Élmények a világ körül


Karib-tegeri kaland kalózkodás - OTP Travel Utazási Iroda
A Karib-térség sokkal többet kínál, mint csupán kristályvizű tengerpartot.

Karib-tengeri kaland-kalózkodás

Meghitt lagúnák, robusztus hegyek, európai építészet. A Karib-térség sokkal többet kínál, mint csupán kristályvizű tengerpartot.

Willemstad holland építészete – Curaçao

Egy talpalatnyi Európa a Karib-tenger közepén. Curaçao fővárosa Willemstad a Holland Királyság tagállama, korábban a Holland Antillák fővárosa volt. Willemstad belvárosának összképét meghatározza a gyarmatosítás korának spanyol építészete, amely gazdagon keveredik a holland stílussal. Egyedülálló építészeti egysége miatt a belvárost és a kikötő festői bejáratát az UNESCO világörökséggé nyilvánította. Érdemes megtekinteni a szigeten épült holland erődöket. Van amelyik szállodaként üzemel, esetleg kormányzati irodáknak ad otthont, vagy étterem és bolt található benne. A sziget lakosságának 4/5 ebben a városban lakik.

Willemstad Curacao

Viñales-völgy – Kuba

Vinales-völgybe azért látogat el a turista, hogy a legjobbaktól lesse el a szivarkészítés mikéntjét. A Habanos szivar az ország védjegyévé vált, a dohányszüret-, és feldolgozás igazán érdekes program. A völgy kisvárosaiban sodorják a világ legjobb szivarjait. A szivardohány-készítés nagyfokú szakértelmet, és speciális éghajlati környezetet igénylő mezőgazdasági, és technológiai műveletek sora. A völgyben elmagyarázzák mi a különbség a kötő-, burkoló vagy töltelék levél között, szakértőként távozhatunk, ajándéknak vagy emléknek pedig vásárolhatunk is egy-egy szivart. De az ide vezető út is izgalmas tájon vezet keresztül, geológiai látványosságokban nincs hiány: hatalmas kanyonok és cseppkő-formációk adják a hely különlegességét.

Vinales völgy Kuba

Kék lagúna - Jamaica

Emlékeznek még a Kék lagúna ifjú szerelmespárjára? A romantikus film egyik helyszíne Jamaica szigetén található, a világ egyik leghíresebb és legszebb táján, Portlanden. A friss és a sós víz szokatlan keveréke az úszók különleges kedvencévé teszi a helyet. A helyi legenda szerint feneketlen mély, és egy sárkány lakik benne. A valóságban az itteni lagúna mélykék vizét egy ásványi forrás táplálja. A fenséges, türkizkékben és smaragdzöldben játszó víz 56 méter mély, és a Blue-hegység által táplált földalatti ásványvizeknek köszönheti létét. Ezen a csorbítatlan szépségű helyen bárki úgy érezheti, mintha ez lenne az utolsó ilyen a Földön. A Kék lagúnát zöldellő, meredek szirtek varázsolják még álomszerűbbé.

Kék lagúna Jamaica

San Juan óvárosa - Puerto Rico

San Juan óvárosa az UNESCO kulturális világörökség része. Az eredeti várost, a mai óvárost (San Juan Antiguo) fal veszi körül, ezért San Juant néha La Ciudad Amurallada (a fallal körülvett város) néven is említik. Maga az óváros fél nap alatt kellemesen bejárható, ha több időt szánunk rá, akkor még az is megengedett, hogy eltévedjünk a kis mellékutcákban. Old San Juan két nevezetes látnivalója a San Cristobal és a San Felipe erőd, melyekbe kombinált belépőjegy is váltható kedvezményes áron. Múzeumként működnek, melyek kis ízelítőt adnak abból, milyen is lehetett az élet a spanyolok korában. Nem is annyira a múzeum vagy az erőd a lenyűgöző, sokkal inkább az ezekből elénk táruló panoráma az, ami ámulatba ejti az embert. Egy kellemes sétával ráadásul átjuthatunk egyikből a másikba.

San Juan Puerto Rico

Carenage-öböl, St. George - Grenada

Grenada a Karibi-térségen belül a Kis-Antillákhoz tartozó sziget, az úgynevezett Szél felőli szigetek egyike, mégpedig a legdélebbre fekvő szigete. A vulkáni eredetű szigetet a Fűszerek szigetének is nevezik, fővárosa St. George. A legfontosabb termények a kakaóbab és a szerecsendió, ezekkel lépten-nyomon találkozni a szigeten. Látogatásunk fénypontja lehet egy kakaóültetvény meglátogatása, ahol végigkövethetjük a feldolgozási folyamatot, és persze meg is kóstolhatjuk az igazán remek végterméket. A város a karibi térség egyik legbájosabb kikötővárosa az ott ringó színes hajókkal, melyet egy domboldal vesz körül. Kellemes napot tölthetünk el a zegzugos utcákon barangolva, majd egy parti kávézóban megpihenve. Kár lenne kihagyni!

Carenage öböl St. George

Havanna óvárosa - Kuba

A kubai főváros nem véletlenül szerepel az UNESCO a világörökségi listáján, egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Az impozáns Plaza San Francisco-n a Tőzsdepalota és az Assisi Szent Ferenc templom tárul az ember szeme elé, majd arrébb a Katedrális tér és a Plaza Vieja az „Öreg tér” fogad. Nem szabad kihagyni Havanna ikonikus bárját, a La Bodeguita del Medio-t sem, érdemes elidőzni itt útban a Forradalom múzeum, a Nemzeti Szépművészeti múzeum, a Központi Park, a Nagy Színház majd a Capitolium felé. A híres tengerparti sétányon a Maleconon csodás fényképek készülhetnek az itt hömpölygő tömegről vagy a régi amerikai autócsodákról. Egy finom helyi ebéd után az Ötödik sugárút pazar villáit is érdemes megnézni.

Havanna Kuba

Dunn's River Vízesés – Jamaica

A Dunn´s River Park és a vízesései Ocho Rios város környékén Jamaica szimbólumai, egyetlen utazás sem lehet teljes ezek felkeresése nélkül. A mészkőképződmények sora képzeletbeli lépcsőket alkotnak, amelyek a tengerpart felé keskenyednek, majd a vízzuhatag e gyönyörű mészkőteraszon bukdácsol a tengerbe. A híres vízesést nem csak megtekinteni lehet, hanem fürdeni is lehet benne vagy szakképzett vezető segítségével felmászni a tetejére. A park szomszédjában egy delfinárium várja a látogatókat, ahol úszni is lehet a játékos példányokkal. Az 5 hektáros parkban ezen kívül színes madárfajok, egzotikus hüllők, iguánák élnek, testközelből ismerhetjük meg ezeket a ritka állatokat. A "Little Port Royal" szekció a kalózok izgalmas múltját mutatja be, kitűnő szórakozás minden korosztály számára.

Dunns River vizesés Jamaica

Basse Terre - Guadeloupe

Guadeloupe igazán szerencsés földrajzi adottságokkal rendelkezik, partjait az Atlanti-óceán és a Karib-tenger mossa. A 8 szigetből álló Guadeloupe Franciaország része, így sajátos módon a területe az Európai Unió része, nem kell vízum a magyar állampolgároknak. A helyiek a szigetcsoportot Gwadának nevezik. Felülről Guadeloupe formája egy pillangóra emlékeztet. A két nagy sziget a pillangó két szárnya, melyet keskeny szorosként szeli ketté a 6 km hosszú Salée folyó. Nyugati rész a kelet-karib-tengeri vulkanikus szigetlánc tagja Basse Terre, keleti része a mészkőalapú Grande Terre. A legjobban azok járnak, akik Guadeloupe-ot azért választják, mert a strandolás mellett természeti szépségekben is akarnak gyönyörködni kirándulások formájában. Egyáltalán nem csak a tengerpartról szól Guadeloupe, mert a belső területek is csodálatosak a vízesésekkel, folyókkal, erdőkkel. Gyönyörű virágokat, madarakat lehet látni. Ráadásul a trópusi természeti környezet egyáltalán nem veszélyes, nincsenek veszélyes állatok. A nyugati Basse-Terre jelentős része védelem alatt áll, látnivalói közül ki-ki ízlése szerint választhat: vulkántúra, Jardin Botanique de Deshaies botanikus kert rengeteg kolibrival, dzisp-szafari az esőerdőben vagy csokoládémúzeum. Látványos vízesésekből is bőven akad a meredek nyugati szigeten, némelyikük könnyed sétával megközelíthető, de a komolyabb túrák kedvelői is találnak maguknak izgalmas kihívást jelentő útvonalat. Mindezek a Guadeloupe Nemzeti Park látványosságai, közepén a helyiek által La Grande Dame-nak becézett vulkánnal és a három lépcsőben aláhulló Carbet-vízeséssel.

Basse Terre Guadeloupe

Bonaire Tengeri Nemzeti Park - Bonaire

Az ABC –szigetek középső tagját, Bonairt(Antigua és Curaçao mellett) a világ 10 legszebb merülési helyszíne között tartják számon. Bonaire volt az egyik első hely a világon, ahol védeni kezdték a tenger élővilágát. A sziget körül 80 kijelölt búvárkodási övezet található (ebből kb. 50 partközeli). Bonaire valóban a búvárok paradicsoma, hiszen a kivételes adottságokkal rendelkező, változatos és igen gazdag tengeri élővilággal rendelkező szigorúan védett korallzátony rengeteg látnivalót és búvárkalandot tartogat a merülés szerelmeseinek. A nagytestű ragadozóhalaktól a teknősökön, rájákon át a zöld murénáig szinte miden érdekes vízi élőlénnyel találkozhatunk, látványos nyíltvízi akváriumi élményben lehet részünk a felszín alatt, sőt, még az elsüllyedt Hilma Hooker hajó roncsán is kalandozhatunk kedvünkre.

Bonair tengeri nemzeti park

Kapcsolódó ajánlatok:


NÉPSZERŰ KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

ELEGÁNS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

STÍLUSOS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

AUTENTIKUS KUBA - HAVANNA**** ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

DELUX KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

PREMIUM KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

KLASSZIKUS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO****

Kuba
érdeklődésre

A MAJA MEXIKÓ - MINI KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Mexikó
499 000 Ft/fő -től

MEMORIES VARADERO BEACH RESORT ****

Kuba
599 000 Ft/fő -től

ALL INCLUSIVE KARIBI ÜDÜLÉS A MEXIKÓI MAYA RIVIÉRÁN

Mexikó
599 000 Ft/fő -től

HOTEL GRAND MEMORIES VARADERO *****

Kuba
655 000 Ft/fő -től

COSTA RICA - A BOLDOGSÁG ORSZÁGA - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Costa Rica
678 000 Ft/fő -től

HOTEL MELIA PENINSULA VARADERO****

Kuba
689 000 Ft/fő -től

PLAYA VISTA AZUL***** VARADERO

Kuba
759 000 Ft/fő -től

KUBAI MOZAIK - 9 NAP/7 ÉJSZAKA

Kuba
769 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

NÉPSZERŰ KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

ELEGÁNS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

STÍLUSOS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

AUTENTIKUS KUBA - HAVANNA**** ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

DELUX KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

PREMIUM KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

KLASSZIKUS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO****

Kuba
érdeklődésre

MEMORIES VARADERO BEACH RESORT ****

Kuba
599 000 Ft/fő -től

HOTEL GRAND MEMORIES VARADERO *****

Kuba
655 000 Ft/fő -től

HOTEL MELIA PENINSULA VARADERO****

Kuba
689 000 Ft/fő -től

PLAYA VISTA AZUL***** VARADERO

Kuba
759 000 Ft/fő -től

KUBAI MOZAIK - 9 NAP/7 ÉJSZAKA

Kuba
769 000 Ft/fő -től

HOTEL MELIA VARADERO*****

Kuba
815 000 Ft/fő -től

KÖRUTAZÁS KUBÁBAN, ÜDÜLÉSSEL VARADERÓN - EGYÉNI

Kuba
829 000 Ft/fő -től

PARADISUS PRINCESA DEL MAR RESORT & SPA***** - ADULTS ONLY

Kuba
855 000 Ft/fő -től

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00