Élmények a világ körül

Keresés

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re

 
Az év vége felé közeledve az utazás szerelmesei már biztosan a jövő évi útcélokat tervezgetik. Összegyűjtöttünk négy olyan európai nagyvárost, melyeket akár egy-egy hosszú hétvége alatt is kényelmesen felfedezhetünk és ahol életre szóló élményekkel töltekezhetünk fel.
 

Bebarangolva a helyszíneket megbizonyosodhatunk róla, hogy minden nagyvárosnak saját lüktetése, hangulata és energiái vannak, melyek összetéveszthetetlenné és unikálissá teszik őket. Akkor se legyintsünk lemondóan, ha már jártunk ott ezelőtt, hiszen a hatalmas metropoliszok mindig ezernyi új élményt és látnivalót kínálnak.

Róma

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Klasszikusan „minden út Rómába vezet”, de az utazás szerelmeseié biztosan. A 2500 éves történelemre visszatekintő város a történelem, a kultúra, a vallás, az építészet és a gasztronómia fellegvára. A Colosseum, Forum Romanum, a Vatikán, az Angyalvár, a Trevi-kút és a Pantheon csak egy része azoknak a lélegzetelállító helyeknek, melyeket mindenképpen látni kell - akár sokadjára is -, hiszen ki tudná megunni a történelemtől átitatott épületeket. Róma mindig tartogat új felfedezni valókat, a Colosseumban például újdonságnak számít, hogy idén nyártól a látogatók egy új, akadálymentesített sétányon keresztól fedezhetik fel a titkos földalatti világot, a kamrák és hatalmas folyosók tárházát, ahol a gladiátorokat és a rabszolgasorban tartott embereket, vadállatokat tartották. A nagyközönség a Colosseum történetében most először fedezheti fel azokat a kamrákat, felvonóaknákat és csapóajtókat, melyeken keresztül az embereket és állatokat a vérszomjas tömeg elé emeleték.
4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
2022-ben az Area Sacra területe is teljesen új látogatási centrummá válik. Az elsüllyedt területen négy, a köztársasági korszakból származó templom maradványai találhatók, amelyek mindegyike az i. e. II. és IV. század között épültek. Itt található Pompeius színháza is, amelynek bejáratánál található a Pompeius-kúria. Ez utóbbi egy gyűlésterem volt, ahol Julius Caesart feltehetően i. e. 44-ben meggyilkolták. Eddig az ide látogatók mindössze az utca szintjéről kukucskálhattak be a régészeti lelőhelyre, azonban mostantól magasított sétányokon és gyalogösvényeken fedezhetjük fel Rómának ezt az új színterét.

Párizs

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda

A felhőkbe nyúló, kovácsoltvas Eiffel-torony, a Champs-Élysées sugárutat őrző széles Diadalív, a Notre-Dame katedrális, a Szajnát átívelő lámpafényes hidak és a szecessziós kávézók jellegzetes teraszai Párizs maradandó jelképei. Franciaország, így Párizs hírnevét is megelőzi konyhája, csábító pékségei, cukrászdái és sajtboltjai kínálatából könnyű szerrel beszerezhetjük a legízletesebb falatokat.

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda

Párizs a világ egyik legnagyobb művészeti tárháza, amely az ókortól kezdve kincseket rejt. Renoir, Rodin, Picasso, Monet, Manet, Dalí és Van Gogh csak néhány azok közül a mesterek közül, akik az évek során itt éltek és dolgoztak. Az olyan nagyágyúk mellett, mint a páratlan Louvre, a Musée d'Orsay kivételes impresszionista gyűjteménye vagy a Centre Pompidou modern és kortárs művészeti tárháza, számos kisebb múzeum mutatja be az összes elképzelhető műfajt, a különböző helyszíneken pedig a nagy kiállításoktól a rendhagyó installációkig mindenféle kiálltás megtalálható.

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda

Párizs is tartogat elfeledett kincseket, ilyen például a Musée Carnavalet, amely 5 év bezárás után nyitotta meg idén újra kapuit. Carnavalet egy rejtett gyöngyszem, amely a Marais negyedben található reneszánsz kori épületében kapott helyet, és először 1888-ban nyílt meg. Belsejében a tárgyak és kuriózumok eklektikus keveréke található: a gall-római romoktól az art deco bútorokig, Marie Antoinette holmijától Marcel Proust bútoraiig, Renoirtól a XIX. századi karikatúrákig, táblákig és kirakatokig. Több mint 30 korhű szobával is találkozhatunk, amelyek Párizs különböző pontjain található kastélyokból származnak, és melyeket teljes pompájukban rekonstruáltak.

Athén

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
A demokrácia fellegvárának egyik legismertebb nevezetessége az Akropolisz, mely a város szinte minden pontjáról látható. Az Akropolisz helyét i.e. 4000 óta lakják, és az évezredek során számos megtestesülése volt, vallási központ, királyok otthona és az istenek mitikus birodalma. A ma itt látható építmények Athén aranykorából származnak, mely i. e. 460 körül kezdődött. A város a nevét az ősi görög mitológiai városvédő istennőről - Athénéről kapta. Nem csak Görögországban, az egész világon Athén az egyik leggazdagabb kultúrával és történelemmel rendelkező város. 1985-ben Athén lett Európa első kulturális fővárosa. Az ókori színjátszásnak is az Akropolisz tövében van a bölcsője, Dionüszosz színházában, de említhetnénk Hadriánusz Diadalívét és könyvtárát is, hiszen az ókori görög történelem minden utcasarkon érezhető.

Görögországban a görög ortodox húsvétot megelőző három hét alkotja az Apokries néven ismert karneváli időszakot. A karnevál a kereszténységhez kötődik, de gyökerei a bor és a termékenység istenének, Dionüszosznak tiszteletére rendezett ókori fesztiválokban gyökereznek. Napjainkban a legtöbb athéni szívesen vesz részt az Apokries vidám hangulatában és maskarás felvonulásában, így február és március remek időszak a városlátogatásra.

London

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
A világ egyik leglátogatottabb városa mindenki számára kínál valamit a történelemtől és a kultúrától kezdve a finom ételeken át a szórakozásig. Londonban mindenütt szemet gyönyörködtető épületekkel találkozunk. Ezek a város egyedülálló és igéző életrajzának markáns mérföldkövei, és közülük nagyon sok - a Tower of London, a Westminster apátság, a Big Ben - azonnal felismerhető nevezetesség. Az újítások, mint a Shard, a Tate Modern bővítése, vagy a Sky Garden egy modern metropolisszá emelik ezt a semmihez sem hasonlítható helyet.
4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
London a művészet és a kultúra fáradhatatlan megújítója, az ötletek és a képzelet városa. A londoniak mindig is hevesen független gondolkodók és kritikusok voltak, lakói mélyen multikulturálisok, minden harmadik londoni lakos külföldön született, 270 nemzetiséget és 300 nyelvet képvisel. Ez a sokszínűség áthatja a mindennapi életet, az ételeket, a zenét és a divatot. A British Museum és a Victoria & Albert Múzeum gyűjteményei éppoly változatosak, mint amilyen csodálatosak, míg az évszázados Borough Market ízei a teljes globális ínyencség spektrumát felölelik.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik legszebb pontját a középkori felhőkarcolók városának is hívják. Tartson velünk San Gimignanoba!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Siena gazdag történelmi múltjáról, gyönyörű építészetéről és impozáns főteréről ismert. Fedezze fel velünk a régió fővárosát!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Toszkána egyik ékszerdoboza Pisa. Fedezze fel különleges látnivalót velünk!

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Provence-­i ízorgia - OTP Travel Utazási Iroda
Három izgalmas, hamisítatlan provence­-i receptet mutatunk be.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda

Csatlakozzon hozzánk egy ínycsiklandó utazásra, miközben felfedezzük az Athén kultúráját megtestesítő autentikus ételeket.

Kréta - Kalandok kék-fehérben - OTP Travel Utazási Iroda
A szigeten járva alig akad olyan település, ahol a történelmi emlékek, kulturális látnivalók, és más érdekességek széles skálájának darabkái ne lennének láthatóak.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Athén augusztusban szinte üres, a legtöbb görög a szigetekre megy nyaralni. Télen pedig ideális helyszíne lehet egy hétvégi kiruccanásnak. Fedezze fel a világ egyik legrégebbi városát!

Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál  - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Bristol, az átváltozóművész - OTP Travel Utazási Iroda
Egykori dohos dokkjai kulturális intézmények formájában keltek újra életre.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Kapcsolódó ajánlatok:


RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
579 000 Ft-tól/fő

AZ ISMERETLEN SZICÍLIA

Olaszország
599 000 Ft-tól/fő

VADREGÉNYES SZARDÍNIA

Olaszország
785 000 Ft/fő

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
349 000 Ft-tól/fő

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Franciaország
355 000 Ft-tól/fő

GÖRÖGORSZÁGI TENGERPARTI SZÁLLÁSOK

Görögország
250 000 Ft-tól/fő

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Görögország
359 000 Ft-tól/fő

KRÉTA - FLY & DRIVE

Görögország
449 000 Ft-tól/fő

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő