Élmények a világ körül

Keresés
 
Pihenjen a fűszerektől illatozó karibi álomszigeten.

Grenada

Úti célok Grenadán

Grenada, ez a dús trópusi növényzettel és esőerdőkkel borított, hihetetlen tájakkal: öblökkel, vízesésekkel, mesés strandokkal szabdalt, ritka állatoknak otthont adó ország a Közép-Amerikai Kis-Antillákhoz tartozó Szél felőli szigetek csoportjába tartozik. A kétharmadnyi Budapest területű, két nagy és több kisebb szigetből álló volt brit gyarmat maga a földi paradicsom. A karibi indiánok lakta szigeteket Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1498-ban, harmadik útja során.

Grenada másik neve „fűszersziget”, az itt honos, illatozó szerecsendió, fahéj, gyömbér és szegfűszeg miatt. Vad szépsége olyan világutazók álmát váltja valóra, akik a ritka kincseket keresik és az álomstrandok mellett az aktív pihenésnek is hódolni szeretnének.

A grenadai utazáshoz a legideálisabb időszak a január és április között tartó száraz évszak. Kedvező hónap az utazásra még a december, ilyenkor az esős évszak a vége felé közeledik, azonban még nem kezdődik meg a főszezoni zsúfoltság.

Grenada menetrend szerinti járatokkal, több átszállással érhető el, a repülési idő kb.16 óra (átszállási idő nélkül).

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/grenada


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Fontos információk

 • Vízum

  Grenada

  Főváros és legnagyobb város: St. George’s
  Nyelv: angol, kreol
  Vallás: katolikus (64%), anglikán (22%)
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 348,5 km2
  Népesség: 105 897 (2013-as adat)
  Népsűrűség: 259/km2
  Egy főre jutó GDP: $4 989 (2011-es becslés)
  Hivatalos pénznem: kelet-karibi dollár (XCD)
  Időeltérés: -5 óra (UTC -4)
  Közlekedés iránya: bal
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: G
  Országhívószám: +1-473
  Internet TLD: .gd

  Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az országba és ott 90 napig tartózkodhatnak érvényes útlevéllel és továbbutazásra vagy visszautazásra szóló utazási dokumentumokkal. Az útlevélnek a Grenadába történő beutazás időpontjától számított 6 hónapig még érvényes kell lennie. Az Egyesült Államokon keresztül történő utazás esetén ESTA kiváltása szükséges!
   
 • Elérhető külképviselet/ek
   

  Grenadán nincs magyar külképviselet, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása nem megoldott, illetve rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Ezért a Külügyminisztérium javasolja, hogy vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamának akkreditált képviseletével.
  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság
   

  Grenada a Karib-térség egyik legjobb közbiztonságú országa, azonban az érékekre itt is vigyázni kell és körültekintően kell eljárni az ott tartózkodás alatt. Itt sem kizártak a leginkább külföldiek által látogatott nyilvános helyeken elkövetett támadások.
   
 • Egészségügyi tudnivalók
   

  Kötelező védőoltás nincs. A sárgaláz elleni védőoltás kötelező, ha valaki fertőzött területről érkezik. Javasolt védőoltások: Hepatitis A, B, hastífusz, diftéra-tetanusz, veszettség.
  Csapvíz fogyasztása nem javasolt, helyette palackozott víz fogyasztása ajánlott!
  A trópusi fertőzések többsége kellő körültekintéssel, gyógyszerekkel vagy védőoltással megelőzhető. Érdemes minden esetben a hazai szakemberek segítségét kérni az utazás tervezése során. A különböző utazási betegségekről és az oltásokról érdeklődjön a háziorvosánál, ahol a legtöbb védőoltás beadására (hepatitis, meningitis, tífusz stb.) lehetőség van.
  Bővebb információ az OEK honlapján: http://www.oek.hu/
  Mindenre kiterjedő betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás kötése erősen javasolt!
   
 • Tudnivalók Grenadáról
   

  Közlekedés gépjárművel: A helyiek jellemzően nyugodtabban, türelmesebben vezetnek, mint azt Európában megszokhattuk. Több helyen is előfordul, hogy az út szélén található csatornanyílás nincs lefedve, ez akár jelentős kárt is okozhat a gépkocsiban. Az utak sokszor meredekek, nem kizártak az éles kanyarok és sok helyen gödrösek ezért, ajánlott lassabban, körültekintően közlekedni. A gyalogos átkelőn, a jelzőlámpáknál és körforgalomban való közlekedés során különös figyelem ajánlott, még abban az esetben is, ha úgy gondoljuk, hogy nekünk van elsőbbségünk.
  A sziget területén minibusz szolgáltatás is működik, amellyel viszonylag alacsony áron és gyorsan eljuthatunk a sziget különböző területére.

  Éghajlat: Grenada időjárása szubtrópusi. A júniustól decemberig tartó, forró és párás, esős évszakban előfordulhatnak szélsőséges és váratlan hurrikánok, a térségből adódóan. Az esőzések ebben az évszakban hirtelen lezúdulóak, általában alkalmanként egy óránál tovább nem tartanak. A szigeten egész évben 24 C – 30 C közötti átlag hőmérséklet a jellemző, a január és május között tartó, száraz évszakban állandó passzátszéllel. Az időjárás ilyenkor a legenyhébb, kellemes 24 – 25 C közüli napközbeni hőmérséklettel és esőre ekkor is lehet számítani.

   
 • Térkép

Inspirációk

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!