Élmények a világ körül

Keresés

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Bevállalna egy éjszakát ezekben a börtönszállodákban?

Pompás priccsek, nyaralás a sitten

Nyaralás a rácsok mögött? Bevállalna egy éjszakát ezekben a börtönszállodákban? A luxuslakosztályok pompájától a dermesztően hiteles fegyenc élményig hatalmas a kínálat, bűncselekmény nélkül megszállhat a következő börtönszállodák valamelyikében. Ide nem jogerős végzés, hanem kis humorérzék kell, na meg nagy adag vállalkozókedv.

The Liberty Hotel, Boston, USA

A Beacon Hill lábánál elhelyezkedő The Liberty Hotel az emeletes Charles Street börtön átalakítása óta teljes luxust kínál. Az 1851-ben épült történelmi emlékmű és építészeti drágakő szobáiból csodás kilátás nyílik a városra és a Charles-folyóra. Az egykori fegyintézet Boston legendás helye. A 220 cellás büntetés-végrehajtási intézetben tartották fogva Albert DeSalvo-t, ismertebb névén a Boston fojtogatót. De Salvo 1962 és 1964 között 13 nőt fojtott meg, ügye máig a leghíresebb bűnesetek közé tartozik. De raboskodott itt Malcolm X világhírű emberjogi aktivista is, a XX. századi amerikai történelem egyik legmeghatározóbb afroamerikai alakja. A börtönt 1990-bena rendszeres túlzsúfoltság miatt végleg bezárták. Az egykori cellák helyén ma 298 minden igényt kielégítő luxus lakosztály, 5 étterem, rendezvénytermek és egy extravagáns előcsarnok fogadja az ide érkezőket.

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Liberty Boston
Forrás: https://libertyhotel.com

Malmaison, Oxford, Egyesült Királyság

A közel 1000 éves Oxford Malmaison szálloda a gazdag helyi történelem szerves része. Az eredetileg motte-and-bailey típusú földvárat a XI. században kővárrá építették át, és fontos szerepet játszott a XII. századi angliai öröklési háborúban, amely Angliai Matilda (Maud) és Blois-i István között tört ki. A XIV. századra katonai szerepe lecsökkent és többnyire a megye közigazgatási központjaként és börtöneként működött. Az angol forradalomban nagy részét lerombolták, a XVIII. századra pedig a megmaradt épületekben alakították ki a városi börtönt. 1785-ben egy új börtönkomplexum építésébe kezdtek a helyszínen, melyet 1876-ban tovább bővítettek. A börtön 1996-ban bezárt és az épületben a Malmaison szállodalánc egyik hoteljét alakították ki. A vár középkori maradványai, beleértve a lakótornyot és várudvart, a Szent György-tornyot és a kriptát, I. kategóriás védett műemlék épületek. A szobák a korábbi cellákból lettek kialakítva. Azok a helyiségek, ahol a testi fenyítéseket vagy a halálbüntetéseket hajtották végre, a szálloda irodái lettek. Itt a szobaszerviz részét képezi, a rabruha kölcsönzés, a személyzetnek szeme sem rebben, ha erre érkezik rendelés.

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Malmaison Oxford
Forrás: https://www.malmaison.com/locations/oxford/rooms-suites/cell-double/


Långholmen Hotell, Stockholm, Svédország

A Långholmen Hotell egy XIX. századi börtönépületben található, a Långholmen szigeten. A Stockholm belvárosától nem messze található sziget nevét hosszúkás alakjáról kapta. Az épületnek, illetve vele együtt az egész szigetnek sokféle funkciója és kalandos története volt. 1724-ben magánkézből vásárolta meg az állam, majd innentől kezdve 250 évig börtönként funkcionált, míg-nem végül 1989-ben elnyerte mai funkcióját. A modern szobákban több eredeti elemet megőriztek. A börtöncellákból kialakított, egyedi szobákban síkképernyős kábel-TV és további kényelmi szolgáltatások várják a vendégeket. A komplexum közepén egy 1866-ra visszanyúló különleges, galériás átrium kapott helyet. Stockholm leginkább magával ragadó börtönmúzeuma minden nap nyitva tart, hétvégente pedig vezetett túrákat is szerveznek. A szálloda kocogóutakkal szegélyezett, kellemes, parkosított környezete rabul ejtő.

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Langholmen Hotell Stockholm, Svédország
Forrás: https://www.facebook.com/LangholmenAB

Four Seasons, Isztambul, Törökország

A Balkán-félszigeten, Isztambul óvárosában, a Kék mecset közelében áll ez a gyönyörű szálloda, amely korábban az Oszmán Birodalom fegyháza volt. A múlt század elején az ellenzéki értelmiségieket tartották itt fogva. A birodalom felbomlása után 1969-ig katonai börtönként szolgált, végül a Four Seasons lánc mentette meg az enyészettől, és alakította át egy impozáns szállodává. Azoknak is ismerős lehet, akik sosem jártak még Isztambulban, hiszen a többszörös Oscar-díjas, 1978-ban bemutatott Éjféli expressz című filmben a főhős éveket tölt el itt. A mindössze 54 szobával és 11 lakosztállyal bíró szálloda számos testet és lelket feltöltő kényelmi szolgáltatással és luxussal kíván elszakadni az épület múltjától - márvány fürdőszoba és erkély, gyógynövénykert, nyugati- és keleti spa szolgáltatások sora. Az előcsarnokba vezető fából készült ajtók állítólag a börtön eredeti szerkezetéből készültek, és ha alaposan szemügyre vesszük a márványoszlopokat, láthatjuk a volt fogvatartottak neveit.

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Four Seasons Istanbul, Törökország Sunsets from A’YA Terrace
Forrás: https://www.fourseasons.com/istanbul/

Karosta börtön, Liepāja, Lettország

Igazi börtönélményre vágyik? Szeretné tudni, milyen érzés valóban rács mögött élni? Akkor zárja be magát lettországi Karosta börtönbe! Az egykori katonai fegyintézetet, amelyet a cár hatalom, majd később a KGB irányított, a kilencvenes évek végén szerepjáték-múzeumként nyitották meg, és azóta is Liepāja fontos látványossága. Az élmény pénztárcabarát, az ellátás fapados. Illetve vaságyas. A kb. 4000 forintos belépőért egy éjszakára bérelhetünk priccset és hamisítatlan börtönkoszt is jár mellé. A vendégek cellája vizes, a koszos matracokban igazi poloskák élnek, és az apró radiátor télen is hideg marad. Ezen felül bárki részesülhet lámpafényes vallatásban, vagy akár hátborzongatóan élethű álkivégzésben is. Éjszaka a börtönőrök vegzálását kell elviselni, reggeli természetesen nincs. Gyerekprogramok is vannak, így a fiatal „bajkeverők” kedvezményes áron léphetnek be, és oktatóprogramon vehetnek részt, hogy soha ne kerüljenek szembe a törvénnyel.
 

The Old Mount Gambier Gaol, Mount Gambier, Ausztrália

A börtönszállások spektrumának kevésbé pazar végén található az Old Mount Gambier Gaol Ausztrália napsütötte Mészkő-partján. 1994-ben a börtön bezárt, az elhagyatott területeket egy család vette meg, és 2010-ben átalakították egy hátizsákos turisták számára is megfizethető szállóvá. A fegyverekkel, korábbi fogvatartottak falfestményével díszített hostel egy kőhajításnyira van a híres Kék-tó régiótól. Versenyképes áron kínál sejtblokkos szállást, ahol a bűnözőkkel ellentétben itt mindenki megkapja a saját szobakulcsát is, hogy szabadon jöhessen- mehessen.

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
The Old Mount Gambier Gaol, Mount Gambier, Ausztrália Gaol Frontage
Forrás: https://www.theoldmountgambiergaol.com.au

 

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő

STOCKHOLM - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Svédország
459 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00