Élmények a világ körül

Keresés

Bejártuk Chile legszebb vidékeit

Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Bejártuk Chile legszebb vidékeit

A 6000 kilométer hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába. Patagónia vad és zord déli részeitől, az ország északi részének sivatagjaiig Chile számtalan élőlények, növénynek és állatnak ad otthont. Gőzölgő források, hófödte vulkáni csúcsok, őserdők, esőerdők, valamint sok kilométernyi tengerpart vár itt a felfedezésre. Tartson velünk!

Norte Grande

A Chile északi részén fekvő Norte Grande régió Peruval, Bolíviával és Argentínával határos. Az országnak ezen a részén található a száraz Atacama-sivatag is, amely az egyik legszárazabb hely az egész világon. Az Atacama-sivatag közelében fekszik a kiterjedt Salar de Atacama, amelyet minden oldalról az Andok vonulatai zárnak körül. A terület legnagyobb városából, San Pedro de Atacamából juthatunk el holdbéli tájáról és a hátborzongató sziklaformációiról nevezett Valle de la Luna-hoz.
A Lauca Nemzeti Park magasabban fekvő hegyvidéki területei felé haladva a legelésző lámák látványa mindennapos, és olyan vulkánok emelkednek ki a tájból, mint a hófödte Parinacota (6380 m). Szintén itt, az Andokban található El Tatio aktív gejzírmezője.

Norte Chico

Az Atacama és Coquimbo egyes részeiből álló Norte Chico Chile "kis északi része", amelyet hegyvidéki terep jellemez, nyugaton pedig az Andok határolja. Itt legelők és termékeny földek váltogatják egymást.
Itt fekszik az Elqui-völgy borvidéke, a csinos zöld oázis az egyébként sivatagos környezetben. A régióban találjuk a Pan de Azucar Nemzeti Parkot ahol a sivatag és a tengerpart találkozik egymással, és ahol kaktuszokat és pingvineket egyszerre is láthatunk. De a Norte Chico területén kiváló strandok is találhatóak, a legszebb közülük a szinte érintetlen Playa La Virgen.

Közép-Chile

A mediterrán éghajlatú Közép-Chile területén fekszik, festői környezetben maga a főváros Santiago is. Itt terül el a Parque Nacional Radal Siete Tazas, amely az Andok megannyi szépségét rejti, buja erdőkkel, patakokkal és vízesésekkel. A közép-chilei O'Higgins régió pedig az ország multikulturális múltjáról árulkodik, ahol délszláv és brit állattenyésztők, a német és svájci sörfőzdék, valamint a francia és olasz borászatok dolgoznak egymás mellett.
Vina del Marban számos kiváló minőségű homokos strandot találhatunk, amelyek a szörfösök kedvelt célpontjai is. De az érintetlen természet szépségeiben kedvünkre gyönyörködhetünk a Rio Clarillo Nemzeti Rezervátumban és a Reserva Nacional Robleria Cobre de Loncha területén is.

Chile déli része

Őshonos erdőkkel, tavakkal, vulkánokkal, rengeteg nemzeti parkkal és természetvédelmi területtel és a kiváló síparadicsomokkal Dél-Chile igen vonzó vidék. Kiemelkedő a Conaripe közelében található Parque Nacional Villarrica Sur. Itt található Latin-Amerika egyik legaktívabb vulkánja, a közel 3000 méter magas Volcan Villarrica. Árnyékában lehetőség nyílik arra a gőzölgő források (Termas Geométricas) fölött, festett deszkapallókon járjuk be a mohás, őserdei sétányokat.
A szárazföld belsejében a Heurquehue Nemzeti Park mérsékelt övi esőerdői kínálnak számos csodát. A déli Biobío régió partjainál található festői Isla Mocha, az őslakos Mapuche-mitológiában a szellemek szigete volt, amit később a kalózok vettek használatba.

Los Lagos

Andok hegyei, a forró források, az aktív vulkánok, a gleccserek és a persze tavak világa ez, az a hely ahol Chile igazán vadregényessé válik. A Llanquihue-tó délkeleti partján található Osorno, az 2652 méter magas rétegvulkán, amely a chilei Fujiként uralja a tájat. Ikonikus nevezetesség. A Vincent Perez Rosales Nemzeti Parkban a Todos los Santos-tó ejti bűvöletbe az embert.

Aysén

Az Aysén del General Carlos Ibáñez del Campo Región, avagy röviden Aysén régió Chile Patagónia úttalan vadonjának északi vége. A ritkán lakott területet gleccserek borítják, tükörsima fjordok vájják, és havas hegyek tarkítják.
A Laguna San Rafael Nemzeti Parkban találjuk a hatalmas észak-patagóniai jégmezőt, a fagyott földet, ahol a gleccserek tavakat és folyókat táplálnak. Itt látható a Cerro Castillo is, a 2675 méter magas csúcs, amely a várszerű falairól kapta a nevét.

Magallanes

Magallanes, vagy Dél-Patagónia Chile legdélebbi és második legkevésbé lakott régiója. Az Antarktisz területét is magában foglaló terület sziklás fjordjairól, a Tűzföldhöz hasonló szigetekről és számtalan hegycsúcsáról ismert.
Az egyik leghíresebb ilyen hegy a Monte Fitz Roy. A chilei-argentin határon magasodik, többszörös tornyai lélegzetelállító látványt nyújtanak. Legmagasabb pontja 3405 méterrel a tengerszint fölé emelkedik. Itt terül el az Alberto de Agostini Nemzeti Park több mint egymillió hektáros vadonját, ahol a Darwin-hegység, az Andok utolsó, szárazföldi szakasza húzódik. A vadvilág különösen gazdag ezen a vidéken, olyan ritka állatokat láthatunk itt, mint a bolyhos andoki róka, a dél-amerikai oroszlán vagy a púpos bálna.

Juan Fernández-szigetek

Valparaiso partjaitól 667 kilométerre fekszenek a Juan Fernández-szigetek. A helyi növények hatvan százaléka őshonos faj ezen a szubtrópusi szigetcsoporton, így nem meglepő, hogy a Juan Fernández-szigetek nemzeti parkot alkotnak.
A három fő sziget a Robinson Crusoe, az Alexander Selkirk és a Santa Clara. Ezeken a szigeteken töltött négy magányos évet Alexander Selkirk tengerész, aki Daniel Defoe Robinson Crusoe című könyvét ihlette.
A második legnagyobb sziget, az Alexander Selkirk sűrű erdőkkel, szakadékokkal, sziklákkal és homokos strandokkal tarkított. Az El Yunque-csúcs ösvényein túrázva gyönyörű kilátás nyílik a vidékre.
Santa Clara ezzel szemben száraz, fűfélékkel borított bozótos vidék. A területen több remek merülőhely is található, különösen Robinson Crusoe szigete körül. Fókák és ritka madarak is szívesen tanyáznak errefelé.

Kapcsolódó inspirációk:

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

Chile legjava - OTP Travel Utazási Iroda
Chile, a Dél-Amerika partjainál kígyózó keskeny ország a kontinens egyik legváltozatosabb területe. Fedezze fel velünk ezt a különleges világot!

Bolívia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a bolíviai konyha gyöngyszemeit! Tartson velünk egy egzotikus gasztro-kirándulásra!

Bolívia titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó déli partján, közel 4000 méterrel a tengerszint felett található Tiwanaku, amely az inkák előtti legfontosabb civilizáció fővárosa volt.

Bolívia tíz csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó partján fekvő Copacabana luxus üdülőhelyei vagy az Uyuni sós sivatagja további különleges élményeket kínálnak. Íme Bolívia tíz csodája!

Bolívia szíve: La Paz - OTP Travel Utazási Iroda
A bolíviai La Paz kevés utazó bakancslistáján szerepel, pedig ott lenne a helye, ugyanis a világ legmagasabban fekvő fővárosa számtalan felfedezni valóval csalogat. Fedezze fel velünk La Pazt!

Top 10 hely Bolíviában - OTP Travel Utazási Iroda
Aki autentikus és látványos dél-amerikai nyaralásra vágyik, annak mindenképpen Bolíviát kell célba vennie. Mutatjuk a helyszíneket, amelyeket Bolíviában feltétlenül érdemes meglátogatni.

Bolívia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Bolívia Argentínával, Chilével, Peruval, Brazíliával és Paraguayjal határos. Az ország egyharmada az Andok vonulatain belül fekszik. Íme pár tény erről a csodás országról.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Bolívia és Peru - A Titicaca-tó úszó szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Amerika egyik legérdekesebb őslakos népcsoportját a bolíviai-perui határvidéken élő uruk alkotják.

Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Peru, a gasztro-meglepetés II. - OTP Travel Utazási Iroda
Lima Latin-Amerika gasztronómiai fővárosa, az autentikus piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig fantasztikus étkezési lehetőségekkel. 

Peru, a gasztro-meglepetés I. - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljünk el az andoki konyhaművészet titkaiban és Arequipa vidéki ízeiben!

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák szent völgye egy szűk hasadékban kígyózik az Urubamba folyó mentén. A központja Urubamba városa, a fő látványossága pedig a hihetetlen táj és a szédítő hegyek.

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A 3800 méteres tengerszint feletti magasságával a Titicaca-tó a világ legmagasabb fekvő hajózható vize. Emellett Dél-Amerika legnagyobb tava is, a maga 8372 négyzetkilométeres területével.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Peruban június 24-én ünneplik az inka Napfesztivált az Inti Raymi-t, mely a napisten, Inti előtt tiszteleg. Napjainkban a fesztivál helyi és nemzetközi látogatók ezreit vonzza az ősi inka fővárosba Cuscóba.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák elveszett városának felfedezése kalandregénybe illő fordulatokban bővelkedett.

10 érdekesség a Machu Picchuról - OTP Travel Utazási Iroda
A Machu Picchu a leglátogatottabb turisztikai célpont Peruban, melyet a világ hét új csodájának egyikévé választottak.

Peru megfejtetlen titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Peru a világ legnagyobb indián országa, ahol (kecsua) indiánokkal találkozni a legtermészetesebb dolgok egyike.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
1 039 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 079 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő