Élmények a világ körül

Keresés

TÜRINGIA, SZÁSZORSZÁG ÉS BERLIN FELFEDEZÉSE

Katalógus ár: 779 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Frankfurt – Wartburg – Eisenach – Weimar – Erfurt – Naumburg – Lipcse – Drezda – Meissen – Drezda – Berlin – Potsdam

Németország „szíve”, Türingia az egyik legszebb tartomány, nem csak kulturális szempontból tartogat érdekességeket, de a természetkedvelők igazi paradicsoma. Erfurt 1300 évnyi történelmével az ország egyik legjobban konzervált középkori városa, olyan nagy művészek otthona volt, mint Schiller, Goethe és Liszt Ferenc.
A szomszédos, elbűvölő Szászország kulturális kincseivel nyűgözi le a látogatókat. A főváros, Drezda, melyet az Elba-part Firenzéjének is neveznek, számos gyönyörű épületén a jellegzetes drezdai barokk pompás stílusjegyeit viseli. Az itt tett látogatásból természetesen nem maradhat ki a Meisseni Porcelánmanufaktúra megtekintése sem, ahol a világhírű, ragyogó szépségű porcelánok készítésének titkaiba is beavatják a látogatókat.
Berlin a világ egyik meghatározó divatdiktátora, akár kultúráról, szórakozásról, gasztronómiáról, divatról vagy zenéről van szó. Berlin mindenkinek tartogat valamit. A számtalan zöld park és erdő, a divatos éttermek, a jelen és múlt harmóniája az építészetben, a történelem emlékei lépten-nyomon, a hangulatok és színek kavalkádja teszik Berlint izgalmas, élhető várossá, ahol minden perc élmény!


1. nap: Budapest – Frankfurt

Elutazás repülőgéppel Budapestről a délelőtti órákban Frankfurtba. Érkezés után panoráma városnézés, mely során megtekinthető Frankfurt tört énelmi központja a Römerberg, a régi városháza, a Majna-torony, a német demokrácia egyik jelképeként nyilvántartott Szent Pál-templom, a Majna partján elterülő Múzeum negyed, a régi operaház és a magas épületei miatt Mainhettennek elnevezett üzleti negyed. A városnézés után transzfer a frankfurti szállodába.


2. nap: Frankfurt – Wartburg – Eisenach – Weimar

Reggeli a szállodában, majd utazás Weimarba. Útközben látogatás Wartburg várában. Az Eisenach városa mellett emelkedő középkori vár a német történelem egyik legfontosabb emlékhelye, rengeteg díszterme és csarnoka közül is kiemelkedik az énekesek csarnoka, illetve a Luther-szoba, ahol Luther Márton német nyelvre fordította a Bibliát. A várkastély nemcsak a német és az európai történelemben töltött be fontos szerepet, hanem magyar kötődése is van, mivel egykoron Árpádházi Szent Erzsébet lakhelye is volt A vár megtekintését követően utazás Bach szülővárosába, Eisenachba, rövid városnézés után szabadprogram. Érkezés Weimarba a késő délutáni órákban. Szállás Weimarban.


Türingia és Szászország felfedezése - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Weimar – Erfurt

Reggeli után városnézés az egyik legszebb német városban, Türingia tartomány fővárosában, Erfurtban. Az óvárosban a többszáz éves épületek különleges hangulata magával ragadja az utazókat. A Szatócsok hídjára épült középkori faházak, az erfurti katedrális mind feledhetetlen élmény. Délután visszatérés Weimarba, Goethe és Schiller városába. Látogatás a Goethe-háznál, a Schiller-háznál, majd a piactér, a Nemzeti Színház, a Szent Péter és Pál-templom, Goethe és Schiller emlékmű és a hercegi kastély megtekintése. A Liszt Ferenc egykori weimari otthonában kialakított múzeum meglátogatása után szabadprogram. Szállás Weimarban.

4. nap: Weimar – Naumburg – Lipcse – Drezda

Korai reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Naumburgba. Rövid városnézés után látogatás az UNESCO Világörökség részét képező naumburgi dómban, mely méltán híres gótikus építészeti stílusa és híres királyszobrai miatt. Délután utazás autóbusszal Lipcsébe, ahol gyalogos városnézés során megtekinthető többek között a Népek csatája emlékmű, a belváros ékességének számító régi városháza reneszánsz épülete, valamit a Tamás-templom is. Érkezés az esti órákban Drezdába. Szállás Drezdában.

5. nap: Drezda – Meissen

Reggeli után városnézés Szászország fővárosában, Drezdában. A város a második világháború után szinte teljes egészében megsemmisült, de napjainkban ismét régi fényében ragyog teljes újjáépítésének köszönhetően. A városnézés során az Állami Operaház, a Katedrális, a Királyi Palota, az Elba felett húzódó Brühl-terasz, a Kultúrpalota, és a Frauenkirche, Németország legnagyobb barokk stílusban épült templomának megtekintése. Délután látogatás a világ leghíresebb porcelánmanufaktúrájáról ismert Meissenbe. A városnézés során az Alsó- és a Felsőváros, valamint a székesegyház megtekintése, majd ismerkedés a helyi porcelánkészítők remekeivel. Érkezés Drezdába a kora esti órákban. Szállás Drezdában.


Türingia és Szászország felfedezése - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

6. nap: Drezda – Berlin

Reggeli után kijelentkezés szállodából, majd utazás Németország fővárosába, Berlinbe. Berlin a művészetek és művészek fantasztikus fővárosa. Egyetlen európai városban sem található annyi múzeum, gyűjtemény, vagy akár magángaléria, mint a régi-új német fővárosban. A délelőtti érkezést követően látogatás a Charlottenburg kastélyban. A kastélyt Berlin egyik legszebb épületeként tartják számon, az itt működő kiállítás elsősorban a porosz művészet és az udvar történetét mutatja be. Látogatás a Berlin Champs-Élysées-jének is nevezett, szórakozóhelyekkel, szállodákkal és dizájner üzletekkel teli Kurfürstendammon, majd a Vilmos császár emléktemplom megtekintése. A városnézés során látható Európa legnagyobb áruháza, a hétszintes KaDeWe, valamint Berlin egykori közösségi életének központja, a ma inkább a Sony Centerről ismert Potsdamer Platz is. A berlini szállás elfoglalása a délutáni órákban.

7. nap: Berlin

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézés a Potsdamer Platz, a berlini fal, a Brandenburgi kapu, a berlini dóm, és a Múzeum-sziget érintésével. Délután szabadprogram, mely során egyénileg fedezhetők fel a Múzeum-sziget épületei, vagy Berlin híres szórakozóhelyei. Szállás Berlinben.

8. nap: Berlin – Potsdam

Reggeli a szállodában, majd egész napos látogatás a potsdami Sanssouci kastélyba. A volt porosz királyi kastélyegyüttes és park Berlintől 40 kmre található és Brandenburg szövetségi tartomány egyik legfőbb látnivalója. A porosz Versailles-ként is emlegetett épület és a hozzá tartozó park 1990- ben az UNESCO Világörökség részévé vált. Szállás Berlinben.

9. nap: Berlin – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a kikötőbe, ahol kb. egyórás hajókázás a Spree folyón, majd látogatás a Checkpoint Charlie Múzeumban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre repülőgéppel. Érkezés a késő esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő


Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Németország, Beethoven csak egy van - OTP Travel Utazási Iroda
250 éve született Ludwig van Beethoven.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Drezda, Németország Firenzéje - OTP Travel Utazási Iroda
Drezda, Európa egyik legnagyobb barokk városa igazán gyönyörű, ismerje meg velünk!

Kreatív városok - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO exkluzív listájáról szemezgettünk.

Hamburg - OTP Travel Utazási Iroda
Az ötcsillagos élmény.

Németország, Berlin büszkesége - OTP Travel Utazási Iroda
Észbontó, meglepő és stílusos. Berlin Európa legpezsgőbb éjszakai életét élő városa.

Németország, Berlin büszkesége - OTP Travel Utazási Iroda
A Brandenburgi kapu nemcsak Berlin, az újjászülető Németország jelképe is.

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Frankfurt és Berlin – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint a körutazás során légkondicionált autóbusszal
   
 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • félpanzió

Elhelyezés

Szállás leírás
8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Meissen

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Görögország | Athén rejtett gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Athénról esik szó legtöbbször az Akropolisz és ókori múlt mesés hagyatéka a jut az eszünkbe. Athén azonban a legismertebb látnivalókon túl számos egyéb kincset is rejt.

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.