Élmények a világ körül

Keresés

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Katalógus ár: 359 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Athén – (Szunion-fok – Mükéné – Epidaurosz – Nafplio)

Athént, az európai kultúra bölcsőjét személyesen megismerni életre szóló élmény. A több mint 3000 éves metropolisz a demokrácia, a színház, a modern európai tudomány és filozófia, az ókori és újkori olimpiák születésének helyszíne, temérdek ókori görög, római és bizánci emlék őrzője. A fiatalabb generációk számára hatalmas élmény a páratlan ókori "díszletek" között barangolni és látni megelevenedni a történelem és művészettörténet órákon tanultakat. A város fölé magasodó Akropolisz ikonikus látképét biztosan sokáig emlegetik majd a gyerekek is, megpillantani a fennséges Parthenónt, Erekhtheion szentélyének kecses nőalakjait, Dionüszosz színházát vagy Zeusz szentélyét felejthetetlen élmény. A műemlékek felfedezése közben egy-egy mediterrán hangulatú taverna teraszán megpihenve azt is megértjük, hogy a görögök nemcsak régen, ma is tudják, hogyan kell élni és megélni a pillanatot.
Tartson velünk egy felejthetetlen családi városlátogatásra az ókori kultúra fellegvárába és fedezze fel a nyüzsgő Athén történelemmel átitatott szegleteit.

1. nap • Athén

Elutazás repülőgéppel Budapestről Athénba a délelőtti órákban. Az érkezést követően félnapos panoráma városnézés a görög fővárosban, melynek főbb látnivalói: a fehér márványból készült Panathinaiko Stadion (Kallimarmaro) és a Zappeion csarnok, amelyekben 1896-ban az első újkori Olimpiai Játékokat tartották, az Olümpiai Zeusz temploma, a neoklasszicista Venizelos sugárút, ahol az Akadémia, a Nemzeti Könyvtár és az Egyetem található, továbbá a Hadriánusz-diadalív, a Parlament és az ismeretlen katona sírja. Ezt követően a város fölé magasodó fellegvár, az Akropolisz megtekintése, mely védőistennőjének Pallasz Athénénak születésnapján a Panathénaia szertartás színtere is volt, mely során a szent úton végighaladó díszmenet résztvevői az istennő kultusztemplomához érve áldozatot mutattak be. A Propülaia, a díszbejáratot követően látogatás Athéné Niké templománál, mely a perzsák felett aratott győzelem emlékére épült az i.e. V. században, majd a karcsú attikai ión stílusú Erechtheion szentélynél, melynek legszebb része a kóré csarnoka, melyben kecses női alakká formált márványoszlopok, a kariatidák találhatók. Ezt követően a dór oszlopsorokkal díszített Parthenón megtekintése, mely a görög építészetben is ritka méretekkel – 70 m hosszú és 31 m széles nyolcoszlopos homlokzattal – rendelkező templomot Athéné 12 m magas szobrának befogadására építették. Habár a szobor nem maradt fenn, a Parthenón máig a görög civilizáció szimbolikus jelképének számít, melynek igazi pompájáról az Új Akropolisz Múzeum megtekintését követően lehet véleményt alkotni. Szabadprogram a város hangulatos negyedében a Plákán. Fakultatív program: görög vacsora egy helyi tavernában. Három éjszakai szállás reggelivel Athénban.


Athéni csoportos városlátogatás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

2. nap • Athén (Szunion-fok)

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram. Fakultatív program: egész napos városnézés ebéddel; a Nemzeti Régészeti Múzeum, az ókori Agora és a Szunion-foknál található Poszeidón-templom felkeresése. A Nemzeti Régészeti Múzeum felbecsülhetetlen antik gyűjteményének megtekintése, melyben többek között megtalálható Agamemnon aranyból készült halotti maszkja. Később az ókori Agora felfedezése, melynek nagy kiterjedésű, szétszórtan elhelyezkedő emlékeket tartalmazó területe volt az athéni élet központja, itt zajlott a város kereskedelmének és igazgatásának legnagyobb része. Számos középületet tártak fel és itt található az i.e. 430 körül épült Olümposz kovácsának, a tűz istenének, Héphaisztosznak a temploma is. Attalosz sztoája, fedett piaccsarnoka ad otthont az Agora Múzeumnak, melyet a pergamoni király II. Attalosz építtetett és tárlatain keresztül ismerhető meg az athéniak mindennapi élete a neolitikumtól a török időkig. Ebédet követően kirándulás a tengerpart mentén, a Szaróni-öböl hangulatos falucskáin áthaladva a fővárostól délre található Égei-tenger fölé magasodó Szunion szirtfokhoz. Érkezés az Attika félsziget legdélibb pontjához, a tenger istenének szentelt Poszeidón-templomhoz, ahol a naplemente megtekintését követően visszatérés Athénba.


Athéni csoportos városlátogatás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

3. nap • Athén (Mükéné – Epidaurosz – Nafplio)

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram. Fakultatív program: egész napos kirándulás ebéddel az Argolis-on; Mükéné, Epidaurosz és Nafplio felfedezése. Kora reggel utazás Argolisba, a Peloponnészoszi-félsziget keleti partjára, mely a Korinthoszi-csatornán átívelő hídon érhető el. A legendás mükénéi kultúra romjainak felkeresése, melyet Heinrich Schliemann kezdett feltárni és találta rá az Agamemnónnak feltételezett sírjára és a mesés aranykincsre, melyről később kiderült keletkezési ideje három évszázaddal megelőzte az Iliászban megénekelt akháj királyt. A régészeti terület bejárása: az Atreusz kincstárának nevezett sír, az Oroszlános kapu megtekintését követően továbbutazás Epidauroszba, mely a rendkívüli akusztikával rendelkező domboldalba vájt színházáról ismert, ahol akár tizennégyezer néző is elfért. Epidaurosz az Aszklépiosz-kultusz, a gyógyítás istenének központja volt, játékokat is tartottak itt, fennmaradt stadionja és szentélye a régészeti park része. Később szabadprogram Nafplióban, a kellemes tengerparti városban, melyben régi paloták, neoklasszicista épületek, a török hódoltság emlékei is megtalálhatók. A program során ebéd. Visszatérés Athénba.


Athéni csoportos városlátogatás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

4. nap • Athén – Budapest

Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre repülőgéppel.

Minimum létszám: 18 fő


Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda

Csatlakozzon hozzánk egy ínycsiklandó utazásra, miközben felfedezzük az Athén kultúráját megtestesítő autentikus ételeket.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Athén augusztusban szinte üres, a legtöbb görög a szigetekre megy nyaralni. Télen pedig ideális helyszíne lehet egy hétvégi kiruccanásnak. Fedezze fel a világ egyik legrégebbi városát!

Görögországi utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A görög főváros a civilizáció bölcsője, hisz itt született a demokrácia, itt szökkent szárba a színművészet és itt alkották meg a nyugati filozófia alapjait.

Kréta - Kalandok kék-fehérben - OTP Travel Utazási Iroda
A szigeten járva alig akad olyan település, ahol a történelmi emlékek, kulturális látnivalók, és más érdekességek széles skálájának darabkái ne lennének láthatóak.

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

10 kihagyhatatlan program Santorinin - OTP Travel Utazási Iroda
Santorini rengeteg látnivalóval kecsegtet, amelyeket érdemes beiktatni az útitervbe. Íme, egy egyszerű top 10-es lista a kezdéshez.

10 görög étel, amit Rodoszon ki kell próbálni! - Top 10 görög étel - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Rodoszon jár, ne hagyja ki ezeket a különleges görög ízeket!

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Athén – Budapest útvonalon, 1 db fedélzeti poggyásszal
 • repülőtéri transzferek
 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- vagy négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • panoráma városnézés autóbusszal
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető
 • helyi idegenforgalmi adó

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív programok (minimum létszám: 15 fő)
  · Görög vacsora egy helyi tavernában
  · Athén és Szunion-fok ebéddel, belépőkkel
  · Argolis kirándulás ebéddel, belépőkkel

  *Kérjük, hogy jelentkezésüket a fakultatív programokra már megrendeléskor szíveskedjenek jelezni.

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- vagy négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban reggelivel
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Családi utazás
Repülős utazás
Reggeli
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Akropolisz

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.