Élmények a világ körül

Keresés

MESÉS NEPÁL - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Katalógus ár: 525 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel

Nepál a hegyek és kolostorok országa. Északon a festői Himalája övezi, a hegyekből lezúduló folyók haladnak át a dombokon a síkságokig, buja, zöld rizsföldeken és kis falvakon. Nepál mesés szépsége maradandó képet hagy az utazó fejében. Fedezze fel a mantrák országát, és élje át élete nagy kalandját. Nepált a természetközelibb élményeket, az aktív kikapcsolódást és a misztikus kultúrát keresőknek javasoljuk. A tájak sokszínűségén túl, a túraösvényektől a hegymászásig, a duzzadt folyókon való raftingoláson át a vadon élő állatok természetes élőhelyükön történő megfigyeléséig Nepál adrenalin-fröccsöt kínál minden természetszerető, kalandkereső számára. A főváros, Katmandu-völgy számos világörökségi helyszínt, évszázados sztúpákat és kolostorokat kínál egy igazán különleges civilizáció megismerésére.

Fontos információk:

A Nepálba történő kiutazás egyénileg történik, az utazót a helyszínen angol nyelvű idegenvezető kíséri. Az útvonal további éjszakákkal és fakultatív programokkal is kiegészíthető. Érdeklődés esetén készséggel adunk ajánlatot Indiával vagy Bhutánnal kombinált programra is. A járványügyi előírások befolyásolhatják egyes szolgáltatások igénybevételét és programelemek megvalósulását.

1. nap: Budapest - Nepál

Elutazás Budapestről repülőgéppel Nepálba átszállással.

2. nap: Katmandu

Megérkezés az 1350 m tengerszintfeletti magasságon fekvő Katmanduba, mely Nepál legnagyobb városa és egyben fővárosa is. A Katmandu-völgyben található a legtöbb látnivaló, gyönyörű terek, kolostorok, szobrok árulkodnak a város és a környék közel kétezer éves múltjáról. Találkozás a helyi angolul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába, rövid pihenési lehetőséget követően a város egyik legfontosabb örökségi helyszínének, a Boudhanath sztúpának a megtekintése. A buddhista sztúpát az V. században a Tibetet a Katmandu-völggyel összekötő ősi kereskedelmi út mentén építették, így évszázadokon át tibeti kereskedők a sztúpa közelében telepedtek meg, majd az ötvenes években jelentősen megnőtt a tibetiek száma a kínai megszállást követően. A sztúpán a négy Buddha szempár a négy égtáj felé néz így őrködve az emberek és cselekedeteik felett. Ma a Boudhanath egy mini Tibetbe enged bepillantást, ahol a nyüzsgő helyiek szőnyeggyártással, kereskedelemmel és a napi rutinjuk részeként imádkozással foglalkoznak a tibeti buddhizmus különböző szektáihoz tartozó kolostorokban. Látogatás egy kolostorban, ahol a fiatal szerzetesek élnek és tanulnak. A látogatás során a szerzetesek áldást, valamint, a „khadát” a himalájai selyemsálat adnak a vendégeknek. Szállás Katmanduban.

3. nap: Katmandu

Reggelit követően egész napos városnézés a fővárosban. Először látogatás az egyik legfőbb kegyhelyhez, a Swayambhunath-hoz, más néven a Majmok Templomához, mely a buddhista világ egyik legrégebbi sztúpája. Tiszta időben gyönyörű panoráma nyílik innen a városra. Ezt követően a Durbar tér felkeresése, a durbar szó palotát jelent, itt koronázták meg a királyt és innen uralkodott. A völgyben három Durbar tér található, Katmanduban, Patanban és Bhaktapurban, a három palota előtt. A több épületet (Kasthamandap, Narayan-templomot, Trilokya Mohan, és Krishna templomot) romba döntő földrengés után még tartanak a munkálatok a téren. Itt található a Királyi Palota bejárata a Hanuman Dhoka, Taleju Bhawani templom, a szuvenírárusokkal teli Basantapur, az Élő Istennő, a Kumari temploma. Séta a helyi bazárban. Később a legszentebb hindu templom, a Pashupatinath felkeresése, mely Síva megtestesülésének helyszíne. Nem hinduknak tilos a belépés, csak a Bagmati folyó partjáról lehet megtekinteni. Az esti Aarti szertartás megtekintése a folyóparton. Szállás Kathmanduban.

4. nap: Bhaktapur – Nagarkot

Reggeli, majd utazás Nagarkot irányába. A Lichhavi dinasztia által a IV. században épített Changunarayan-templom fenségesen áll Bhaktapur rizsföldjei felett. Az UNESCO Világörökség részeként számontartott templom kettős tetejű pagoda, melynek mind a négy ajtaját kőoroszlánok őrzik. A Narayan inkarnációjában megjelenő tízfejű és tízkarú Visnunak szentelt bálvány az V. századi kőfaragás remek példája. Különféle szobrok és díszes faragványok találhatók a templom belsejében. Továbbutazás Bhaktapurba, melynek neve szó szerinti fordításban ’a hívek városa’. A völgy három fő városa közül Bhaktapurban találhatóak a legszebb vallási építészet alkotásai. Három főtere van, a Durbar tér, a Taumadhi tér és a Dattatreya tér, pagoda és sikhara stílusú templomokkal tűzdelve. A forgalom és a szennyezés nélkül Bhaktapur határozottan a völgy legtisztább városa. Keskeny, kövezett utcák kígyóznak a vörös téglából készült házak között, amelyek elrejtett templomokhoz, díszes vízköpőkhöz és udvarokhoz vezetnek. A város büszkén mutatja be kulturális életét a mindennapi életmód révén; a kézművesek generációi folytatják a hagyományos mesterségeket, például a szövést, a fazekasságot és a fafeldolgozást. A helyiek a közös udvarban gyülekeznek, hogy fürödjenek, vizet gyűjtsenek, mosakodjanak, vagy csak beszélgessenek. A város fő nevezetességei többek között az 55 ablakos palota, az Arany kapu, az Oroszlán kapuja, a kis Pashupati-templom, a Nyatapola-templom és a Bhairavnath-templom. A földrengés által teljesen elpusztított Asi Dega és Batsala-templom rekonstrukciója folyamatban van. Továbbutazás Nagarkotba, mely a festői helyen egy hegygerincen terül el, és az egyik legteljesebb kilátását nyújtja a Himalájára, alant pedig a Katmandu-völgy fekszik. Szállás Nagarkotban.

5. nap: Patan – Kirtipur

Érdemes megnézni a napfelkeltét, tiszta idő esetén tökéletes kilátás nyílik a Himalájára és az alatta fekvő völgyre. Reggeli után elutazás autóbusszal Patanba, melyet a Katmandu-völgy második legnagyobb, egyben a legszebb és legősibb városaként tartanak számon. A város gazdag művészeti és kézműves hagyományairól, például fémszobrokról és díszes építészetéről ismert. Patan érdekessége, hogy az egy négyzetkilométerre jutó templomok száma itt a legmagasabb. A Durbar tér műemlékcsoportja (templomok, kolostorok) az UNESCO Világörökség részét képezi, itt található a régi királyi palota, valamint bámulatos udvarok és pagodatemplomok. Az egykori királyi palotakomplexumot múzeummá alakították. A palotában három fő udvar található: Mul Chowk, Sundari Chowk és Keshav Narayan Chowk. A Sundari Chowk jól ismert a kőépítészet remekművéről, a királyi fürdőről. További fő látnivalók többek között a Krisna-templom, a Bhimsen-templom és az Arany templom. Noha a Patan Durbar tér a földrengés következtében pusztítással szembesült, teljes körű rekonstrukciója folyamatban van. Később látogatás Kirtipurban, melynek fő látványosságai a Chilancho sztúpa, Bagh Bhairav-templom és Uma Maheshwar-templom. A templomok és a sztúpák mellett a város tele van hagyományos nepáli házakkal és templomterekkel. A kisváros két dombon fekszik, távol a nyüzsgő tömegtől és a főváros forgalmától. Visszatérés és szállás Katmanduban.

6. nap: Katmandu - Budapest

Reggeli, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással.

7. nap

Megérkezés Budapestre.


Minimum létszám: 2 fő
 

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Maldív-szigetek utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A legtökéletesebb üdülés...

Japán utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A Távol-Kelet minden szépsége Önre vár.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Indonézia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Bali, a fantasztikus indonéz sziget feledhetetlen élményeket tartogat!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
2 + 1 éjszaka Kathmandu Marriott Hotel***** vagy hasonló kategóriában
1 éjszaka Nagarkot Hotel Mystic Mountain**** vagy hasonló kategóriában
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Reggeli

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt több mint kulináris élvezet; az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől, szinte félúton Amerika és Európa között fekszik az Atlanti-óceánban. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Magasra törő vulkáni csúcsaival, buja szőlőültetvényeivel és élénk tengeri életével Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Kathmandu – Budapest útvonalon, 1 db feladott poggyásszal, turista osztályon, (a részvételi díj 270 000 Ft-os repülőjegy árat tartalmaz illetékekkel együtt, mely a foglalás pillanatában rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhat)
   
 • utazás légkondicionált autóval
 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • angol nyelvű idegenvezetés a helyszínen

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • nepáli vízum (helyszínen fizetendő 30 USD/fő/15 napra)
   
 • félpanziós felár (4 vacsora a hotelben): 49 000 Ft/fő teljes panziós felár (4 ebéd helyi étteremben és 4 vacsora a hotelben): 69 000 Ft/főtől
   
 • borravalók (javasolt mértéke 8 USD/fő/nap)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás