Élmények a világ körül

Keresés

Miami strandjai

 Miami strandjai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Miami városa igazi metropolisz, ugyanakkor az Egyesült Államok legszebb strandjainak otthona is. Bemutatunk párat a legszebbek közül.

Miami strandjai

A floridai Miami városa igazi metropolisz, ugyanakkor az Egyesült Államok legszebb strandjainak otthona is. Bemutatunk párat a legszebbek közül.

1. Bill Baggs Cape Florida State Park

Key Biscayne legdélibb csücskében terül el a festői szépségű partszakasz. A vízhez vezető út egy gyönyörű parkon át vezet az 1825-ben épült Cape Florida világítótorony érintésével. A kalandvágyók akár fel is mászhatnak a toronyba, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környékre. Ha belefáradnánk a napfürdőbe érdemes betérni pár falatra az itt található Lighthouse Cafe-ba vagy este egy koktélra a Cleat bárba, ahonnan lenyűgöző látványt nyújt a naplemente.
cím: 1200 S. Crandon Blvd., Key Biscayne, floridastateparks.org

2. Crandon Park

A Crandon Park Beach a Miami legtisztább vizű strandja. Idilli hely a sütkérezésre. A hétvégén és ünnepnapokon érdemes ellátogatni a Family Amusement Center-be is, ahol tengerparti játszótér várja a legkisebbeket. A strand belépődíjas, hétköznap 5 dollár, hétvégén 7 dollár a jegy. Nyitva minden nap 8 órától napnyugtáig.
cím: 6747 Crandon Blvd., Key Biscayne, miamidade.gov/parks/crandon.asp

3. Haulover Beach Park

Ha fürdőruha nélkül barnulnánk, irány a Haulover Beach Park! A 12-es és 16-os vízimentő torony között szakasz "az Egyesült Államok legjobb ruha-opcionális strandja"- hirdetik magukról. A 2-es és 3-as mentőtorony között kutyás strand van, ahol reggel 8-tól 15 óráig a négylábú barátaink akár szörfözhetnek is.
cím: 10800 Collins Ave., Miami, miamidade.gov/parks/haulover

4. Hobie Beach

A Hobie Beach is a kutyabarátok paradicsoma. A sekély és viszonylag nyugodt vize tökéletes helyszínt biztosít bundás barátainknak a gondtalan csobbanáshoz. A pálmafákkal szegélyezett parton mindig van hely, ahol az árnyékban hűthetjük magunkat. A kalandvágyók személyenként 110 dollárért a Miami Watersports-nál kipróbálhatják a vízi ejtőernyőzést is. Nyitva minden nap 7-20 óráig.
cím: 3501 Rickenbacker Cswy., Miami

5. Historic Virginia Key Beach Park

Nehéz elhinni, hogy ez a kristálytiszta vizű trópusi menedékhely csak pár percre van Miami nyüzsgő pénzügyi központjától, a Brickell-től. Függőágyak, árnyékolt pavilonok és számos kölcsönző várja itt a kikapcsolódásra vágyókat. Nyitva minden nap reggel 7 órától napnyugtáig.
cím: 4020 Virginia Beach Dr., Miami, virginiakeybeachpark.net

6. Lummus Park Beach

A Lummus Park Beach képeslapra illik, történelmi art deco épületek, csúcskategóriás szállodák, kanyargós tengerparti sétány alatt húzódik meg. A turisták egyik kedvence. A Lummus Park szívében található a Miami Beach LMBTQ+ strandja is, amely a 12. utca kereszteződésénél fekszik és könnyen beazonosítható a szivárvány zászlók sokaságáról. A belépés díjtalan. Minden nap nyitva reggel 7 órától napnyugtáig.
cím: 1130 Ocean Dr., Miami Beach, miamibeachfl.gov

7. Oleta River State Park Beach

A Biscayne-öblöt körülölelő, hatalmas, 1043 hektáros park ideális szabadtéri kalandokhoz. Érdemes kajakot vagy kenut bérelni és a víz felől bebarangolni a csodálatos partszakaszt. Ha kerékpárkölcsönzés mellett döntünk a trópusi bokrok által árnyékolt ösvényeken nagy eséllyel összefuthatunk az őshonos a lamantinok (manátusz) egy-egy példányával is. Nyitva minden nap reggel 8 órától napnyugtáig.
cím: 3400 NE 163. St. North Miami Beach, floridastateparks.org

8. South Pointe Park

A strandra egy lenyűgözően parkosított zöld területen keresztül vezet az úz, ahol széles sétányok és egy óceán tematikájú játszótér található. Strandolás után tegyünk egy sétát a mólón, csodáljuk meg az Atlanti-óceánt, a Government Cut-ot és a Fisher-szigetet. Megéhezve érdemes betérni strandtól csak egy kőhajításnyira lévő, különleges steakjeiről és kitűnő tengeri konyhájáról híres Smith & Wollensky steakhouse-ba. A strandra a belépés díjtalan. Nyitva minden nap reggel 7 órától napnyugtáig.
cím: 1 Washington Ave., Miami Beach, miamibeachfl.gov

9. Surfside Beach

A Surfside egy kifejezetten mókás, az 50-es évek tengerparti hangulatát sugárzó partszakasz. , amelyet többnyire helyiek laknak. Érintetlen homok és kristálytiszta víz csábítja a strandolókat. Főként a helyiek látogatják, így nem kell nagy tömegre számítanunk. A Surfside a horgászok között is népszerű, az öböl nagy zsákmányokkal kecsegtet. Uzsonnáért érdemes beugrani az üzemelő Josh's Deli-be, a kedvelt kézműves zsidó csemegeüzletbe. A strandra a belépés díjtalan. Nyitva minden nap reggel 7 órától napnyugtáig.
cím: Collins Avenue a 88. és 96. utca között, townofsurfsidefl.gov

10. North Beach Oceanside Park

Ha nyugodtabb strandolási lehetőséget keresnénk, irány a North Beach Oceanside Park, amely távol fekszik Miami Beach szállodáinak és éttermeinek nyüzsgésétől. Itt nyugalomban élvezhetjük az Atlanti-óceán látványát. A parkban árnyékos ösvények, kerékpárutak, játszóterek és kutyajátszóterek várják a látogatókat. A belépés díjtalan. Nyitva minden nap reggel 7 órától napnyugtáig.
cím: 8328 Collins Ave., Miami Beach, miamibeachfl.gov

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: