Élmények a világ körül

Keresés

STOCKHOLM - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Katalógus ár: 389 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetővel

Stockholm – Uppsala – Skokloster – Sigtuna

A svéd főváros páratlan jelenség, a kulturális emlékei, épített öröksége összhangban van a természet kincseivel, az üdítően tiszta vizeiben és a gyönyörű szigeteken található hatalmas közparkjai számos állatfajnak és növényfajnak adnak otthont, köztük nyulaknak, récéknek, ludaknak.

1. nap

Kora reggel elutazás repülőgéppel Budapestről Stockholmba átszállással, majd panoráma városnézés a svéd fővárosban egy fotószünettel, mely során a város szigeteinek érintése, a főbb látnivalók felkeresése: a Norrmalm negyed – a város ütőere, a Városháza, az Operaház, a Nemzeti Múzeum, a Lovagok szigete, a Gamla Stan a Királyi palotával, a Kungsträdgården, az Östermalm negyed városi palotái. Később gyalogos városnézés helyi közlekedéssel. Séta a macskaköves és kanyargós óvárosban, a Gamla Stanban, mely során az 1306-ban felavatott Storkyrkan vagyis a dóm megtekintése kívülről, majd szabadidő a díszes főtéren a Stortorgeten. Három éjszakai szállás reggelivel Stockholmban.

2. nap

Reggeli után szabadprogram. Félnapos fakultatív program: Városháza és a Királyi palota megtekintése helyi közlekedéssel. A Kungsholmen sziget csücskében, a Mälaren tó partján álló Városháza megtekintése, mely Stockholm egyik jelképe. Ugyan már közel nyolcezer éve is lakott volt ez a terület, de hivatalosan 1252-ben Birger Jarl alapította a várost, akinek emléksírja a Városháza tövében található. A régi kort idéző vöröstéglás, aranykupolás épület egy templom, egy középkori vár és egy reneszánsz palota ötvözete. A Városházában található az arany terem, melyet 18 millió aranyozott mozaikcsempe borít, valamint a kék terem, ahol minden év december 10-én a Nobel-díj bankettjét tartják. Ezt követően a hatszáz szobás, olasz barokk stílusban épült Királyi palota, azaz a Kungliga Slottet megtekintése. A kastély az eredetileg itt álló Tre Kronor vár romjaira épült és 1754-ben fejezték be. A királyi lakosztályok megtekintése. (A Városházát és a Királyi palotát akár előzetes bejelentés nélkül is hivatalos program vagy királyi látogatás miatt bezárhatják.) A városnézést követően szabadprogram a belvárosban. Stockholm remek vásárlási lehetőséget nyújt, érdemes felkeresni Carl Milles szobraival díszített Hötorget teret és Drottninggatan sétálóutcáját. Visszatérés a szállodába helyi közlekedéssel.


Stockholm - Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel - OTP Travel utazási iroda

3. nap

Reggeli, majd szabadprogram. Félnapos fakultatív program: a Djurgården sziget felfedezése belépéssel a Vasa Múzeumba, mely egy 1628-ban épült, 64 db közel egytonnás ágyúval felszerelt, majd első útján elsüllyedt és 1956-ban megtalált hadihajónak állít emléket. A Keleti-tengerben az alacsony sótartalom miatt jó állapotban maradt meg az 1200 tonnás, 62 méter hosszú hajó, melyet eredeti pompájában lehet megtekinteni. A múzeumhoz tartozik a közelben horgonyzó XX. század eleji Sankt Erik jégtörő és a Finngrundet világítóhajó. A nap további részében kellemes séta és szabadidő a Djurgården szigeten, mely további érdekes múzeumoknak és látványosságnak ad otthont (belépő helyszínen fizetendő): az Északi Múzeum, az Abba Múzeum, a Gröna Lund vidámpark, a Djurgården palota és a világ első skanzenje, mely 1891-ben nyitott meg. Visszatérés a szállodába helyi közlekedéssel.

4. nap

Reggeli, majd utazás Uppsalába, a svéd evangélikus egyház központjába, az 1477-ben alapított híres Uppsalai Egyetem városába, melyet a Fyrisan folyó szel ketté. Séta a városban, a főbb nevezetességek megtekintése kívülről: az impozáns méretekkel rendelkező gótikus székesegyház, mely az evangélikus érsek székhelye és a XVII. századig a svéd királyok koronázótemploma volt. Többek között Szent Erik, I. Gusztáv svéd király és Carl von Linné botanikus sírja is a dómban található, továbbá az Uppsalai Egyetem új és régebbi épületei, Gustavianum, az Egyetemi Könyvtár, a Botanikus kert, a kastély, az obeliszk, a Dékán-ház, a Püspöki palota. Továbbutazás a XVII. századi Skokloster kastélyhoz, mely akkor épült, mikor Svédország európai nagyhatalom volt és a harmincéves háború egyik tábornagya, Carl Gustaf Wrangel építtetett. A lenyűgöző barokk magánkastély értékes műgyűjteményének nagy része hadizsákmány volt, számos műtárgy, faliszőnyegek, festmények, textilek, bútorok, ritka könyvek és kéziratok találhatók meg benne, továbbá a legjelentősebb látványossága a fegyvergyűjteménye. Később a menetrend függvényében szabadidő az idilli Sigtunában, az ország legrégebbi városában. Transzfer a repülőtérre és hazautazás repülőgéppel a kora esti órákban átszállással. Megérkezés Budapestre a késő esti órákban.Minimum létszám 15 fő.

Svédország utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Skandináv élmények stílusosan!

Karacsonyi kaloriakorkep - OTP Travel Utazási Iroda
Mi kerül a világban az ünnepi asztalra?

Husky-taxi, hálózsák, északi fény, jégszobrok...

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Színes őrségváltások a nagyvilágban.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli
***-os szállodában
Magyar nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel átszállással Budapest – Stockholm – Budapest útvonalon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • repülőtéri transzferek
 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • panoráma városnézés autóbusszal
 • gyalogos városnézés helyi közlekedéssel
 • 72 órás bérlet, mellyel korlátlanul használhatók a tömegközlekedési eszközök
   
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok*
  (minimum létszám: 15 fő)

  Városháza – Királyi palota: 22 000 Ft/fő
  Djurgården sziget – Vasa Múzeum: 17 000 Ft/fő

   *Kérjük, hogy jelentkezésüket a fakultatív programokra már megrendeléskor szíveskedjenek jelezni.