Élmények a világ körül

Keresés

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Mallorca egy gyönyörű mediterrán sziget, fantasztikus időjárással, lenyűgöző tájakkal és finom ételekkel. Vadregényes hangulata azonnal elvarázsol minden ideérkezőt.

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója

Mallorca egy gyönyörű mediterrán sziget, fantasztikus időjárással, lenyűgöző tájakkal és finom ételekkel. A Baleár-szigetek legnagyobbika Spanyolországhoz tartozik, vadregényes hangulata azonnal elvarázsol minden ideérkezőt. A sziklás hegyek és buja erdős hegyoldalak képeslapra illenek.

A festői partvonal mentén szenzációs kilátópontokat találunk, az érintetlen öblök pedig kristálytiszta vízzel csalogatnak.
A történelmi városok és bájos falvak elragadóak, az egész sziget tele van olyan turisztikai látványosságokkal, mint középkori templomok, ősi kastélyok és művészeti múzeumok.
Mallorca a kultúra és a természet tökéletes kombinációja.

Palma de Mallorca kulturális fővárosa

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
A gyönyörű főváros, Palma (vagy Palma de Mallorca) a tengerparti pihenés és a kultúra ideális egyvelegét kínálja. A lenyűgöző katedrális a Catedral de Mallorca - La Seo - a régi kikötőre néz, és már messziről uralja a látképet. Ez a monumentális homokkő épület a XIII. századból származik, de csak a XVII. században fejezték be. A pompás gótikus homlokzaton Guillermo Sagrera szobrászati díszítései láthatók. A látogatókat azonnal magával ragadja és lenyűgözi a katedrális belseje, melynek hajója 44 méter magasra emelkedik. A hatalmas tér 6600 négyzetméteres területet foglal el.

A pompás ólomüveg ablakok - köztük számos rózsaablak - éteri fényt árasztanak a szentélyben. A belső tér nagy részét a híres katalán építész, Antoni Gaudí alakította át a XX. század elején. A Capilla Realban – azaz a királyi kápolnában - Gaudí gigantikus baldachinja látható, amely töviskoronát formáz. A katedrális déli oldalán lévő teraszról a látogatók csodálatos kilátást élvezhetnek az öbölre.

A város másik fő látványossága a XIII. századi Castillo de Bellver vár, mely egy dombtetőn áll, három kilométerre Palma történelmi központjától. Az egykori királyi erődítmény szokatlan kör alakú alaprajzát a keleti építészet befolyásolta. A román és gótikus árkádokkal szegélyezett várudvarba egy híd vezet. A kastély a nagyközönség számára is látogatható, történelmi múzeummal és kápolnával kiegészülve.

Alcúdia óvárosa

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója | Melitzanosalata - OTP Travel Utazási Iroda
A buja zöldellő fenyőerdőkkel körülvett Alcúdia Mallorca egyik legfestőibb városa. Ez a csodálatosan megőrzött, fallal körülvett középkori város érdekes történelmi műemlékeiről, ízletes konyhájáról és hagyományos fesztiváljairól is ismert.

A város a tengertől távolabb fekszik, és a középkorban veszélyt jelentő kalózok ellen megerősítették, melynek nyomai ma is láthatóak. Az ősi bástyákból ma már csak a Xara- és a Palma-kapu, valamint a reneszánsz kori Sant Ferran-bástya maradt meg. Alcúdia kanyargós utcáival és palotaszerű reneszánsz házaival jellegzetes középkori hangulatot áraszt.

Fontos templomai közé tartozik a Santa Ana és a Sant Jaume, valamint a Sant Crist barokk kápolna. Alcúdia régészeti lelőhelyekkel is rendelkezik, mivel a város egy ókori római település helyén épült. A Sant Jaume-templomtól délre római kori házak, egy fórum és egy amfiteátrum maradványai találhatók.

A városon kívül számos érdekes turisztikai látványosság fekszik. A madármegfigyelést kedvelők számára az öbölben található La Albufera természetvédelmi park egész évben több mint kétszáz madárfajt vonz. A közeli tengerparti üdülőhely, Puerto Alcúdia homokos strandjával, stílusos tengerparti sétányával és éttermeivel népszerű úti cél.

Puerto Portals - egy elbűvölő tengerparti üdülőhely

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója | Giouvetsi - OTP Travel Utazási Iroda
Ez az előkelő tengerparti üdülőhely Mallorca délnyugati partjainál a spanyol királyi család kedvenc úti célja. Az elegáns kikötő tele van luxusjachtokkal, a környéken rengeteg kifinomult üzlet, kávézó és Michelin-csillagos étterem található. A drága butikokkal és a városon keresztül száguldó, feltűnő sportautókkal Puerto Portals olyan, mintha a monacói Monte Carlo kisebb változata lenne.

A közelben található Marineland a gyerekes családok számára is vonzó látványosság, ahol a vízi parkban önfeledten játszhatnak és megnézhetik a delfinek és oroszlánfókák bemutatóját.

Valldemossa hegytetőn fekvő városa és kolostora

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója | Hortopita - OTP Travel Utazási Iroda
A Tramuntana-hegység és a Földközi-tenger között festői környezetben fekvő Valldemossa történelmi településének különleges atmoszférája van. A meredek sétálóutcák és a régi kőhomlokzatú épületek különleges bájt kölcsönöznek a városkának. A hegyvidéki területen dús, buja növényzet zöldellik, a lejtők pedig kristálytiszta strandokhoz és öblökhöz vezetnek. A hegytetőn fekvő városka alatt található Valldemossa kikötője, mely még mindig olyan, mint egy tradicionális kis halászfalu. Az ide érkezők szívesen kóstolják meg a friss tengeri specialitásokat a helyi éttermekben.

A Real Cartuja de Valldemossa, egy csodálatos karthauzi kolostor, mely a XIV. században épült egy ősi mór Alcázar helyén. Ez a nyugodt környezet több mint négyszáz éven át nyújtott spirituális inspirációt az itt imádkozó és élő karthauzi szerzeteseknek. Frédéric Chopin zongoraművész és George Sand író 1838-1839 telét töltötte a kolostorban, és az általuk bérelt szoba ma már látogatható.

Artà festői történelmi városa

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója | Yemista - OTP Travel Utazási Iroda
Artà történelmi városa egy völgyben fekszik, ahol mandula-, olajbogyó- és fügeültetvények virágoznak. A város nevét az arab „kert” szóból kapta. A város plébániatemplomától, az Iglesia de Transfiguración del Seńor-tól egy ciprusokkal árnyékolt sugárút vezet fel a hegytetőre, ahol egy erőd és a Santuari de Sant Salvador kápolna áll a város fölött. A turisták lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetnek innen.

Artàban még mindig megmaradtak az ősi bástyák maradványai, amelyek mintha uralnák a várost, és számos palotaszerű régi ház, például a Na Batlessa, mely a városi könyvtárnak ad otthont. A városnak van egy Michelin-csillagos étterme is, a Restaurante Andreu Genestra, melynek szabadtéri teraszáról csodálatos kilátás nyílik a vidékre.

Artà városán kívül található a Ses Paísses régészeti lelőhely, a Monasterio de Santa Maria de Bellpuig, a XVII. századi Sant Antoni de Pádua ferences kolostor és az Ermita de Betlem azaz a remetelak, amelyet bozótos és sziklás dombokból álló, zord táj vesz körül. A környék másik látványossága a Cuevas de Artá barlangrendszere, ahol gyönyörű cseppköveket fedezhetünk fel.

Deia - egy bohém művészfalu

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója | Pastitsio - OTP Travel Utazási Iroda
A Valle de los Naranjos völgyében, Sóllertől mintegy 15 kilométerre található ez a bájos művészfalu, amely egy domboldalon fekszik, illatos citrusültetvények között. A városka festői kőházai a vidéki mediterrán építészetre jellemző cseréptetőkkel és zöld redőnyökkel képeslapra illenek. Deia az ízletes baleári konyháról is ismert és több kiváló Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet.

Deia történelmi városközpontján túl számos érdekes turisztikai látványosság található. A Cala Deia kis öblének aprócska strandja ideális a romantikus fürdőzésre.

Petra csendes vidéki városa

Mallorca 7 kihagyhatatlan látnivalója | Spanakopita - OTP Travel Utazási Iroda
Petra is a sziget kulturális érdekességei között szerepel. Legfontosabb látnivalója a kolostor, ahol a település híres alakja, Junípero szerzetes iskolába járt. Petrában egy múzeum is található, amely a szerzetes életét és munkásságát mutatja be. A híres misszionárius előtt tiszteleg a minden év szeptember harmadik vasárnapján megrendezett fesztivál is. A színes eseményen lenyűgöző kocsikkal és virágok sokaságával tarkított fesztiválhangulatba csöppenhetünk.

Petra további érdekes műemlékei közé tartozik az Iglesia de San Pedro, egy gótikus templom erődszerű homlokzattal; a Convento de Sant Bernardí, egy ferencesek számára létrehozott békés menedékhely; valamint a Bonanyi Miasszonyunk szentélye, egy neobarokk templom, amely egy dombtetőn áll.

Kapcsolódó inspirációk:


Mallorca 10 legszebb strandja - OTP Travel Utazási Iroda
Függetlenül attól, hogy milyen strandot szeretünk, Mallorcán minden megtalálható. Csokorba gyűjtöttük a legszebbeket.

Mallorca gasztonómiája - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük mit kóstoljunk meg, ha ide látogatunk.

Naveta des Tudons - Európa legrégebbi épülete - OTP Travel Utazási Iroda
Naveta des Tudons - Menorca jelképe különös titkokat rejt

Lazareto de Mahón, Menorca előszobája - OTP Travel Utazási Iroda
Különleges módon, karanténsziget létrehozásával védekeztek Menorca lakói a középkori járványok ellen.

10 tény, amit nem tudott Menorcáról - OTP Travel Utazási Iroda
10 kevésbé ismert tudnivaló a csodálatos Menorcáról.

10 menorcai étel, amit ki kell próbálni! - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele menorcai helyi finomságokba!

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

ALUA BOCCACCIO****- ALCUDIA, MALLORCA

Spanyolország
489 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

HOTEL RIU BRAVO****

Spanyolország
549 000 Ft-tól/fő

HOTEL RIU PLAYA PARK****

Spanyolország
579 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION SANTA EULALIA IBIZA **** IBIZA

Spanyolország
619 000 Ft-tól/fő

LINDNER GOLF RESORT****- MALLORCA

Spanyolország
629 000 Ft-tól/fő

GRAN HOTEL MIRAMAR GL***** - MALAGA

Spanyolország
659 000 Ft-tól/fő

ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA DEL SOL TENGERPARTJÁN

Spanyolország
679 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM WHITE ISLAND RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
939 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN SZÉPSÉGEK BARCELONÁBÓL

Spanyolország
999 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PALACE IBIZA RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
1 019 000 Ft-tól/fő