Mallorca gasztronómiája
Mallorcába könnyű beleszeretni az első perctől kezdve, mert minden érzékszervünket felébreszti a sziget. A gasztronómia szerelmeseinek is tud újat mutatni ez a különleges mediterrán konyha. Mallorcán hihetetlenül gazdag kulináris fogásokat találunk, amely természetes, őshonos alapanyagokon, friss húsokon és friss halakon alapul. Csokorba gyűjtöttük mit kóstoljunk meg, ha ide látogatunk.
Coca de Trampó
A Coca de Trampó lisztből, vízből, tojásból, olajból, vajból és sóból készült ropogós tésztaalapból áll. A tetejére zöld és piros paprika, hagyma, paradicsom és olívaolaj kerül. A legtöbb pékségben és néhány étteremben is megtalálható. A mallorcai kultúrában előételként vagy snackként készítik, emellett különleges összejövetelek sztárétele. A recept átkerült a spanyol szárazföld más területeire is, például Barcelonába vagy Valenciába.
Arròs Brut
A közvetlen fordítás "piszkos rizst" jelent, de ez ne ijesszen el minket! Ez a másik nagy kedvenc minden ünnepségen vagy összejövetelen, és egy agyagedényben készített forró rizsből áll, amelyet hús, zöldségek, kolbász, fűszerek és gomba keverékével készítenek; az összetevők az évszaktól függően változhatnak. A főzési folyamat során a húsleves színe és az elkészítéséhez felhasznált számos összetevő adja ennek a receptnek a különleges nevét.
Malacsült
Természetesen ez is az egyik legfinomabb mallorcai étel, amely karácsonykor igazi klasszikusnak számít. A ropogós kéreggel rendelkező, nagyon puha sertéshúst 24 órán át pácolják, majd kb. 2 órán átsütik a sütőben. Válasszuk hozzá kedvenc helyi borunkat a tökéletes kulináris élvezetért.
Frit Mallorquí
Ez a tradicionális mallorcai konyha egyik legrégebbi receptje. A XIV. századból származik, és az évszaktól függően különböző zöldségfélékkel készülhet. A hagyományos "frit" sovány sertés- vagy bárányhúsból, májból, burgonyából, paprikából, hagymából, édesköményből, borsóból, fokhagymából, sóból és olívaolajból készül. Manapság már többféle fritet is lehet kapni, de a hagyományos recept mellett nem szabad kihagyni a tengeri herkentyűs változatot sem.
Tumbet
A vegánok és vegtáriánusok kedvenc fogása, mely a legtöbb nyári menüben szerepel. Sült padlizsánból, pirospaprikából, burgonyából, cukkiniból és érett paradicsomból, olajból, fokhagymából és sóból készült finom mártással készül.
Caragols á la Mallorquina (mallorcai csiga)
A tengeri herkentyűk szerelmeseinek legínycsiklandóbb fogása. A csigák petrezselyemmel, édesköménnyel, fokhagymával, mentával és chilipaprikával fűszerezett szószban fürdenek, burgonyával és fokhagymával kísérve. Tökéletes előétel.
Pa amb oli
Az egyik legjobb módja a nassolásnak ez az egyszerű, mégis finom recept. A Pa amb Oli (ami alapvetően olajos kenyeret jelent) parasztkenyér szeletekből készül, amelyeket megpirítunk, majd fokhagymával vagy a szigetre jellemző friss paradicsommal bedörzsölünk, és egy kis szűz olívaolajjal és egy csipetnyi sóval ízesítjük. A Pa amb olihoz szinte bármit lehet enni, de általában a hagyományos felvágottakat, kolbászokat és sajtokat kínálnak hozzá.
Kapcsolódó inspirációk
Kapcsolódó ajánlatok
MALAGA ÉS COSTA DEL SOL - KALAND ÉS KULTÚRA
Ismerje meg Malaga egyedi hangulatát, ahol andalúz hagyományok, történelmi emlékek és mediterrán életérzés találkozik – a program ikonikus látnivalókat, fakultatív kirándulásokat és tengerparti pihenést is kínál. A Torremlinosban található szállás ideális kiindulópont a Costa del Sol felfedezéséhez.
TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL
Kontinensünk egyik legragyogóbb városa, Barcelona az utóbbi évtized átalakításainak köszönhetően csak még szebb lett, látnivalói megszámlálhatatlanok. Calella-ban lévő szálloda ideális kiindulópont Barcelona felfedezéséhez és Costa Brava homokos tengerpartján kipihenhetők a városlátogatás kellemes fáradalmai.
MALLORCAI HÉTVÉGE
Mallorca fantasztikus időjárásával, finom ételeivel és vadregényes hangulatával azonnal elvarázsolja az idelátogatókat, ez a sziget a kultúra és a természet tökéletes kombinációja.
SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK
Sevilla Andalúzia fővárosa, emellett Dél-Spanyolország kulturális és gazdasági központja. A várost meghatározza a mediterrán éghajlat, a gyönyörű építészeti emlékek, a kiváló gasztronómia, a pezsgő mediterrán életérzés és az autentikus flamenco. Sevilla sokszínűségéből adódóan mindenki számára izgalmas lehet.
MALAGAI SZILVESZTER
Malaga nem csupán napsütötte tengerpartjáról híres, hanem gazdag történelméről, látványos épületeiről és pezsgő kulturális életéről is. Fedezze fel Andalúzia ékkövét, sétáljon a történelmi óvárosban, ismerje meg Picasso szülővárosát – és búcsúztassa az óévet egy különleges hangulatú mediterrán szilveszterrel!
KIRÁLYI MADRID
Madrid nyüzsgő éjszakai élete, elegáns üzletei és nem utolsósorban felbecsülhetetlen műkincsei révén látnivalókban gazdag, élményekkel teli napok állnak a városba látogató vendégek előtt. Apropó vendégek: a helyiek, a madrileno-k híresen nyíltszívűek és barátságosak a nézelődő turistákkal.
MEDITERRÁN VALENCIA ÉS ALICANTE
Új városlátogató programunk során nem csak Valencia felfedezésére, de a legendás paella-készítés fortélyainak és a híres valenciai borvidék zamatos nedűinek megismerésére is alkalom nyílik. A körutazást Alicante hangulatos tengerparti városában zárjuk.
ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA DEL SOL TENGERPARTJÁN
Andalúzia a modernizáció ellenére továbbra is egy temperamentumos és szenvedélyes hely, ahol akkor jár át minket a város hangulata, amikor a legkevésbé számítunk rá. A körutazás végén a népszerű Costa del Sol gyönyörű tengerpartja nyújt pihenést.
VILÁGÖRÖKSÉGEK ÉSZAK-SPANYOLORSZÁGBAN
Fedezze fel Észak-Spanyolország lenyűgöző tájait és kulturális kincseit egy csoportos körutazás keretében, magyar idegenvezetéssel!
NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN ÉS ANDALÚZIÁBAN
Utazzon velünk Marokkó és Andalúzia varázslatos világába, ahol ősi városok, nyüzsgő bazárok és történelmi emlékek mesélnek múltról és kultúrák találkozásáról! Utazásunk Marrakech pezsgő utcáitól egészen Torremolinos napsütötte tengerpartjáig vezet.
BASZKFÖLDI KALANDOK – FLY & DRIVE
Fedezze fel Baszkföld lenyűgöző tájait és kultúráját egy izgalmas fly and drive út során! Kezdje az utat Bilbao modern városában, majd barangoljon Gatika és Bermeo bájos falvaiban, valamint a mesés Gaztelugatxe félszigeten. Utazzon tovább Vitoria-Gasteiz történelmi városába és élvezze a La Rioja borvidék ízeit Laguardiában. Végül pihenjen San Sebastian elegáns tengerpartján, ahol kimagasló gasztronómiai élmények várják.












