Élmények a világ körül

Keresés

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Katalógus ár: 569 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Körutazás angol, német, spanyol vagy olasz nyelvű idegenvezetéssel

Repüljön el az Ezeregy éjszaka meséinek világába az egzotikus Marokkóba. Casablanca az ország gazdasági és haditengerészeti központja. A városban a szép mór épületek, a francia gyarmati dizájn és a hagyományos marokkói stílus keveredik, melynek legszebb épületei a belvárosban csodálhatók meg. Marrakech ígézete a színeknél kezdődik, a közeli hegyek homokköveinél, melyből egykor a házak épültek. Ma királyi rendelet írja elő, hogy a város házai, bármilyen anyagból készüljenek is, csak az eredeti terrakotta színűek lehetnek. Ehhez többnyire halvány, fáradtzöld ajtók és ablakok társulnak szigorúan meghatározva a városképet. Fez és Rabat ősi királyi városai és műemlékei teljesen magukkal ragadják az embert. Marokkó legszebb királyi városainak felfedezése egy varázslatos időutazás.

Casablanca - Meknes - Fez - Rabat - Marrakech

Időpont: 2023. februártól szombati indulásokkal


1. nap: Budapest – Casablanca

Elutazás késő délután Budapestről repülőgéppel, ászállással Casablancába. A megérkezés után transzfer a szállodába. A város Marokkó legnagyobb városa, forgalmas kikötő és ipari központ izgalmas óvárossal. A legendás metropoliszt minden idők egyik leghíresebb filmje, az azonos című Casablanca tette világhírűvé. A mediterrán világ, a kelet varázsa és Afrika misztikuma is jelen van színes világában. Szállás Casablancában.

2. nap: Casablanca – Meknes – Fez

Reggeli után a város főbb látnivalóinak megtekintése. A Habous negyedben, másnéven az új medinában francia és marokkói ihletésű impozáns épületek és számos nevezetesség fogadja a látogatókat. A lenyűgöző Királyi Palota megtekintése kívülről, a város szívét jelentő V. Mohamed tér, a központi piac, a világ harmadik legnagyobb mecsete a II. Hasszán mecset megtekintése szintén kívülről, végül továbbutazás az Anfa villanegyeden keresztül Meknesbe, melyet Királyi Palotája miatt neveznek a marokkói Versailles-nak is. Út közben ebédlehetőség egy helyi étteremben egyénileg. Meknes egyedülálló látnivalója a 40 km hosszú, háromszoros városfal, mely Marokkó leghosszabb városfala. Itt található a lenyűgöző, faragott Bab Mansour kapu, a királyi istálló romjai és a zsidó negyed. Továbbutazás Moulay Driss szent városának érintésével, a rómaiak alapította Volubilisbe. A város Marokkó bölcsője: az Idríszida dinasztia őse, Mulaj Idrísz ugyanis innen kiindulva alapította az országot 788-ban. Utazás Fez városába, az ország vallási és szellemi központjába. Vacsora és szállás Fezben.

Marokkó, királyi városok - csoportos utazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

3. nap: Fez

Reggeli után egész napos városnézés az ősi királyi városban: a középkori medina és a területén található, XIV. században alapított Bou Inania medresze (iszlám vallási iskola), a Nejjarine kút, a Moulay Idriss mauzóleum és a Karaouine mecset megtekintése kívülről. Út közben ebédlehetőség egy helyi étteremben egyénileg. Látogatás az egzotikus, végtelennek tűnő soukok labirintusában, ahol többek között kézzel készített lámpák, papucsok, táskák, illatos és színes fűszerek, aszalt gyümölcsök, magvak, palánták, rusztikus ruhaboltok ejtik ámulatba a látogatókat. Vacsora és szállás Fezben.

4. nap: Fez – Rabat – Marrakesh (495 km)

Reggeli után utazás Marokkó mai fővárosába, az Atlanti-óceán partján fekvő Rabatba. A királyi város régészeti örökségének első emlékei a Kr.e. VIII. századra nyúlnak vissza. Panoráma városnézés: az Ouadayas kert és vár megtekintése, az V. Mohamed mauzóleum, a Királyi Palota, amely a király lakhelyét, az Ahl Fez mecsetet, a királyi főiskolát és számos kormányzati épületet tartalmaz, a Hassan torony, melyet a világ legmagasabb minaretjének terveztek, ám az építkezések félbe maradtak, így a tervezett magasság felét éri csak el. Út közben fakultatív ebédlehetőség halételekből. Továbbutazás Marrakech-be, ahol vacsora és szállás.

Marokkó, királyi városok - csoportos utazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

5. nap: Marrakech

Reggeli után egész napos városnézés Marokkó második legrégebbi királyi városában, melyet a dél gyöngyének is neveznek. A különleges hangulatú város vörös agyaggal festett házai a narancs és rózsaszín árnyalataiban pompáznak. A városnézés során látható a Menara kert, melyet a XII. században építettek, és több kisebb kertből tevődik össze, ahol pálmafák, olíva- és gyümölcsfák, valamint egy hatalmas mesterséges tó is található. A Szadida sírok a hagyományos királyi temetkezések jellegzetességeit mutatják be. A legdíszesebbek a férfi uralkodók sírhelyei, tőlük külön vannak a feleségek, anyósok, gyermekek sírjai. Az andalúz-mór stílusú Bahia palotát színpompás mozaikok, domborművek és fafaragások díszítik. A Koutubia mecset 77 méter magas, rózsaszín minaretével és központi elhelyezkedésével uralja a várost. A Dar Si Said Múzeum az egyik legismertebb folklór múzeum Marrakech-ben. Egyik részén főként a berber kultúra eredetét mutatják be, láthatók ékszerek, szőnyegek, textíliák, hangszerek, kerámia és fegyverek is a marokkói történelem dekádjaiból. Az egyik legkiemelkedőbb örökség egy ősi kőmosdó, melyet 1000-ben készítettek Córdobában és évszázadokon át a Ben Youssef medreszében, Marokkó legnagyobb iskolájában állt. Ez a darab ritkaságnak számít az iszlám antifigurális művészetben. Míg egyik oldalán gazdagon díszítik az arabeszk motívumok, a keskeny oldalán két sas látható széttárt szárnyakkal. Ebéd a szállodában, majd a híres Djemaa el Fna főtér és piac meglátogatása következik, ahol kígyóbűvölők, mutatványosok, hennafestők forgataga nyújt fantasztikus élményt. Fakultatív programlehetőség: vacsorával egybekötött folklór est. Szállás Marrakech-ben.

6. nap: Marrakech

Reggeli után egész napos szabadprogram. A város egyéni felfedezése, fakultatív ebédlehetőség egy helyi étteremben. Vacsora a szállodában.

7. nap: Marrakech

Reggeli után egész napos szabadprogram. A város egyéni felfedezése. Vacsora a szállodában.

8. nap: Marrakesh

Reggeli után rövid szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre repülőgéppel, átszállással. Megérkezés a késő esti órákban.


Minimum létszám nincs, a résztvevők a helyszínen csatlakoznak a több ország utasaiból álló csoporthoz. Az utazás a repülőgépen kísérő nélkül történik.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Marokkó utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a mesék földjét!

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa
Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között?

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Casablanca megelevenedett képkockái - OTP Travel Utazási Iroda
„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” – nem is lehetne igazabb az idézet, mely az ikonikus Casablanca filmben hangzik el. Tartson velünk és barátkozzon Casablanca városával.

Fez – Marokkó ékköve
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.

Namaste - Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét! - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
Helyi angol nyelvű idegenvezető

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt több mint kulináris élvezet; az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől, szinte félúton Amerika és Európa között fekszik az Atlanti-óceánban. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Magasra törő vulkáni csúcsaival, buja szőlőültetvényeivel és élénk tengeri életével Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • repülőjegy menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapest-Casablanca és Marrakech-Budapest útvonalon
   
 •  transzferek a repülőtér és szálloda között a megérkezés és a hazautazás napján
   
 •  utazás a program során légkondicionált autóbusszal
   
 • elhelyezés helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 •  félpanziós ellátás (hét alkalommal reggeli, öt alkalommal vacsora, egy alkalommal ebéd a programleírás szerint)
   
 • a programban leírt kirándulások a szükséges belépőkkel helyi idegennyelvű (angol/spanyol, spanyol/olasz vagy angol/ német) csoportkísérő/idegenvezető
   
 • helyi adók

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • teljes panzió felára
   
 • borravalók
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás