtudhatunk a több mint 75 millió albumról, a zenésztársakról és a zenekarainak történetéről. Az épületben működött Marley kiadója is, a Tuff Gong stúdió, ami szintén bejárható.
De a múzeumi túra során láthatjuk az zenész érintetlenül hagyott hálószobáját az ágya mellett hagyott gitárjával, számos személyes trágyát, többek között a kedvenc farmeringjét és a legendás rastafari köpenyét is. Külön szobát szenteltek Marley egykori médiamegjelenéseinek, a róla készült fotóknak és a kitüntetéseinek.
Jamaica, Bob Marley Múzeum kapu - OTP Travel Utazási Iroda
A tárlatot érdemes vezetett túra keretein belül végigjárni, a helyi kísérők ugyanis számos kiegészítő információval, kevéssé ismert életrajzi elemmel is szolgálnak, Marley kulturális hagyatéka, a rasztafári filozófia és szellemisége ekkor bontakozik ki igazán a látogató előtt. A túra nagyjából két órát vesz igénybe, de mindenképpen megéri rászánni az időt, az idegenvezetők mesélőkészségükkel valósággal életre keltik a múzeumot és ezzel együtt Bob Marley valódi örökségét is.
Cím: 56 Hope Road, Kingston 6, Jamaica

Kapcsolódó inspirációk:


Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE LUXURY RUNAWAY BEACH *****

Jamaica
1 049 000 Ft-tól/fő